• Proste wyliczenie ile warte akcje Autor: ~Alex [37.30.50.*]
    Na logikę ludzie jest 10 milionów akcji i czołgało się po 3 więc kapitalizacja 30M

Dochodzi 20M akcji łącznie będzie 30M akcji

Aby kapitalizacja była 30M to akcje po 1PLN

Już wiadomo z jakiego powodu spada? Trend spadkowy cena dąży do 1PLN

Więc po co obejmować PP? Skoro niedługo po tyle będą akcje na rynku. Nie lepiej to wywalić PKC i kupić sobie po emisji tanie akcje?

Ludzie jak to jest że kapitalizacja z dnia na dzień skoczyła z 30M na 90M

Rozumiecie skąd -40%?
    Powinno dalej spadać.

Podziękujcie mi za wyjaśnienie podbijając.

Najlepiej wywalić akcje i PP pkc i czekać aż spadnie
  • Re: Proste wyliczenie ile warte akcje Autor: ~ajahn [83.142.179.*]
    Kurs akcji Polwaxu przed odcięciem PP (VII.2019) wynosił 6 zł, a zatem kapitalizacja 60 mln zł i do niej można się odwoływać.
    Wtedy kurs akcji Polwaxu powinien wynosić 2,66 zł (30mln akcji*2zł daje 60 mln kapitalizacji plus 30mln akcji*0,66 zł, dodatkowe 20 mln zł dla spółki pozyskane z emisji PP). Wtedy wartość PP (bez dyskonta) powinna wynosić 3,3 zł

Natomiast jeśli chodzi o "kapitalizację 30 mln zł", czyli cena akcji Polwaxu 3 zł.(od 13 miesięcy kapitalizację powinno się liczyć dla 30 mln akcji, a nie 10 mln akcji:))..gdzie jeszcze jest 10 mln PP, które dają możliwość zakupu 2 akcji po 1 zł, daje wycenę PP po 4 zł i łączną kapitalizację 90 mln zł:)

Szczęścia i spokoju:)
  • Re: Proste wyliczenie ile warte akcje Autor: ~Zbig [85.128.57.*]
    sory winetu ale wtedy jeszcze bajdużyli o instalacji odolejniania a okazało się że kasa wyparowała a instalacji nie ma więc ja też myślę że 1 pln to jest rozsądna cena za teego gniota
  • Re: Proste wyliczenie ile warte akcje Autor: ~Yaht [5.173.224.*]
    Sieją zamęt specjalnie żeby kupić. Dla mnie to dobre info bo zaraz po tym jak prawa poboru staną się akcjami kurs mocno wystrzeli bo teraz naganiaja na spadki żeby dobrze kupić.

Ja już się ubrałem za całą moją kasę plus 2zl zostawione na wykup. Więc mogę napisać.
  • Re: Proste wyliczenie ile warte akcje Autor: ~Zbig [85.128.57.*]
    chłopie spółka ma kapittalizację 30 milionów przy 3 zł za akcje a jak będzie teraz zakończona emisja to będzie 90 milionów przy 3 zł za akcje tzn że wszystkie fundamentalne wskaźniki automatycznie się pogorszą

jeśli cz byłoby 10 to zrobi się nagle 30
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.248.208.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • wszystkie wskaźniki się pogorszą po emisji bo 3x więcej akcji Autor: ~Zbig [85.128.57.*]
    emisja akcji dąży do erozji kursu
  • Re: Proste wyliczenie ile warte akcje Autor: ~Mimi [91.192.165.*]
    Podbijam
[x]
POLWAX 1,08% 1,41 2025-10-16 14:53:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.