Ludzie, którzy nie mają podstawowej wiedzy ekonomicznej mówią, że będzie spadać- śmieszne. Mam bardzo dużo akcji i nie zamierzam sprzedawać poniżej wartości godziwej- tak, wiem trudne słowo-ale oznacza to, że spółka prowadzi normalny biznes, który jest rentowny, nie sprzedaje marzeń i jest niedowartościowana czyli ponizej wartości godziwej. Radzę trochę matematyki- to naprawdę nie jest trudne.... Policzyć sobie stopę dywidendy, policzyć P/E, założyć procent wzrostu i Wam wyjdzie...
A pisalismy jeszcze wczoraj na forum że fajni akcjonariusze ale sie zleca kolkowicze, naganiacze, trolle czy jak tam ich zwac i sie syf zrobi na forum. Przyszli nawet wcześniej niż myśleliśmy.
Panowie, merytorycznie jakich zysków się spodziewacie na spółce? Muszę przyznać, że szambo się wylało straszne w porównaniu co było ostatnio. Kurs też zaczął szaleć. Ja typuję 1,20zł jako maksimum, które możemy osiągnąć już w przyszłym tygodniu, jednak trudno będzie pójść wyżej ze względu na brak elementu spekulacyjnego.
Twarde fundamenty to jedno, ale niestety większość inwestorów szuka spekulacji, COVIDów, sridów i innych rzeczy na topie. Tutaj mamy "tylko" sieć biur rachunkowych.
Doskonale, że jest tak mało akcji w obiegu, to dobrze wróży. Na minus mała medialność spółki (mniej dawców kapitału - marzycieli) oraz czynnik spekulacyjny - od kilku dni ktoś bawi się kursem i przyciągnie to niestety dużo tzw. trolli spadkowych i wzrostowych, więc trudno będzie o wymianę myśli na poziomie.
Osobiście mam dość zgrabny pakiet, prawie 10% free floatu i zastanawiam się czy trzymać, czy uciekać na podbitce. Ostatnio byłem bliski oddania na poziomach 75 groszy.
Skoro masz 10%ff to nie jest źle... Ci wszyscy przypadkowi marzyciele.... Realnie 1pln...w szczycie formy 1.5-1.7 pln, ale potem " zarobieni" wyjdą... Ja zostanę na długo - z mojego pakietu dywidenda nawet na poziomie tego roku to bardzo dobra stopa zwrotu.. Ba żadnej lokacie tego nie zarobię. Z tego, co czytam to tu jeszcze spore pole do rozwoju portfela usług.... Życzę stabilnego rozwoju spółce... Pozdrawiam
Ja od początku stawiałem na 1.2 wtedy c/z przy zysku netto 150tys w kwartale wychodzi na 15 ale moze poleciec wyzej. Zobaczymy ilu inwestorów sie zleci. Myślę że warto też posiedzieć do kolejnych wyników kwartalnych bo teraz się najszybciej rozwijają i zdobywają nowych klientów co widać przy raportach finansowych.
Może mieć i tytanowe fundamenty a i tak za miesiąc, dwa ,wróci na 20 groni.Spółka jest ciekawa ,płaci regularnie wysoką dywidendę i warto ją mieć w portfelu.Ale druga fala koronaświrusa zrobi swoje z całą giełdą.Dzisiaj był czas na sprzedaż.Przez 12 lat nauczyłem się nie kopać z koniem.Odkupię jak się będzie lała prawdziwa krew.Dzisiaj to było zadrapanie.
Nie będzie 2 fali... Z prostej przyczyny- przeszliśmy z tym do porządku dziennego- zwykła psychologia- jak nowe to straszne 8 wszyscy siedzą, a teraz? Live Goes on... Jakby to opisać : covid będzie w trendzie bocznym... Jasne, że będzie korekta...ale trend jest wzrostowy, akcji mało, jak lądowałem 2 dni temu do wora to w 2min ruszyłem kursem o 20% - do sprawdzenia na wykresach... Każdy ma swoje zdanie oczywiście... Pozdro
bo kto ma jakąś wiedzę widzi po zyskach że tu będzie z 10gr dywidendy,. czyli przy ekstremalnei dobrej stopie zwrotu 10% 1zł za akcje wychodzi...bo teraz prawie 20% stopa zwrotu co jest kuriozum gdzie najlepsze dywidendowe daja z 3-5%