Wyjaśni mi ktoś bo widziałem wpisy ze jest niby 2% akcji w obrocie
Ale jak spojrzałem na pakiet softblue którzy mają 5% akcji i pomnozylem razy 20 to wyszło tyle akcji ile pisze na np. Bankierze a to wskazuje na kapitalizacje teraz 400mln(kilka dni temu 1mld XDD)
Więc jeśli to lrawda ze 100% akcji jest w obrocie(w sensie da sie nimi jakos handlowac) to wy serio wierzycie w jakieś odbicie? Przecież jeśli tych akcji jest tyle ile jest napisane ze jest to akcje zaraz będą po 1zl
No to masz te ponad 1mln dopuszczonych do handlu ale akcji jest więcej tak np. Softblue posiada 3mln akcji
Więc wycena spółki tez jest większa a w tym przypadku bardzo duza
Ktoś kto ma akcje spółki, pytanie po ile, narzeka i stresuje innych ceną 1zł. w jakim celu to robi, zastanawiam się jaki ma w tym cel Nie wiem, może mi to ktoś wytłumaczyć ?
Mi to nie na reke żeby cena spadała więc sie dna nie doszukuj, nikogo nie strasze chyba ze nie ma jaj i widząc jakieś pytania randomowego gościa panikuje. Nie mówiąc o inwestowaniu z forum bankiera.
W kazdym razie tutaj jak kupowałem po prawie 1zl widziałem twoje wpisy chyba, wydaje mi sie ze cos tam wiesz. Dasz radę objasnic mi sytuację z ta spolka? W sensie ze w obrocie masz 1mln akcji, nie czaję chyba.
Zobaczymy jak rynki będą staly we wrzesniu, moze bujac ale moze wkoncu ruszy w górę ten wig.
Dasz radę objasnic o co chodzi zr stwierdzeniem ze jest 2% akcji w obrocie?
Ludzie zerknijcie na wykres kilku letni tej spółki. Ona nie istnieje i nie przynosi dochodu ktoś na chwile podbił akcje ale gwarantuje wam że niedługo zjedzone do kilkunastu groszy i zostaniecie z tym papierem na kilka lat aż znowu ktoś postanowi pomanipulować kursem...