• Kiedy będzie 5 pln? Autor: ~pytający [83.144.108.*]
    Jak w tytule. Na tym forum jest bardzo dużo osób, które uważają, że spółka jest warta co najmniej 5 pln za akcję. Kiedy nastąpi wzrost kursu waszym zdaniem?
  • Re: Kiedy będzie 5 pln? Autor: ~pik [188.147.104.*]
    a co ma być powodem wzrostu na 5 zł.
    Jedyny przychód firmy to stały koszt dzierżawy Zarmenu
  • Re: Kiedy będzie 5 pln? Autor: ~AliBaba [46.215.18.*]
    "Na tym forum jest bardzo dużo osób, które uważają, że spółka jest warta co najmniej 5 pln za akcję." - są to osoby, najczęściej starzy wyjadacze elektrobudowy, które nabyły akcje po 10zł i dzisiaj mają ogromny problem. Ponieważ nie chcą zmierzyć się z faktami, rzeczywistość dla nich jest zbyt okrutna, nie chcą przyjąć do wiadomości że wtopili swoje oszczędności więc co im pozostało? Zaklinanie rzeczywistości i wiara że wydarzy się jakiś cud i zdołają odzyskać przynajmniej to co umoczyli... Stąd własnie takie naiwne komentarze, typu: "drgnęła", "coś się szykuje", "ze sprzedaży majątku akcje powinny być warte co najmniej 15 zł", itp... Lub też jakieś teoryjki spiskowe jak to zostali oszukani i okradł ich prezes, zarząd, czy okradają ich pomiarowcy... i czemu nie zajmie się tym prokuratura? - ale wszystko to efekt bardzo głębokiej wiary i niechęci do zmierzenia się z rzeczywistością...

"Kiedy nastąpi wzrost kursu waszym zdaniem?" - kiedy? nigdy... przed ogłoszeniem decyzji o upadłości akcje elb były warte 5,30 zł po ogłoszeniu upadłości zjechały do 2 zł, dzisiaj balansują pomiędzy 1,60 - 1,50 zł Łudzenie się że akcje będą warte więcej niż w przeddzień ogłoszenia upadłości jest po prostu śmieszne... prawda jest taka że gdy wyrok o bankructwie się uprawomocni i zacznie się odliczanie do zejścia elb z giełdy, to wartość akcji nie będzie już liczona w złotówkach tylko w groszówkach...
  • Re: Kiedy będzie 5 pln? Autor: ~elba [217.153.116.*]
    a wszystko to piszesz żebyśmy nie stracili więcej :)
    "a wszystko to piszesz żebyśmy nie stracili więcej :)" - tak tak... to kolejny spisek :-) i manipulacja, abyście się wyprzedali za bezcen a ja je wtedy wykupię i później sprzedam za 15 zł, albo i nawet 300 zł XD

• Re: Kiedy będzie 5 pln? Autor: ~Młody_Leszcz [31.60.224.*]
    Panie i panowie. Elba jest moja mam nadzieję najgorszą inwestycją. Mam nadzieję że więcej tak nie wykopie. I obwiniam tylko i wyłącznie siebie za to. Bądźcie dorośli i bierzcie odpowiedzialność za swoje decyzję. Ja tego nie sprzedaje, bo straciłem już ponad 70 procent wkładu. Liczę po cichu na lekkie odbicie, ale suma summarum spisałem spółkę na straty...
  • Re: Kiedy będzie 5 pln? Autor: ~Wódz [5.173.128.*]
    Za miesiąc będzie kilka zł. Nie wiem czy 5 czy 4 czy 10 ale odbicie niebawem.
  • Re: Kiedy będzie 5 pln? Autor: ~Vivaldi [94.44.126.*]
    9 zeta
  • Re: Kiedy będzie 5 pln? Autor: ~007 [188.146.165.*]
    To skoro nie wiesz to po co się produkujesz? Ja myślę, że będzie 500 PLN. Tylko kogo to obchodzi.
  • Re: Kiedy będzie 5 pln? Autor: ~Wódz [37.248.165.*]
    Dowiesz się za kilka tygodni i przeprosisz
  • Re: Kiedy będzie 5 pln? Autor: ~starySATYR [91.206.244.*]
    Tu nigdy 5 nie będzie. Firmy już praktycznie nie ma
  • Re: Kiedy będzie 5 pln? Autor: ~Taaaaak [94.44.121.*]
    Bedzie 50 zl
  • Re: Kiedy będzie 5 pln? Autor: ~Fakty [5.173.17.*]
    Jak może być jeśli jest upadłość
    Podaj info jakieś iż el budowa wraca na pozytywne tory
  • Re: Kiedy będzie 5 pln? Autor: ~Sputnik [188.146.102.*]
    Dnia 2020-08-28 o godz. 07:58 ~AliBaba napisał(a):
    > "Na tym forum jest bardzo dużo osób, które uważają, że spółka jest warta co najmniej 5 pln za akcję." - są to osoby, najczęściej starzy wyjadacze elektrobudowy, które nabyły akcje po 10zł i dzisiaj mają ogromny problem. Ponieważ nie chcą zmierzyć się z faktami, rzeczywistość dla nich jest zbyt okrutna, nie chcą przyjąć do wiadomości że wtopili swoje oszczędności więc co im pozostało? Zaklinanie rzeczywistości i wiara że wydarzy się jakiś cud i zdołają odzyskać przynajmniej to co umoczyli... Stąd własnie takie naiwne komentarze, typu: "drgnęła", "coś się szykuje", "ze sprzedaży majątku akcje powinny być warte co najmniej 15 zł", itp... Lub też jakieś teoryjki spiskowe jak to zostali oszukani i okradł ich prezes, zarząd, czy okradają ich pomiarowcy... i czemu nie zajmie się tym prokuratura? - ale wszystko to efekt bardzo głębokiej wiary i niechęci do zmierzenia się z rzeczywistością...
    > >
    >
    > "Kiedy nastąpi wzrost kursu waszym zdaniem?" - kiedy? nigdy... przed ogłoszeniem decyzji o upadłości akcje elb były warte 5,30 zł po ogłoszeniu upadłości zjechały do 2 zł, dzisiaj balansują pomiędzy 1,60 - 1,50 zł Łudzenie się że akcje będą warte więcej niż w przeddzień ogłoszenia upadłości jest po prostu śmieszne... prawda jest taka że gdy wyrok o bankructwie się uprawomocni i zacznie się odliczanie do zejścia elb z giełdy, to wartość akcji nie będzie już liczona w złotówkach tylko w groszówkach...

- a dlaczego prokura nie zajmie się Szumowskim ;) / bo się zajmuje Nowakiem :):)
    ELEKTROBUDOWY raczej nikomu nie trzeba przedstawiać ...
    Zarząd Podgórskiego wykonał zadanie. Spółki Skarbu Państwa w natarciu ... i nikt już chyba nie pamięta o arbitrażu ORLEN'em
    "ELEKTROBUDOWY raczej nikomu nie trzeba przedstawiać ..." - no tak, elektrobudowa staje się symbolem kolejnego molocha który upada i januszy biznesu...

"a dlaczego prokura nie zajmie się Szumowskim ;) / bo się zajmuje Nowakiem :):) (...) Zarząd Podgórskiego wykonał zadanie. Spółki Skarbu Państwa w natarciu ... i nikt już chyba nie pamięta o arbitrażu ORLEN'em" - czyli co? kolejna teoryjka spiskowa? winny jest rząd który wysłał swoich "agentów" do spółki aby doprowadzić ją do upadłości? tylko czemu miałaby służyć ta upadłość? kto miałby mieć na tym interes? i gdzie są dowody że zarząd Podgórskiego to agenci rządowi? gdzie w ogóle jakiekolwiek dowody że ktokolwiek doprowadził celowo spółkę do bankructwa? a skoro brak jakichkolwiek dowodów to czym niby miałaby się zająć prokuratura? sorry... Twoja teoryjka spiskowa rodzi więcej pytań niż odpowiedzi...

"Za miesiąc będzie kilka zł. Nie wiem czy 5 czy 4 czy 10 ale odbicie niebawem." - myślenie życzeniowe... wróżenie z fusów... zdaje się że na tym forum jest już jeden temat pewnego wieszcza, który wieszczył że do końca sierpnia będzie 9 zł, dzisiaj jest 31.08 i gdzie te 9 zł? puki co to na chwilę obecną akcje zjechały poniżej 1.50 zł
  • Re: Kiedy będzie 5 pln? Autor: ~Alladyn [31.0.164.*]
    Bardzo podobny scenariusz

link 
  • Re: Kiedy będzie 5 pln? Autor: ~AuAg [31.0.164.*]
    Paczka Giewont i litr wódki taki będzie polski Sputnik.
  • Re: Kiedy będzie 5 pln? Autor: ~jednak [217.153.116.*]
    juz za chwileczkę juz za momencik
[x]
ELBUDOWA -9,93% 0,43 2021-04-08 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.