Jeśli Panowie S to komunikat musi być, Ale takie pakiety mogą być w posiadaniu co najmniej dwóch osób, które nie mają obowiązku informacyjnego przy tym poziomie, np. Mityczny Pan Kobylecki :) o ile dotrzymał akcje do dzisiaj
Transakcje w paketowkach były 4, też zakładam że to nie ta Pani, Ale uchylilem rąbka tajemnicy na forum, że free float mniejszy niż wykazują statystyki
Wybacz nie wiedzę, a z przyjemnością się czegoś nowego nauczę. Uwaga o zmniejszeniu free float, na jakiej podstawie ją opierasz? Jeżeli mogę spytać oczywiście.
Nie byłem na walnym ale jeśli tam bywają osoby które mają pakiety po 50k akcji to faktycznie rzeczywisty FF jest naprawdę malutki. Stooq jako akcjonariuszy podaje trzech muszkieterów i jeden TFI a okazuje c się, że może być kilka osób mających wspólnie np 300k. To ile akcji jest dostępnych w obrocie...
Wiadomo, że jeszcze 2 osoby brały akcje (38 600 i 36 400), które nie należą do zarządu, ale jednak dogadali się z właścicielami spółki. Może jakaś rodzina, albo pracownicy? Pierwsza myśl to był jakiś fundusz, ale teraz to zwątpiłem. Cena wynosiła minimum tego co można było zrobić w transakcji pozasesyjnej (-20% od kursu bieżącego), więc spora promocja jak dla jakiegoś inwestora spoza spółki. Oby nie zachciało im się sypać poniżej 40zł
Jednak dobrze myślałem. Wreszcie nie idą do bankomatu, tylko sprzedają swoim i ...? Tutaj mamy ciekawą zagwozdkę. Dwa różnej wartości pakiety, zapewne dla dwóch różnych osób za 1 650 000zł. Fundusze, które mają poniżej 5% i nie musi się ujawniać? Może naprawdę ktoś z bloobera, skoro mają takie dobre stosunki.
Na pewno nie są to osoby blisko związane z zarządem lub spółką bo musieliby raportować. Na pewno zobaczymy ich na następnym walnym, wtedy się dowiemy kim oni są.
Kupią Ledwall i nagrają cały pełnometrażowego Wiedźmina na własnej technologii Unreal4 opracowanego przez Platige Broadcast i ekipę Koala, a następnie sprzedadzą go do pustych kin oraz na vod.pl.
Krótkie info - typu znalezione w sieci - ale PLI i Bloober znowu w tym samym miejscu. W tym przypadku chodzi Warsaw Animation Festiwal, gdzi PLI jest głównym partnerem, a Bloober ufundował nagrodę dla najlepszego horroru Przypadek :) link