Spółka z dużym potencjałem ciągły rozwój, wyniki finansowe wzrostowe ,z roku na rok dobre zarządzanie ,stabilny zarząd od kilku lat nowe technologie dzielą się zyskam Tylko czekać
Jak już zacznä pisać o XPL i sztucznej inteligencji jak o OZE, gamingu i Covid to XPL będzie drożał parę zł dziennie mimo że dziś buja się po 1.7 zł
.....
.....
.....
tylko ty tutaj na haku wisiałeś od sierpnia lub lipca 2020 wiec zakupy masz po 1.80-1.90 ?
ja tu zaraz bēdę ogarniał dywidendę na poziomie 100% włożonego kapitału a przy tych 20 zł będę miał dywidendy 7-8 razy tyle co zainwestowałem. wtedy mogę zwolnić się z pracy
Rozwój xplusa wkracza na tryb turbo i wszystko na to wskazuje jeśli ktoś myśli ze po covid spadną zyski w spółce może grubo się pomylić . Warto obserwować rynek w około spółki jak to wpłynie na przyszłość . https://www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosci/pkp-intercity-podpisalo-list-z-operatorem-chmury-krajowej-102531.html https://www.telix.pl/sprzet/microsoft/2021/05/microsoft-i-gemini-polska-strategiczne-porozumienie-na-rzecz-rozwoju-ekosystemu-e-zdrowia/
Po IV kwartale większość inwestorów czekała na to,że XPLUS pójdzie za ciosem i wygeneruje podobny zysk za I kw. 2021. Nic takiego nie miało miejsca. Fakt, poprawili się rok do roku nawet znacznie. Poprawili wiele parametrów finansowych. Przepływy finansowe, struktura należności krótkoterminowych oraz zobowiązania wyglądają naprawdę zdrowo. Zauważam również kilka innych pozytywów.Przede wszystkim fundusz ma tyle samo papieru co miał po IV kwartale,więc nie skupują i daleko do ewentualnego przymusowego wykupu. A jeśli nawet to skok kursu. Na dodatek zatrudnili kilka osób więcej- wynika to z raportu i ewidencji etatów w spółce. Obserwując ich poczynania nadal poszukują kilkunastu specjalistów więc zlecenia są.Przed nimi jeszcze długa droga. Rozbudowanie i uporządkowanie struktur co również jest procesem czasochłonnym.Kolejna możliwość jakiegoś skokowego wzrostu kursu to okolice końca m-ca. Wtedy to przekażą raport roczny i być może określą chęć i wielkość wypłaty dywidendy. Jeśli tak się nie stanie to kiszonka jak teraz. Niemniej wygląda to obiecująco. Ale jak to ktoś tu napisał spółka dla wytrwałych.
Wszystko wygląda na to że cyfryzacja nabiera rozpędu może i 8PLNy.
https://www.rp.pl/W-sadzie-i-urzedzie/305179934-Polski-Lad-PiS-pelna-cyfryzacja-polskich-urzedow-juz-w-2024-roku.html
Na ten moment widać że nie których akcję parzą w ręce i sprzedają mimo że spółka zyski ma super i fundamentalnie jest ok. My spokojnie poczekamy na dywidendę a później kolejne jeszcze lepsze kwartały. Teraz C/Z około 27 przy 13 gr zysku na akcję. Myślę że 2021 zamknięty zyskiem 20-25 gr na akcję więc spokojnie odbijamy na 6-7 zeta. Pozdrawiam wytrwałych akcjonariuszy
Patrząc na dynamikę wzrostu zysku Q1 21 do Q1 20 gdyby to utrzymali wychodzi blisko 25gr na akcję w 2021 r. Myślę że jak najbardziej realne do osiągnięcia.
jak byla korekta z 2.12zl na 1.4zl to DRACHA draxar sypnal akcjami po 1.55zl bo chyba myslal ze zalamie rynek i po pticach. chlopaki go zebrali i odjechali po wynikach na 2zl a potem ostro na 4.9zl. zostal draxar-DRACHA zawiadowca na peronie i dlatego teraz tak trabi. ponoc liczyl jakis VAT ale jak dostal zadanie na wyliczenie VATu na pasztetowa to zniknal na pare miesiecy.
fachu-wiec od VATa :)
DRACHA nie przejmuj sie - odkupisz wyzej jak bedziemy kontynuowac TREND jezeli teraz sie boisz zakupic.
Ty prymitywie przestań mnie wywoływać na forum, jesteś upośledzony i ułomny. Non stop mnie wywołujesz na forum odwal się ode mnie prymitywie i wieśniaku.
A gdzie tu szczylu ja coś powiedziałem, że ma nie rosnąć. Bardzo spółce kibicuje i po prostu nie jestem takim wieśniakiem jak ty aby opowiadać cuda i tak dalej. A tak naprawdę rośnięcie kursu to powinno być trzecie albo nawet czwarte z rzędu obiekt zainteresowania. Ty jesteś niestety zwykłym naganiaczem i dla ciebie każde 10 groszy w górę to obiekt ekscytacji.
wara Dracha od @Alexa.
Dobrze ci napisał przygrywie na 5tym peronie.
VAT na pasztetową już policzyłeś ?
Tępaku on ekscytuje się 10gr wzrostem bo dla niego to 100% zysk bo wszedł na dołku po 10 gr.
10gr potwierdza że jesteś zbyt tępy na handel akcjami dlatego już stoisz na peronie i najeżdżasz na innych.
Jak tam chcesz pogadać jeszcze o Niemcach, vatcie czy o twych 3 spółkach na, których umoczyłeś i, które nie są już notowane. Na każdej płaszczyźnie udowadniasz, że jesteś pry*itywem i totalnym nieukiem.
VAT dobrze liczy na pasztetowa. tak dobrze liczyl ze Kania musial do Argentyny wiac a teraz DRACHA draxar zostal tym zawiadowca na peronie. to sobie chloptas zajecie znalazl. LoL