• W środę debiut SKINWALLET, którego akcjonariuszem jest CARPATHIA Autor: ~gracz [94.254.160.*]
    https://www.sii.org.pl/13848/analizy/newsroom/skinwallet-zadebiutuje-na-rynku-newconnect-w-srode-2-wrzesnia.html#ak13848
  • Re: W środę debiut SKINWALLET, którego akcjonariuszem jest CARPATHIA Autor: ~marlecki [188.147.41.*]
    http://carpathiacapital.eu/carpathia-capital-zainwestowala-skin-wallet-sa-spolke-grupy-tar-heel-capital-pathfinder/
  • Re: W środę debiut SKINWALLET, którego akcjonariuszem jest CARPATHIA Autor: ~Magus [188.146.42.*]
    Czemu to spada w trakcie dwóch ważnych premier?
  • W środę debiut SKINWALLET, którego akcjonariuszem jest CARPATHIA Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]
    Nic się nie zmieniło - Medcamp spada to i INC spada. A jak INC to i Carpathia.

Teoretycznie to powinno wyglądać tak: duży popyt na Carpathii -mocny wzrost - wzrost na INC. A jest jak jest.
    Moim zdaniem, gdy do ludzi dotrze, że Carpathia zarobiła miliony na GenXone pojawi się skromny choćby popyt - i to przy tym FF wystarczy do wzrostów.
  • Re: W środę debiut SKINWALLET, którego akcjonariuszem jest CARPATHIA Autor: select [37.47.91.*]
    Bo mamy tutaj (GPW) niestety takich inwestorów, że uwierzą jak zobaczą. Nie kupują plotek, tylko fakty.
    Jak Carpathia pokaże wynik w raporcie to wtedy może ruszy, gdy inwestujacy przeczytają czarno na białym. Ale wtedy już nie będzie tak łatwo kupić w obecnych cenach.
    W raporcie za 3q pokażą zyski z Genxone, SkinWallet i prawdopodobnie sprzedaży akcji Ekopark. Ekopark latał po 5-7 PLN i jestem przekonany, że Carpathia puściła ich akcje w obieg.
  • Re: W środę debiut SKINWALLET, którego akcjonariuszem jest CARPATHIA Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]
    Dnia 2020-09-02 o godz. 15:55 select napisał(a):
    > Bo mamy tutaj (GPW) niestety takich inwestorów, że uwierzą jak zobaczą. Nie kupują plotek, tylko fakty.
    > > Jak Carpathia pokaże wynik w raporcie to wtedy może ruszy, gdy inwestujacy przeczytają czarno na białym. Ale wtedy już nie będzie tak łatwo kupić w obecnych cenach.
    > > W raporcie za 3q pokażą zyski z Genxone, SkinWallet i prawdopodobnie sprzedaży akcji Ekopark. Ekopark latał po 5-7 PLN i jestem przekonany, że Carpathia puściła ich akcje w obieg.

No jak - własnie sprzedają fakty :-) Kupowali, bo rosło przed debiutem GenXone, to jak już był debiut (choć dotąd się nie otworzyło) to trzeba było sprzedać - skoro inni sprzedają. I w dodatku Medcamp i INC spadają. Z rynkiem się nie walczy, nieprawdaż? :-)

A tak bardziej serio - myslę, że masz rację z tym kupowaniem po raporcie. Przy tym FF będzie ciekawie.

• Re: W środę debiut SKINWALLET, którego akcjonariuszem jest CARPATHIA Autor: lawyer_mz [31.0.121.*]
    Teraz to już nie jest sprzedawanie faktów, ten manewr wystąpił natychmiast po ujawnieniu TKO GX1 kiedy poleciało na 19,9 a potem runęło pod presją podaży a druga fala prób realizacji zysku była dzień później w okolicach 16,0-16,5. Teraz kurs osuwa się pod własnym ciężarem ze względu na bardzo mizerny popyt.
  • Re: W środę debiut SKINWALLET, którego akcjonariuszem jest CARPATHIA Autor: ~Kiki [188.147.34.*]
    To jaka prognoza wedlug Was na na najblizszy czas?
  • Re: W środę debiut SKINWALLET, którego akcjonariuszem jest CARPATHIA Autor: select [213.195.159.*]
    Carpathia ma 254 518 akcji genxone. Jesli je nawet przeszacują po cenie 20 pln da to ok. 5 mln zysku z genxone. Dojdzie zysk ze SkinWallet, Ekopark których Carpathia ma lub miała 305 000 akcji.
    Ekopark latał od 0,80 PLN do 7 PLN w szczycie. Nie wierzę, że nie sprzedali tego ze średnią min. 3 PLN, a jeśli tak było to da nam kolejny milion zysku.
    Ciężko oszacować zysk, bo będzie on zależał od wartości pakietów akcji na koniec kwartału lub ceny sprzedaży.
    Wg mnie min zysk jaki wykażą to będzie ok 6 mln (zakładając cenę akcji genxone na niskim poziomie ok 15 PLN, ok 1,2 mln ze SkinWallet oraz ok 1 miliona z Ekoparku).

Przy optymistycznych założeniach np cena akcji genxone ok 30 pln, 10 mln zysku w 3q spokojnie do zrobienia.
  • Re: W środę debiut SKINWALLET, którego akcjonariuszem jest CARPATHIA Autor: ~Tim [83.26.172.*]
    Myślę, że cena GX1 nie powinna być niż 40 PLN, i raczej później lekko w górę, zobaczymy...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.41.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • W środę debiut SKINWALLET, którego akcjonariuszem jest CARPATHIA Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]
    Na razie kursem Carpathii rządzą spadki na Medcamp i INC. Od dnia pseudodebiutu GenXone. Jak pisał Lawyer - spada, bo popyt prawie zerowy.
    Rację ma Select - nie sposób oszacować teraz zysków Carpathii, skoro nie ma otwarcia GenXone. Zatem dużo zależy od tego, kiedy i na jakim poziomie się GenXone otworzy i jak się zachowa kurs w dniach po otwarciu.

Jeśli Carpathia od razu sprzeda część akcji GenXone i zejdzie poniżej 5 proc. przy wysokim kursie GenXone zyski Carpathii staną się namacalne i kurs pójdzie w górę bez oglądania się na Medcamp.
    A za rosnącą Carpathią powinien podążyć INC.

Oczywiście, przy wysokim otwarciu GenXone i utrzymaniu kursu bardzo prawdopodobna jest kolejna pompa na Medcamp - wtedy Carpathia wystartuje jeszcze silniej.

Na krótką metę mamy gdybanie.
    Na dłuższą - wiadomo, że zyski za trzeci kwartał będą historyczne i rekordowe. I kurs Carpathii - moim zdaniem - musi rosnąć.

Carpathia w 3 kw może zarobić kilkanaście milionów.
    A ma kapitalizację 58 mln.
    I 300 tys. akcji notowanych na NC.
  • Re: W środę debiut SKINWALLET, którego akcjonariuszem jest CARPATHIA Autor: ~Baca [93.159.186.*]
    A czasem nie więcej jak 300 tyś , coś mi się nie chce wierzyć w to !!!!!!
  • Re: W środę debiut SKINWALLET, którego akcjonariuszem jest CARPATHIA Autor: select [37.47.88.*]
    Dr_wezol wie co mówi.
    https://www.google.com/amp/s/www.bankier.pl/amp/wiadomosc/Carpathia-Capital-debiutuje-na-New-Connect-7739037

Na NC dopuszczone tylko 300tys. Reszta notowana w Rumunii i brak połączenia obu rynków.
    Jeśli masz 1000 akcji Carpathi kupione na NC to jest to 1/300 tego co na rynku.
  • Re: W środę debiut SKINWALLET, którego akcjonariuszem jest CARPATHIA Autor: ~Piotrek [31.60.130.*]
    O żesz.. Teraz do mnie to doszło, że w takim razie mam ponad 1% hehe

I długo będę siedzieć na papierze. Nie dziwne, że taki mały ruch jak kupa ludzi jak ja zakopała papier w ziemi :)

Pierwszy raz od tygodnia mam tylko Carpathię, bez INC, wrzuciłem trochę karty w Pyramid i Skinwallet oraz czekam na PKC na Genxone.

Zobaczymy co się wydarzy po wynikach INC.

Dawno nie byłem tam ciekawy wyników jak teraz :)

I wciąż niezmienne pytanie : lepiej mieć coś przed wynikami czy lepiej zabrać po
  • Re: W środę debiut SKINWALLET, którego akcjonariuszem jest CARPATHIA Autor: ~Piotrek [31.60.130.*]
    *kasy

.. Ciekawe ile osób zadaje sobie to pytanie. Ciekawy weekend przed nami :)

Pozdrawiam serdecznie.
  • Re: W środę debiut SKINWALLET, którego akcjonariuszem jest CARPATHIA Autor: select [37.47.91.*]
    W tym wątku pisałem, że jestem przekonany, że Carpathia sprzedała akcje Ekopark, to chcialbym odniesc sie do słów Rafała z forum INC, gdyż Prezes podobno odniósł się do Ekoparku.
    Nie byłem na konferencji, ale zacytuję wypowiedź ~Rafała z forum INC:
    "8) EcoPark - gdybyśmy zeszli poniżej pewnych progów to musielibyśmy to pokazać. Prezes mówi o forum bankiera :) że tu często dużo głosów o tym kto i co sprzedał, INC takie info daje w ESPI gdy jest taki obowiązek"

Jak widać moje przypuszczenia były błędne (a szkoda). Rzeczywiście nie wziąłem pod uwagę podstawowej sprawy, czyli zejścia poniżej progu 5% i konieczności espi, za co przepraszam.
    Mając na uwadze szybkie reakcje Carpathi na rynku, taki deal przy obrotach na akcjach Ekopark wydawał mi się naturalny.

W takim wypadku wartość akcji Ekoparku będzie przeszacowana, co i tak wykaże spory zysk, jednak narazie tylko papierowy.

Od tego jest forum, żeby wymienić się poglądami, spostrzeżeniami, głośno myśleć i kalkulowac.
  • Re: W środę debiut SKINWALLET, którego akcjonariuszem jest CARPATHIA Autor: ~Piotrek [5.173.137.*]
    Zgadza się.
    Nie zeszli poniżej.. i tu pytanie, bo kojarzę też słowa "poniżej 10%".

Mniejsza o to, Ekopark mają.

A my mamy Carpathię i będzie ciekawie.

Jak widać chyba część osób kupiła na dołku za 6-7 zł i wystawia teraz za 10. Gratulacje, jeśli tak szybko uda Wam się zrobić parę złotych.

Dziwię się wciąż, że na K nie ma chętnych, no ale chyba to jest efekt paniki na rynku i brak jakichkolwiek espi, które by rozruszały towarzystwo jak to się dzieje na innych spółkach.

Wolę jednak tak niż to jak skończył Letus np...

Do zobaczenia na kolejnych przystankach :)
[x]
CARPATHIA 0,93% 2,18 2025-11-17 09:58:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.