sma15 dobiła (od góry) do sma45 - mniej więcej z tego poziomu może zostać wyprowadzona kontra (podobnie jak 19 czerwca) niektóre wskaźniki mocno wyprzedane, więc ruch może sie pojawić jeszcze w tym tyg. (np. jutro)
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Czytam-ogladam-polecam-Michal-Sadowski-prezes-Brand24-7955801.html ciekawe, a poza tym wygląda jak początek działań PR-owych ze strony spółki, co może zapowiadać zwrot
Ile można PR-em się ratować, twarde wyniki... a te są słabe, do dzisiaj głowię się dlaczego Ciepły dokupił akcji Brand24 w dołku i ratował kurs, ale może jestem człowiekiem małej wiary zwyczajnie.
Dziwię się, że PRowo wypromowany startup, bazujący wyłącznie na szumie w socialach, wyrwał tylu naiwnych ludzi. Biorąc pod uwagę tendencje prawno-techniczne nie ma szans na wzrosty a tendencja spadkowa (czasowo stabilna) będzie tylko się pogłębiać... :(
Obstawiam, że Vlad nie zrozumiał o kogo mi chodziło. Ciepły, czyli pan Mariusz Ciepły, prezes spółki LiveChat, która też zainwestowała w B24, przez swój fundusz inwestycyjny. Osobiście też skupował akcje w dołku (jakoś marzec-maj) i zastanawiam się do dzisiaj dlaczego, bo nie widzę tu przestrzeni do nagłego wybicia. B24 ma już 10 lat, od kilku lat produkt globalny a obroty na poziomie hurtowni z częściami samochodowymi działającej tylko na terenie Wrocławia...
Dnia 2020-09-09 o godz. 10:39 ~Tomek napisał(a): > Obstawiam, że Vlad nie zrozumiał o kogo mi chodziło. Ciepły, czyli pan Mariusz Ciepły, prezes spółki LiveChat, która też zainwestowała w B24, przez swój fundusz inwestycyjny. Osobiście też skupował akcje w dołku (jakoś marzec-maj) i zastanawiam się do dzisiaj dlaczego, bo nie widzę tu przestrzeni do nagłego wybicia. B24 ma już 10 lat, od kilku lat produkt globalny a obroty na poziomie hurtowni z częściami samochodowymi działającej tylko na terenie Wrocławia...
Życie blisko z LiveChat miało swoje plusy, ale dziś blokuje ich przed jedyną sensowną ścieżką rozwoju.
Tzn. szansą na dynamiczny rozwój Brand24 byłby "pivot" na szerszą obsługę firm w internecie, np. dodanie widgetu czatu (ale to blokuje znajomość z LiveChat). Coś jak robią inne firmy "mar-techowe", np. user.com
Monitoring miał sens jak nie było Facebooka i Twittera. Dziś jak ludzie się skarżą na firmę to nie na jakimś g**nianym forum tylko idą na Facebook i piszą na priv lub publicznie. Do tego nie trzeba narzędzi "skanujących cały internet". 10 lat temu był potencjał by urosnąć razy 1000, ale dziś to już jest niemożliwe, karty są rozdane. Jest Facebook, Twitter i w zasadzie koniec tematu.
Dlatego Brand24 powinien zacząć zmieniać się w firmę do "pełnej" obsługi firm w internecie (nazwę już mają ok!).
Spocony to stajnia Patro, więc ... uwielbiam wasz defetyzm, :))) napiszcie czy macie akcje? a jesli nie to co powoduje, że poświęcacie czas na "słabą" spółkę, bez perspektyw..? Oczywiście ;) wszyscy czekamy na to samo, więc śmiało - zróbcie coming-out
Miałem i sprzedałem jakiś czas temu. Jestem akcjonariuszem LiveChat, więc interesują mnie spółki poniekąd zależne, to raz, a dwa, jestem z Wrocławia i to małe miasto ;)
nic więcej w temacie - będzie spory UP tylko cierpliwość.
generalnie - DT graja w perspektywie 2-3 dni i chcą zobaczyc +7-9% na rach... tu (NC) zabawa jest inna, nie ma płynności, więc szukasz momentu wejścia i wyjścia - raczej nieduża kwotą. tu zakładam +50% w okresie do 6m - mało ?