• ktoś wychodzi Autor: ~abcd [83.28.218.*]
    a raport za 2 tygodnie.
  • Re: ktoś wychodzi Autor: ~Westerchold [5.173.160.*]
    Nieumiejetnie
  • Re: ktoś wychodzi Autor: ~yu [86.63.67.*]
    kiedy dojdzie do was że ta spółka to jedna wielka spekuła??!!
  • Re: ktoś wychodzi Autor: ~abcd [83.28.218.*]
    nigdy, bo to nieprawda.

Gdyby to była spekuła, byłaby min. 10 razy droższa.

To spółka fundamentalna, nudna, długoterminowa. Warto tu być, ale trzeba się liczyć z dłuższym pobytem.

Po raporcie powinno się coś ruszyć. Wskaźniki c/z mocno spadną.
  • Re: ktoś wychodzi Autor: ~Proszę [5.172.235.*]
    Dnia 2020-09-03 o godz. 13:41 ~abcd napisał(a):
    > nigdy, bo to nieprawda.
    >
    > Gdyby to była spekuła, byłaby min. 10 razy droższa.
    >
    > To spółka fundamentalna, nudna, długoterminowa. Warto tu być, ale trzeba się liczyć z dłuższym pobytem.
    >
    > Po raporcie powinno się coś ruszyć. Wskaźniki c/z mocno spadną.

zauważyć ze od około tygodnia co drugi dzień niżej schodzi a to o.30 .-
    a to trochę mniej 5,50 <>minus 4,20 dzisiaj tj.1,30 ,
    dzisiaj zamknięcie na około 4,20<>4,35 ,
    jutro otwarcie jak zamknięcie i zjazd do 3,50<>3,60
    do raportu może utrzyma się w trójce , może .
    A teraz hejt .
    Trzeba wejść później szkoda tyle kasy blokować .
    A kieszonkowego nie chcą dać więcej.
  • Re: ktoś wychodzi Autor: ~Spoko [83.22.182.*]
    A może ty jesteś naganiaczem z tej spekuły. Bo o tym akurat wiemy , że ich celem jest zejść z kursem jak najniżej. Ostatnio się nie udalo to próbują teraz kolejny raz
  • Re: ktoś wychodzi Autor: ~XLATNAHAKU [83.7.226.*]
    Raczej wychodzi lub zbija cenę ten co bawił się wczorajszym TKO przed otwarciem sesji. Że też mu internet wtedy nie padł bo wysypał by nam wszystko po 40gr. i miał by papier z głowy :)
    Pozdrawiam.
  • Re: ktoś wychodzi Autor: ~chico_bon_bon [109.233.92.*]
    ok czy można w ogóle czasowo przewidzieć potencjalne wybicie(jeśli oczywiście teraz nie ma ono miejsca)
    prezentacja wyników za 1 półrocze może być już jakimś impulsem. Raport 17 września.

Spółka ma mnóstwo kontraktów na biogazownie i farmy PV. Ale może potrwać zanim przełoży się to na wyniki.
    Poczekamy, zobaczymy.

Generalnie ten c/z = 432 mocno odstrasza leszcze, ale po 17.09 powinien mocno spaść. I spadać będzie przez kolejne kwartały wraz z publikacją coraz to nowych raportów.
    oczywiście mówiąc powinien mocno spaść, mam na myśli wskaźnik c/z :))
  • Re: ktoś wychodzi Autor: ~Slawku [5.173.192.*]
    Mozliwe ale tez sa dwa inne powody spadkow. Polityka rządu ws gornictwa i wiszaca w powietrzu gleboka korekta. Czesc osob realizuje zyski i szykuja sie do kolejnych zakupow
  • Re: ktoś wychodzi Autor: ~Spoko [83.22.182.*]
    Ryzykuje ten kto sprzedaje , że taniej nie odkupi i ryzykuje ten co kupuje za wcześnie tym , że mniej zarobi. Ja wolę mniej zarobić , lecz nigdy nie daję zarobić spekulantom. Wolałbym stracić wszystie zainwestowane pieniądze. Więc będę dokupował ewentualnie coraz niżej i to coraz większe ilości :)
  • Re: ktoś wychodzi Autor: ~XLATNAHAKU [83.27.136.*]
    Spoko i tak trzymać ;)
    widłowy by nie puścił
  • Re: ktoś wychodzi Autor: ~Westerchold [88.156.43.*]
    widłowy zaspał na końcu najpierw obwiescił 4,53 a po 17,05 pozwolił wciagnąć zlecenie 4,55 .
    Ktoś pilnuje wsparcie na 4.2 bo jak by pękło na zamknięciu to bida :)
  • Re: ktoś wychodzi Autor: ~Westerchold [88.156.43.*]
    zamknięcie wybrało do 4,55 był wiekszy pakiet w tym moje 1 zlecenie ja wycofałem w ostatniej chwili , połknęło to co zostało. Spodziewłąem sie wiekszego ssania na papier który jest w granicach 4,3- 4,4 ..Pamietam ruch od 3,5 do --- Mam wrazenie ze papier jest mocno wybrany stad taki mały ruch. A zniecierpliwieni zrzucaja pakiety. Co o tym myślisz Xlatnahaku. Ty lepiej znasz ten papier.
    Ja ocierajac sie o branzę foto widzę ze jest masa zdewelopowanych projektów gotowych do postawienia od 1MW do góry Prócz R Power wchdzą Niemcy ktoś im musi to budować . W kolejnych latach PL musi pokazać zieloną energię nie ma innego wyjścia inaczej bedą kary. Ja spodziewam sie kolejnych umów we wrześniu. Do trgo duza dysproporcja do innych spólek z tej branzy. Pozdrawiam zyczac powodzenia trzymajcie zlecenia wysoko ;-))

Powiem tak. Wiszę tutaj 10 lat na haku i szczerze mówiąc zaglądałem tutaj od 2012r. może 2 lub 3 razy na rok do kowidowego dołka. Teraz śledzę spółkę od nowa bo uważam że MDI to już nie spekulacyjny Zeneris. MDI to spółka która wstaje z kolan ze wzmacniającymi się fundamentami i z perspektywą na przyszłość. Nawet statystycznie rzecz ujmując to nic nie może wiecznie spadać lub się kisić i chociaż raz na 10 lat należy się kilkaset procentowy wzrost :)
    Pozdrawiam.
  • Re: ktoś wychodzi Autor: ~Yu [5.173.252.*]
    Tak milion %....
  • Re: ktoś wychodzi Autor: ~Westerchold [94.254.169.*]
    Ja też tak myślę kilka gałęzi zawsze któraś da dobrze zrobić
  • Re: ktoś wychodzi Autor: ~Yu [5.173.249.*]
    I jak nastroje? Kto ma rację?
  • Re: ktoś wychodzi Autor: ~poli [80.238.125.*]
    Yu ty nadal trolujesz ? Kupiles czy czekasz na 1 pln? Pls kup lub zmień forum ...
  • Re: ktoś wychodzi Autor: ~Spoko [80.49.240.*]
    Nie masz racji, bo pisałeś, że będzie 3,3 , a jest 4,3. Gdyby nawet chcieli trzymać ten kurs dluższy czas to mi na rękę, bo zdążę zainwestować bardzo duży kapitał w tą spółkę gdy na jsw zarobię 100 %
[x]
MDIENERGIA 2,24% 0,91 2025-10-10 16:49:58
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.