• Perspektywy Autor: ~Mark55 [79.185.95.*]
    Zarządzający SPOKO duży potencjał w rozwoju widzą w hybrydowym modelu przekazania pieniędzy, przelew-gotówka. Przykładowo, Hindus mieszkający w Londynie rozmawiając ze swoją rodziną na Skypie przelewa jej konkretną kwotę. Rodzina w ciągu 10 sekund może ją odebrać w jednym z 5,5 tys. sklepów znajdujących się na terenie Indii.
    Gotówkę prócz Indii można też odbierać w 45 tys. kolejnych punktów stacjonarnych w krajach takich jak Ukraina, Rosja, Pakistan, Gruzja, Białoruś czy Mołdawia. To doskonała opcja dla nieubankowionych klientów. Właśnie do nich w głównej mierze kieruje swój produkt SPOKO, którego misją jest dotarcie do 1,7 miliarda ludzi na świecie, którzy wciąż nie korzystają lub nie mają dostępu do usług bankowych.

• Re: Perspektywy Autor: ~profan [31.0.83.*]
    Znowu przynudzacie tymi tekstami. Po ile będzie emisja nowych akcji? Może o tym napiszesz? Będzie niższa od obecnej ceny na pewno. Do pierwszej transzy kiszonka
  • Re: Perspektywy Autor: ~Omka [199.247.35.*]
    Profan o czym Ty piszesz? Emisyjna jest znana i są trzy transze po 1,25zł; 1,65zł i 2zł. Wszystkie znacznie wyżej niż obecnie notowana więc w czym problem? Reszta pewnie jest pod fund z Arabii i jedynie to może nas interesować ale o konwersji mogą zadecydować kiedy chcą więc nawet w przyszłym roku wiec o co chodzi?

Zgodze się, chłopaki przestańcie wklejać ciągle ten sam wywiad, niczego nowego to nie wnosi a wygląda na akt desperacji i nagonke, która zdecydowanie NIE JEST tutaj potrzebna :).
    Dopiero w dniu 31 sierpnia ZWZ Uchwałą nr 20 par4 pkt uchwaliło ,iż Zarząd będzie podejmował decyzje o cenie emisyjnej i czekam na te Uchwały Zarządu.
  • Re: Perspektywy Autor: ~Mateusz [37.248.212.*]
    Nie wiesz tego, ale snujesz czarne scenariusze. My opieramy się na faktach i dobrze realizowanej strategii.
  • Re: Perspektywy Autor: ~Mateusz [37.248.212.*]
    Wszystko się zgadza. Teraz tylko dużo cierpliwości i trzeba sukcesywnie dokupować po jeszcze niskiej cenie. Jak pojawią się pierwsze przychody, zostaniemy dostrzeżeni.
  • Re: Perspektywy Autor: ~Mark55 [79.185.95.*]
    Nowa misja na pewno nie będzie taniej niż po 2 zł , a jak aktywują możliwość przelewu do Chin, to i po 5 zł.
  • Re: Perspektywy Autor: ~argus [185.215.74.*]
    Prędzej zrobią wezwanie...i zawiną sie z giełdy bo nasza gielda bedzie dla nich za mala..jakby nie patrzeć jest to najlepsza opcja zainwestowania na okres max. 5 lat...
  • Re: Perspektywy Autor: ~jaj [88.156.130.*]
    Dnia 2020-09-02 o godz. 09:55 ~Mateusz napisał(a):
    > Wszystko się zgadza. Teraz tylko dużo cierpliwości i trzeba sukcesywnie dokupować po jeszcze niskiej cenie. Jak pojawią się pierwsze przychody, zostaniemy dostrzeżeni.

I oto chodzi. Przychody, SPOKO ma już 120 tyś. użytkowników koszt przelewu to około 10 zeta/2EUR  za (jeden) przelew
    FIV dokupuje udziały PU - SPOKO od IVQ 2019 r. i na chwilę obecną posiada ponad 50% udziałów, a gdzie korzyści?
    W raportach tego nie widać.
    Fakt że potencjał duży, tylko co z tego mają akcjonariusze?  (????)
    Nie do konca tak musi byc...aby wejsc szeroko na rynek musza dawac dobre ceny bankom i dzialac troche po kosztach itp. Nie wiem jakie sa koszty dzialalnosci spoko...wiec nie do konca wiadomo czy przy 50k.czy 100k maja jakikolwiek zysk z tego

Najwazniejsze ze sie rozwijaja..potem bedzie efekt skali
    Dnia 2020-09-02 o godz. 10:45 ~argus napisał(a):
    > Nie do konca tak musi byc...aby wejsc szeroko na rynek musza dawac dobre ceny bankom i dzialac troche po kosztach itp. Nie wiem jakie sa koszty dzialalnosci spoko...wiec nie do konca wiadomo czy przy 50k.czy 100k maja jakikolwiek zysk z tego
    > >
    > > Najwazniejsze ze sie rozwijaja..potem bedzie efekt skali

Jakie są koszty na razie nie wiadomo, ale z drugiej strony 120k *10 zeta daje 1 200 000 zeta przychodu. Niewiadomą jest ile takich przelewów w miesiącu wykona użytkownik. Domniemywać można jedynie po przyroście użytkowników że apka zdaje egzamin i przelewy wykonywane są cyklicznie;-))))
    A Banki przy walutach zawsze mają cenę kupna i sprzedaży  ;-)))

Profan (łac. profanus „niedopuszczony do tajemnic religijnych; niewyświęcony”, „złowróżbny” od pro „przed” i fanum „sanktuarium, świątynia”) – ktoś niewtajemniczony, niebędący znawcą, laik, dyletant.
  • Re: Perspektywy Autor: ~Xyz [37.30.24.*]
    Perspektywy są, ale jak na razie zainteresowania nie ma!
  • Re: Perspektywy Autor: ~TP [83.185.46.*]
    To tezeba nagłośnić spółkę i może ryszymy z kopyta ?
    Właśnie to robię. Próbuję uzmysłowić inwestorom potencjał drzemiący w tej spółce. Ma perspektywy prawie jak Livechat. Kwestia kilku miesięcy i będzie grubo ponad 1 zł.
  • Re: Perspektywy Autor: ~hype [193.235.207.*]
    tylko jak my drobni mozemy zachecic nagłosnic nasza spólke...
    Zapros KKK i Analityka
  • Re: Perspektywy Autor: ~Mateusz [31.0.82.*]
    Żaden poważny inwestor nie będzie brał pod uwagę waszego zachęcania na forum bankiera. Cierpliwości. Niedługo FIV sam przekona do siebie inwestorów, dobrymi wynikami.
  • Re: Perspektywy Autor: ~Omka [199.247.35.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/FinTech-Ventures-S-A-Zawarcie-umow-konwersji-pozyczek-7909445.html

Tym infem pozamiatali wszystko a Walnym zatwierdzili a Wy się tu produkujecie... po co :)? Inwestorów już mamy na pokładzie i tylko kwestia czasu kiedy obejmą akcje (przypominam też o fundzie z Dubaju). Dajcie sobie czas, zarobicie po kilkaset %, warto poczekać. Siedzieć cicho i dobierać póki cisza.
    Dnia 2020-09-02 o godz. 19:23 ~Omka napisał(a):
    > https://www.bankier.pl/wiadomosc/FinTech-Ventures-S-A-Zawarcie-umow-konwersji-pozyczek-7909445.html
    >
    > Tym infem pozamiatali wszystko a Walnym zatwierdzili a Wy się tu produkujecie... po co :)? Inwestorów już mamy na pokładzie i tylko kwestia czasu kiedy obejmą akcje (przypominam też o fundzie z Dubaju). Dajcie sobie czas, zarobicie po kilkaset %, warto poczekać. Siedzieć cicho i dobierać póki cisza.

Musiałem zacytować, Co pozamiatali, że 25 inwestorów (ze Szwecji) obejmie trochę ponad 6 mln akcji? jaki to jest udział w akcjonariacie? Ile daje to głosów na walnym?
    Fund z DUBAIU to faktycznie coś
    link 
    4 000 000 EUR+ 20% odsetki za 2-lata z możliwością konwersji na akcji. Jedno zdanie tylko niepokoi "O sposobie spłacenia Pożyczki decyduje Emitent".
    Tak oto rozdysponowano całą emisje 28 000 000 w przybliżeniu

• Re: Perspektywy Autor: ~Omka [31.0.41.*]
    Niepokoi? Przeciez to nie jakis kowalski z ulicy tylko powazny podmiot z gruba kasa. Jezeli chcesz pozbyc sie duzego pakietu akcji to najpierw solidnie trzeba aktywowac popyt. Im wiecej wezmie tym lepiej.
    Macie przykłady jak działa pożyczanie pod akcje. Nie koniecznie dobrze dla drobnych akcjonariuszy. Winda i zrzut. Przykładowo macie akcje po 0,8 , to fund po 0,6 . Po otrzymaniu akcji fund na pewno nie będzie wisiał z akcjami i je spienięży, bo taki jest jego cel. Istna wańka wstańka. .Obecnie trzymany kurs jest przygotówką pod cenę emisyjną dla nowego akcjonariusza. Zaklinanie rzeczywistości nic nie da, tylko przychody
  • Re: Perspektywy Autor: ~Xyz [37.30.23.*]
    Dużo racji jest w tym co pisze Profan! Przed ogłoszeniem ceny emisyjnej nie ma chyba co liczyć na większe szarpnięcie!? Całej sytuacji "pomaga" brak większego popytu, co pozwala na utrzymywanie obecnego kursu!
  • Re: Perspektywy Autor: ~Robek [5.173.200.*]
    Masz rację, pisałem że tu tylko zyski ruszą kurs,to że pięknie wygląda tylko w teorii.Nie naganiajcie w żadną stronę,czas pokaże.Zdrowia i cierpliwość życzę.
  • Re: Perspektywy Autor: ~TP [83.185.46.*]
    Ja pisze na forach i polecam to co mam w portfelu .
    Teraz kolego Ci napiszę. Takie perspektywy to "Infoskan" roztaczał, "Braster" roztaczał i nawet lepsze. Zobacz gdzie są. Proponuję przymknąć dziubek, a będzie lepiej
    Takie perspektywy roztaczałem i przy Livechat, i zobacz gdzie jest, i sam zamknij dziubek koleżko. A jak ci się nie podoba, to spieprzaj z tego forum.
  • Re: Perspektywy Autor: ~TP [90.129.211.*]
    A ja jestem dobrej myśli .wiem wiem marzenia ale jak dla mnie będzie 2 zł do końca roku
  • Re: Perspektywy Autor: ~profanacja [193.235.207.*]
    Pewnie ze do konca roku bedzie 2 złote, liczba uzytkownikow rosnie i bedzie rosła, nie wspominajac o tym ze kazdy zarejestrowany uzytkownik robi przelew minimum 2 razy w miesiacu. Jak dostana 4 milony euro z fundu to nie po to zeby wypacic sobie premie tylko na dalszy rozwoj i ekspansje! I zgrzewa mnie to po jakiej cenie fund dostanie akcje, to sa powazni inwestorzy a nie skoczkowie co sie podniecaja wyskokami ceny jak niektore tu hieny. Oni wiedza i beda zawsze wiedziec wiecej co sie dzieje w społce...a mieli by spuscic akcje za ponad 4 miliony euro w rynek tutaj przy obrotach jakie mamy, przeciez tu przez cale istnienie społki na newconnect nie uzbierasz totalnie tyle obrotu za taka kwote. Nie rozumie typow co posiadaja akcje FIV i smeca jecza,sami ja sobie obrzydzaja.Tu jest i bedzie cos pokroju revoult, transferwise koniec kropka.
    Śmiechu warte te teksty. Czepianie się nicków, podszywanie, dziecinada na potęgę z takimi inwestorami kupa śmiechu. Fund i tak wycycka kogo chce. Na dzień dobry będzie 25% do przodu. Dawcami kapitału będą indywidualni, zawsze wchodzący na koniec. Te głupie zagrywki nickowe tym bardziej mnie utwierdzają,że naganiacze mają za zadanie zintensyfikować działania. Wypociny pierwsza klasa. Zamiast zamknąć dziub , aktywność wzrasta. Uważać na takowych cwaniaczków na forum. Amen
  • Re: Perspektywy Autor: ~fredeksredek [193.235.207.*]
    jak myslisz ze obecne 80 groszy to górka ath whatever to jestes naprawde przed duze G g...nie podszywam sie bo po co, nicki nie maja tutaj zadnego znaczenia, chyba ze dla ciebie...pewnie ze fund zarobi ameryki nie odkryłes,powiem wiecej w momencie podpisania z FIV umowy juz wiedzieli ze beda zarobieni. Ja nie naganiam nie latam po forach, ale jak widze szczegolnie twoje wpisy tutaj to juz nie moglem wytrzymac bo takich glupot nielogicznych oderwanych od rzeczywistosci nikt nie pisze. Ani razu nic nie napisałes czegos merytorycznego co ma pokrycie z rzeczywistoscia chlopie przestan ogladac TVP
  • Re: Perspektywy Autor: ~123456 [195.117.96.*]
    A ja tam bym nie chciał zeby ktoś dostal duzo akcji spolki ktorą zarzadzam... A przy obecnej wycenie konwersja 4mln euro na akcje to troche by ich wyszlo. Jako zarzadzajacy poczekalbym na wzrost kursu, moze nawet zrobil specjalnie 14-dniowa podbitke i wtedy skonwertowal, zeby nie dostali zbyt duzo kwitu. Zreszta przy obecnej wycenie, objęcie pakietu akcji o wartości 4mln euro to strzał w kolano, to juz lepiej renegocjować warunki umowy i żądać spłaty pozyczki w gotowce.
  • Re: Perspektywy Autor: ~Omka [89.64.58.*]
    Oczywiscie, dlatego w interesie akcjonariuszy jest aby kurs byl jak najwyzszy. W interesie szwedow, ktorzy objeli w cenie 1,25-2, tym bardziej bo na dzien dzisiejszy startowali by z -30 do -60%... Obecna nikomu nie odpowiada. Powtarzam, gdy szwedzi dostana akcje to dawno warto juz siedziec na pokladzie a fund jak na razie wielka niewiadoma. Rozwojni potencjal spoko jest bezdyskusyjny, reszta to kwestia czasu. Skonczmy juz biadolic
[x]
LUDUS 1,11% 0,28 2024-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.