I chyba dlatego ta polityka spółki w ostatnich latach. Zniechęcić inwestorów, aby skupić za bezcen i wycofać z giełdy, tak jak to zrobili z Gwarantem. Myślę, że doprowadzenie do notowań na dwa fixingi to też nie przypadek.
Kto i dla czego sprzedaje tak tanio te akcje ? Czy ktoś "zainteresowany" nie blokuje przypadkiem ceny do max 13 zł za akcję ? Ilość gotówki w kasie (zgodnie z artykułem) , wynika chyba głównie z zaniechania wypłaty dywidendy w ostatnich latach. Czyżby dywidenda skumulowana za ostatnie lata miała trafić tyko do uprzywilejowanych w przypadku zmuszenia mniejszościowych do przymusowego wykupu akcji ?
To tylko teoria spiskowa, ale trzymanie kursu na niskim poziomie jest w interesie głównego akcjonariusza. W przypadku przymusowego wykupu, wylicza się średni kurs z ostatnich sześciu miesięcy. Może to być przesypywanie z wora do wora, aż do momentu gdy uda im się skupić brakującą do 95% ilość akcji. Ja swoje akcje kupowałem grubo ponad 30 złotych i dobrowolnie poniżej tej ceny, cwaniakom nie oddam.
Nie ma sensu oddawać teraz po 13 zł. Jak zrobią przymusowy wykup to i tak będzie po 13 zł. Ale jak nikt nie będzie frajerem, by bez przymusu oddać po 13, to będą musieli ogłosić wykup po wyższej cenie.
P.s. Stoi zlecenie na S po 13,10 na ponad 22 tys. akcji i jakoś Impel tego nie kupuje. Może to zatem ktoś z Impela dla postrachu wystawił?