Spółka G-Energy S.A. rozpoczęła swoją działalność w październiku 2010 roku. Działalność Spółki opiera się o sektor energii odnawialnej, pozyskiwanej ze źródeł naturalnych – energia wiatru, biomasa i energia słońca. Zawiązanie Spółki przez doświadczone podmioty w realizacji projektów energetycznych jest gwarantem uzyskania szerokich kontaktów branżowych, jest również mocnym uwiarygodnieniem spółki przed potencjalnymi inwestorami. Obecnie Spółka poszerza profil działalności o usługi na rynku gazowym.
Polityka rozwoju spółki w zakresie sektora energii odnawialnej charakteryzuje się dużym potencjałem rozwojowym. Prowadzenie działalności w tej branży ma uczynić G-Energy S.A. podmiotem działającym w oparciu o innowacyjne technologie. Wyodrębnienie części projektów do nowo zawiązanej spółki ułatwi pozyskanie kapitału na realizację tych przedsięwzięć.
Pokazuje to że traktują z szacunkiem akcjonariat i nie nabijają go w butelke,
Pozatym wg mnie spółka ma szansę stać się drugim Columbusem z tak szerokim wachlarzem działalności w OZE
I ja tak chcę o tym myśleć - jak piszesz. I to jest wtedy szok na plus.
Ale z drugiej strony boję się też, mówiąc o serio wejściu w fotowoltaikę a nie "produkowaniu news'ów", że spółka jest mało elastyczna w swoim szeroko zapisanym na stronie wachlarzu działalności z zakresu OZE. A szkoda bo przy obecnym popycie (i reklamach już nawet w telewizji o dopłatach do instalacji) jest to spory tort z którego kawałek można by było zgarnąć dla siebie (spółki) i dla nas udziałowców - akcjonariuszy. I to jest szok na minus.
Za kilka lat zawita do Polski to co zawitało do Niemiec jakieś 10 lat temu... Czyli TREND na energię z wiatru i wtedy będzie bum NA GENRG bo za wiele spółek o takim kierunku niema
Dzisiaj wywiad z Kurtyka ministrem, ktory potwierdził wyższe zaangażowanie w elektrownie wiatrowe i znowu bedzie bum na farmy. Lada moment wchodzi nowe prawo umożliwiając budowę znacznie gęściej. Moim zdaniem genrg bedzie na topie pod koniec roku prawdopodobnie 2,5zl a od nowego roku to bedzie kosmos. Tak to widze na longa.
Proponuję więc poczynić jakiś tekst o spółce i ją trochę rozreklamować. Moim zdaniem powinna to zrobić sama spółka, ale skoro nie uważają to za ważne, to powinni to zrobić inwestorzy.
skąd pochodzi ten tekst?, bo chyba jest nieaktualny, gdyż spółka nie zajmuje się OZE tylko przyłączami gazowymi.
W raporcie za 1 półrocze 2020 opublikowanym 14 sierpnia br. spółka pisze, iż cytuję: "Obecnie Ministerstwo Energii, zgodnie z zapowiedziami, stawia na źródła OZE pracujące jak najdłużej w roku, takie założenia powodują, że inwestycje w energię wiatrową i słoneczną w Polsce stanowią na tyle wysokie ryzyko, że trudno jest zapewnić stabilne źródło finansowania. Sytuacja branży OZE w Polsce nie jest dobra, choć oczywiście w różnych sektorach mamy inną sytuację"
Abstrahuję już od tego, że nie istnieje żadne Ministerstwo Energii, ale pisanie, że "sytuacja OZE w Polsce nie jest dobra" jest trochę dziwna w okresie boomu właśnie na OZE. Mam wrażenie, że zacytowany przeze mnie tekst był pisany kilka lat temu, kiedy takie ministerstwo rzeczywiście istniało, a OZE nie było konikiem obecnej władzy. Dzisiaj stan rzeczy w tym zakresie się zmienił. Dobrze by było, żeby spółka to zauważyła.
Z informacji podanych przez spółkę wynika, że zajmuje się ona przyłączami gazu. W pierwszym półroczu 2020 wygenerowała 7 mln przychodu i 1,1 mln zysku, podczas gdy rok wcześniej było to odpowiednio 3,5 mln i 0,9 mln. Poinformowała także iż, cytuję: "Obecnie w zakresie infrastruktury gazowej Spółka posiada podpisane kontrakty na łączną sumę ponad 130 mln zł."
Więc jeśli to prawda, a pewnie tak, to spółkę czeka skokowy wzrost przychodów i dochodów.
Najważniejsze teraz jest żebyście się wysypali, 60gr to godziaa cena aby zacząć odbierać.
Nasdaq ciagnie indexy w dol, do tego spanikowani kolkowicze sie wysypia i jedziemy nizej.
Moze by testna stoplosy tak jak poprzednio, dopiero bylby fajny dramat.
Dramat ubranych trwa