Dnia 2020-09-03 o godz. 13:41 ~abcd napisał(a): > nigdy, bo to nieprawda. > > Gdyby to była spekuła, byłaby min. 10 razy droższa. > > To spółka fundamentalna, nudna, długoterminowa. Warto tu być, ale trzeba się liczyć z dłuższym pobytem. > > Po raporcie powinno się coś ruszyć. Wskaźniki c/z mocno spadną.
zauważyć ze od około tygodnia co drugi dzień niżej schodzi a to o.30 .- a to trochę mniej 5,50 <>minus 4,20 dzisiaj tj.1,30 , dzisiaj zamknięcie na około 4,20<>4,35 , jutro otwarcie jak zamknięcie i zjazd do 3,50<>3,60 do raportu może utrzyma się w trójce , może . A teraz hejt . Trzeba wejść później szkoda tyle kasy blokować . A kieszonkowego nie chcą dać więcej.
A może ty jesteś naganiaczem z tej spekuły. Bo o tym akurat wiemy , że ich celem jest zejść z kursem jak najniżej. Ostatnio się nie udalo to próbują teraz kolejny raz
Raczej wychodzi lub zbija cenę ten co bawił się wczorajszym TKO przed otwarciem sesji. Że też mu internet wtedy nie padł bo wysypał by nam wszystko po 40gr. i miał by papier z głowy :) Pozdrawiam.
prezentacja wyników za 1 półrocze może być już jakimś impulsem. Raport 17 września.
Spółka ma mnóstwo kontraktów na biogazownie i farmy PV. Ale może potrwać zanim przełoży się to na wyniki. Poczekamy, zobaczymy.
Generalnie ten c/z = 432 mocno odstrasza leszcze, ale po 17.09 powinien mocno spaść. I spadać będzie przez kolejne kwartały wraz z publikacją coraz to nowych raportów.
Mozliwe ale tez sa dwa inne powody spadkow. Polityka rządu ws gornictwa i wiszaca w powietrzu gleboka korekta. Czesc osob realizuje zyski i szykuja sie do kolejnych zakupow
Ryzykuje ten kto sprzedaje , że taniej nie odkupi i ryzykuje ten co kupuje za wcześnie tym , że mniej zarobi. Ja wolę mniej zarobić , lecz nigdy nie daję zarobić spekulantom. Wolałbym stracić wszystie zainwestowane pieniądze. Więc będę dokupował ewentualnie coraz niżej i to coraz większe ilości :)
zamknięcie wybrało do 4,55 był wiekszy pakiet w tym moje 1 zlecenie ja wycofałem w ostatniej chwili , połknęło to co zostało. Spodziewłąem sie wiekszego ssania na papier który jest w granicach 4,3- 4,4 ..Pamietam ruch od 3,5 do --- Mam wrazenie ze papier jest mocno wybrany stad taki mały ruch. A zniecierpliwieni zrzucaja pakiety. Co o tym myślisz Xlatnahaku. Ty lepiej znasz ten papier. Ja ocierajac sie o branzę foto widzę ze jest masa zdewelopowanych projektów gotowych do postawienia od 1MW do góry Prócz R Power wchdzą Niemcy ktoś im musi to budować . W kolejnych latach PL musi pokazać zieloną energię nie ma innego wyjścia inaczej bedą kary. Ja spodziewam sie kolejnych umów we wrześniu. Do trgo duza dysproporcja do innych spólek z tej branzy. Pozdrawiam zyczac powodzenia trzymajcie zlecenia wysoko ;-))
Powiem tak. Wiszę tutaj 10 lat na haku i szczerze mówiąc zaglądałem tutaj od 2012r. może 2 lub 3 razy na rok do kowidowego dołka. Teraz śledzę spółkę od nowa bo uważam że MDI to już nie spekulacyjny Zeneris. MDI to spółka która wstaje z kolan ze wzmacniającymi się fundamentami i z perspektywą na przyszłość. Nawet statystycznie rzecz ujmując to nic nie może wiecznie spadać lub się kisić i chociaż raz na 10 lat należy się kilkaset procentowy wzrost :) Pozdrawiam.
Nie masz racji, bo pisałeś, że będzie 3,3 , a jest 4,3. Gdyby nawet chcieli trzymać ten kurs dluższy czas to mi na rękę, bo zdążę zainwestować bardzo duży kapitał w tą spółkę gdy na jsw zarobię 100 %