Nie ma gdzie się spieszyć. Do publikacji wyników za II kwartał jeszcze trochę czasu. Mamy czas.
Covid wbrew pozorom może przyspieszyć wycofanie spółki z giełdy. To dodatkowy argument dla większościowych Prochemu aby cena w wezwaniu była niższa, a sytuacja z Covidem nie będzie trwała wiecznie. Spółka ma około 30 mln zł w kasie za 1 mln akcji wychodzi około 30 zł za akcję.
Ktoś na bieżąco pilnuje kursu, chcialem dzisiaj o 16:10 nabyć 1 tyś akcji i wskoczyło że notowania zawieszone, i zaraz pojawił się woreczek na 19:40 więc wycofałem z zakupiłem tylko 1 sztukę. Ale dziwne, bo w drabince były do kupna i nie powinno być zawieszenia.
Teraz nic nie będzie się działo aż do publikacji wyników 25.09. Wyniki powinny być bardzo dobre. Jedyną niewiadomą jest wycena biurowca w spółce zależnej ujmowanej metodą praw własności, a jej wyniki mają wpływ na wyniki Prochemu.
Generalnie spółka ma sporo gotówki. Tu trzeba być cierpliwym. Myślę, że 40-45 zł to minimum co są warte te akcje. Tak więc jest co najmniej 100% upside.