• dywidenda Autor: ~xyz [5.173.200.*]
    zamiast wypłacać tak śmieszną dywidendę skupić akcje w celu ich umorzenia - może miało by to lepszy wpływ na ich wycenę
  • Re: dywidenda Autor: ~ja [195.164.162.*]
    Tylko komu zależy na wysokim kursie, tu raczej rozgrywa się konkurs na wymęczenie Kowalskich i odebranie im akcji przy 0,3wk.
    Spółka mimo covida osiąga lepsze wyniki a kurs nawet nie powrócił na poziomy z lutego :)
    Na bananowej gry, bio i farmy...

• Re: dywidenda Autor: ~Inwestor_dywidendowy [178.37.158.*]
    Skupujemy po cichu..... Pozdrawiam. Dywidendowy
  • Re: dywidenda Autor: ~On [31.182.137.*]
    Ale po co?

Firma zarabia netto w 2019 roku kupę kasy a Tobie daje na dywidendę 1,2mln zł.
    Gotówka na koniec 2Q to ponad 70mln (cała kapitalizacja to 100), zysk netto grupy 15mln a nawet pracownicy nie kupują (około 30% w akcjonariacie). Zatem proszę oświeć w jakim celu to akumulujesz? lub namawiasz do akumulowania, czego się spodziewasz, co oczekujesz?
    Przy tych zyskach i płynności oczekiwałbym dywidendy przynajmniej na poziomie 15-20mln (07-1zł) a nie jakieś ochłapy...
    Pomóż zrozumieć, ja tracę sens trzymania tych akcji.

Pozdrawiam
  • Re: dywidenda Autor: ~Inwestor_dywidendowy [77.255.78.*]
    Witaj, jedna z 2 spółek która na GPW najdłużej wypłaca dywidendę bez przerwy. Jeśli dodatkowo parametry jak PE, PBV są atrakcyjne i wyniki zadowalające to kupuję/skupuję w perspektywie 10-15 lat a każdą złotówkę z dywidendy reinwestuję. Pozdrawiam. Dywidendowy
  • Re: dywidenda Autor: ~On [31.0.86.*]
    Ciekawa taktyka, tylko czy aby na bananowej ma to sens.
    3 lata kurs z 15zł na 6zł, za następne 3 lata ile 4zł a między czasie dywidendabpo 7gr :)
    Później podoba zebrania z giełdy po 5zł.
    Przyklady: Hutmen, Energa, Zepak, Impexmetal, Masterpharm...
    Niestety zwykły mały inwestor zostaje z marzeniami.
    Nie neguję Twojej strategii, jest to klasyczna i naturalna metoda inwestowania w akcje.
    Niestety dziś to nie działa, balony bez majątku i zysków kosztują krocie a spółki z majątkiem i zyskami szorują na 0.3wk...
  • Re: dywidenda Autor: ~Inwestor_dywidendowy [77.253.182.*]
    W dłuższej perspektywie takie spółki zostaną dostrzeżone. Nie szukam rakiet sekundowych. Pozdrawiam. Dywidendowy
  • Re: dywidenda Autor: ~on [37.248.210.*]
    bardzo dłuższym...
    Na dziś niestety ale wygląda to żałośnie.
  • Re: dywidenda Autor: ~Jan [195.164.162.*]
    Faktycznie wygląda to smutno, jako jedna z nielicznych spółek przemysłowych nawet nie powróciła na poziomy z przed covida, wzrost zysków, dywidenda nie pomogła odrobić  strat.
    Posiadacze stasproduktu, Mirbuda, Trakcji, torpolu, rafako mieli szanse coś odrobić tu niestety nic.
  • Re: dywidenda Autor: ~Ja [31.182.137.*]
    Ktoś już na forum pisał, kto i po co ma walczyć o kurs...
    Arcelor ma wywalone, fundusze o dziwo też a związki zawodowe ??? - tu grają raczej rolę klienta do ogolenia...
    Dziwna to spółka, najbardziej dziwi mnie (też jestem na pokładzie ze średnio ponad 7,5zł) że fundusze nie walczą i nie próbują przeforsować godnej dywidendy??? Przecież jest z czego..
  • Re: dywidenda Autor: ~Fantomas [185.251.84.*]
    Spółka chodzi w amplitudzie, spójrzcie na wykres max. Dołek był w Lipcu 2019 i pieła by się przez kolejne 2 lata do góry gdyby nie covid. Teraz wycena jest śmieszna tym bardziej że mają Izostal i sporo wygranych przetargów. Rząd zapowiada duże inwestycje w sektorze gazowym więc sporo ugrają. Na tą chwile ciężko znaleźć pewniejszą spółkę na longa.
[x]
STALPROFI 0,50% 8,04 2025-11-28 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.