Sprawa prosta. Rok 2019 był najlepszym rokiem IRL, wiec jeśli pomimo covid- rok 2020 będzie porównywalny, trochę gorszy to super wynik!
Z tego co widzę dywidenda będzie jak w 2018 lub wyższa :)
Dla osób z słabszym angielskim zapraszam na stronę foruminwestorow.
Akcje IRL poniżej 15zł to B. dobra cena do zakupu. Mamy rekomendacje na 30zl, wiec i dywidenda i potencjał na 100% wzrostu.
W maju będą ceny pewnie po 30zl - dlaczego to śmiało twierdze? Otóż zielenina najpierw wtapia kasę będąc aktywnym, a później zmienia się w dywidendowcow i kupuje akcje firm dywidendowych co by nie tracic kasy.
Witam, oprócz inwestycji w akcje prowadzę też własną spółkę i ostatnio bardzo zainteresował mnie rynek energii, jako, że mamy potężne zapotrzebowanie i grube siano na to idzie, chciałbym zoptymalizować koszty. Orientuje się ktoś, czy zakupioną hurtowo energię na TGE można przeznaczyć na użytek własny, czy jak to wygląda? Nie mogę znaleźć żadnych informacji na ten temat. Na giełdzie ceny są prawie połowę niższe niż te, które mam na umowie od dostawcy. Czy odbiorca ma możliwość kupić energię w cenie hurtowej? Jeśli tak to prosiłbym o jakieś informacje, linki itp... serdecznie dziękuję.