Na jakiej podstawie snujesz takie bajki? kiedy wroca? Zejdz na ziemie, akcje cube prawdopoodbnie stracilismy bezpowrotnie ! Tu raczej nic sie nie wydarzy no chyba ze jakims cudem za 10 lat jesli w miedzyczasie nie oglasza upadlosci.
Proszę o informację czy mieliście jakieś info za spółki, co z akcjami po tym jak znikły z konta maklerskiego? Jakieś info o WZA? Proszę o poradę co dalej trzeba poczynić? Czy spółka z automatu dostała wykaz akcjonariuszy i zostało tylko czekanie. Proszę o wasze doświadczenia co powiem teraz zrobić.
Narazie Cube.itg sa widnieje w rejestrze sadowym i gospodarczym jako aktywna ale pewnie nie potrwa to zbyt dlugo. asdf zauwazyl zmiane w Prezesa Data Techno to tak jakby Pan Marek odsprzedal calosciowo lub w duzej czesci udzialy w tej spolce.. Jak to sie mowi? Kapitan opuszcza statek na koncu, takze podejrzewam ze juz nic z tego nie bedzie ale moge sie mylic i jest to tylko zagrywka lub pewnego rodzaju zabezpieczenie z jego strony.
Skontaktowalem sie telefonicznie z KDPW w sprawie papierow wartosciowych CUBE ITG ktore ulegly dematerialziacji i czego sie dowiedzialem? A mianowicie, ze nikt jeszcze nie zglosil sie do KDPW o rejestr akcjonariuszy ani zarzadca ani nikt inny! Takze utknelo wszystko w punkcie martwym Polozyliii jak to sie mowi LA..E na nas drobnych akcjonariuszy .
Już jest Koniec, dwa miesiące temu Cube itg złożyło wniosek o upadłość dlatego sąd ustanowił tymczasowego nadzorcę sądowego aby zbadał majątek spółki. Nadzorca sądowy sprawdził stan majątku i wysłał do sądu dokumenty, ze nie znalazł żadnego majątki i firmy( zwyczajnie pod podanym adresem Tam NIC nie ma ) także po złudzeniach ze ktoś zgłosi sie po latach i zechce odkupić nasze akcje - Nic takiego nie nastąpi. Informacja jest sprawdzona na 100% autentyczna .
Witam wszystkich, dzięki za wszelkie info i porady w różnych wątkach - przede wszystkim dla ~bolo, ~London i ~asdf. Chyba nie pozostaje nic innego, jak realizacja straty w celu odzyskania przynajmniej podatku z zysków na innych akcjach. Mam plan sprzedać w jakiś sensowny sposób u notariusza za przysłowiową złotówkę np. bratu/koledze, a za miesiąc w ten sam sposób odkupić. :) Dlaczego? Bo cytując Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych (sii.org.pl) "sam fakt upadłości spółki i wycofania papierów wartościowych z obrotu nie stanowi podstawy do rozliczenia straty w wysokości kwoty przeznaczonej przez inwestora na zakup jej akcji". Skontaktowałem się dziś więc z moim biurem maklerskim (mBank), żeby wydali potwierdzenia posiadania akcji, a miły pan mi mówi, że nie mogą tego zrobić, bo ich nie ma -- ot zniknęły... Może mi ewentualnie wystawić poświadczenie posiadania akcji na 07.06.2020 (dzień przed zawieszeniem obrotu na głównym GPWu) i krzyknął 250zł za coś takiego wraz z historią. BANKSTERKA!!! Składam reklamację do biura - zobaczę jak się potoczy. Jak się uda, dam znać, bo jak by nie było przynajmniej 19% się odzyska... :) Pozdrawiam!
Kolego sympatyczny nawet nie próbuj zdobyć tego dokumentu gdyż nawet jeśli go zdobędziesz odpłatnie czy tez nie ze swojego Banku to nie będzie miał on żadnej mocy prawnej do tego aby wskazać ze jesteś właścicielem i masz prawo sprzedaży w biurze notarialnym swojego pakietu akcji.
Na marginesie taki o taki dokument wystąpiłem do sowiego banku Santander po 3 miesiącach i dostałem do za darmo ! Jedyne co na nim jest to fakt ze do dnia tego i tego byłeś w posiadaniu na swoim rachunku pakietu akcji Cube itg które zostały wyksięgowanie 16 czerwca 2020 z powodu wyrejestrowania akcji spółki Cube SĄ z depozytu paierow wartościowych i zamknięcia kont ewidencyjnych w KDPW.
Także to jest jedyne zaświadczenie które może wydać ci twój Bank i które nic ci nie daje.
Jeszcze raz napisze nie jesteś w stanie odpisać żadnej straty gdyż aby sprzedać akcje u notariusza wpierw musiałby się zarządca zgłosić do KDPW o spis akcjonariuszy i wtedy uzyskałbys papier stwierdzający ze jesteś akcjonariuszem spółki Cube i posiadasz pakiet akcji który możesz zbyć .
Jak już pisałem, Cube złożyło wniosek o upadłość dlatego Sąd ustanowił o zabezpieczeniu majątku i wysłaniu rzeczoznawcy który miał przekazać dane majątkowe do Sądu.
Kontaktowałem się do osoby która próbowała zrobić wykaz majątku i która nie znalazła NIC !! Przekazała informacje do Banku i teraz czekamy na orzeczenie . Jest już pozamiatane i możesz jak również ja zapomniec o tym ze byłeś w posiadaniu tego papieru . Żadnej straty nie odpiszesz a Pan Marek otworzy sobie już inna firmę w której powoli dzila dość prężnie, także ładnie rozegrał piłkę .