https://www.fresh-market.pl/owoce_i_warzywa/warzywa/ziemniaki/regionalny_rynek_ziemniakow_i_marchwi_35_tydz_br,p1888289561
Nie wiem jak nasze rekiny biznesu kontraktowały cenę skupu zirmniaka z rolnikami, ale na skupach w Polsce jest ona teraz rekordowo niska. Prześledziłem też sprzedaż żywności i mimo pandemii ona wzrosła. Wiec drugi kwartał pokaże jak sie zarządza naszym łomżyńskim championem.
...on tu pisze o sprzedazy zywnosci w ogolnym znaczeniu w PL i EU, nie o produkcie ppsu... No a jesli wiesz jak kontraktowali skup ziemniaka (drozej czy taniej niz rok temu) w tym roku to napisz i sie nie wymadrzaj, bo to co piszesz niczego nie wnosi...
Xzcv I Ekonom to ta sama osoba, patrz IP... Zero merytoryki. Surowiec jest tani, marże duże, ludzie mimo zamknięcia gastronomii jedli więcej, firmy w Lomzy ucinały ludziom uposażenia w imię pandemii, wiec jesli wyniki beda zle Epsilon mial racje chcac zmienic zarzad...
ha ,ha , ktoś tu nie rozumie jak zarządza sie firmą i jaki jest wzrost kosztów produkcji place min itd ,i co to znaczy rynek globalny. Sytuacja na Swiecie jest kryzysowa i spadek zysków nie będzie miał nic wspólnego z zarządem , to koniunktura
...ponowie post za 2-3 tyg, w drugim kwartale złoty rekordowo słaby względem głównego koszyka walut to raz, koniunktura dla tego produktu nie spadła to dwa, sytuacja na świecie jest taka, że jest zbyt duża liczba prezesów i ekonomistów z Pacanowa to trzy...
Jak kształtuje się cena skrobi ziemniaczanej???
Patrząc na cenę pszenicy która drożeje na rynkach światowych myślę że nie wygląda źle...
Zobaczymy niebawem, ciekawe czy będzie jakaś wstępna informacja jak ostatnio bywało...
jak się nic nie wie to najlepiej krytykować Za 2 tygodnie wyniki i zobaczymy kto miał racje. Zarząd jest OK , która firma na GPW miała w ostatnich latach taką rentowność?