to kolejny dowód na wyciąganie pieniędzy. Kto uwierzy że spółka informatyczna nie miała kopii zapasowych? Przecież to standard. Poza tym za te produkty zapłacili to i wykonawca powinien w każdej chwili wydać kopię. A w dokumencie informacyjnym już napisali ile zgarną z nowych pieniędzy na odtworzenie produktów. Łatwy pieniądz to go sobie i biorą do woli.
Typowy Polak cebulka z Ciebie. Ludzie-złe info to masakra to już kaplica bo ktoś sprzedał
Udziały bo się coś zepsuło i nie odzyskają. Dobre info-odtwarzają utracone dane to masakra bo to oszuści i złodzieje. Ogarnijcie się a jak się nie podoba to jest kilkaset innych spółek na giełdzie . Siedzę cierpliwie i zobaczymy kto się będzie śmiał ostatni
Tu chodzi o sam fakt. Jak spółka informatyczna nie miała kopii? To co nie mieli laptopa, pendriva, dysku zewnętrznego? Jak spojrzeć w raporty to chyba nie mają więc co to za spółka informatyczna? No i jeszcze chcą 350tys na odtworzenie produktów? 250 tys na zarządzanie startupami? To chyba żart jakiś a nie poważna spółka. No i kiedy pojawi się info o zwrocie pożyczki? Najpierw niech zrobią porządek, odsuną winnych a potem proszą o kasę. Tu jednak jest odwrotnie.
Nie wiesz co się stało a się mądrzysz. Myślisz ze takie awarie się nie zdarzają ?! Ze ktoś kliknął delete i teraz nie mogą odtworzyć ? Zlituj się. Już napisałem nie musisz tu siedzieć. Myśle ze każdy poważny inwestor analizuje sytuacje i decyduje kupuje lub nie kupuje i ani naganianie ani twoje bezinteresowne opluwanie spółki i odradzanie u nie jest potrzebne
Ja swój pieniądz szanuję i sprzedałem wszystko powyżej złotówki. A czasem tu zaglądam bo ciekawym czy oddadzą pożyczkę. Dla mnie to bezczelność prosić o pieniądze akcjonariuszy jak pożyczki nie są w stanie zwrócić.
A znasz się trochę na tym wiesz co to jest odzyskanie, bądź odtworzenie Kodów w profesjonalnych programach ? Czy tylko tak piszesz „na chłopski rozum”?
Ale sam jak mniemam Ty się znasz na tym lepiej więc jezeli są to wartościowe rzeczy a tak jest pewnie to faktycznie firma informatyczna nie ma zabezpieczenia w postaci coś Ala kopii (chmury, dyski zewnętrzne u inne duperele o których nawet nie słyszałem) ? Chyba że u nich ciągle dyskietki. Też nie mam akcji sprzedałem daleko temu i z sentymentu tu zaglądam. Żenada to mało powiedziane. WaŁ jakich mało.
No to się stara ekipa zes%^& przed walnym, że skwitowania nie dostaną. Przecież to wasza wina, że spółka jest w czarnej du^&* bo nic nie umieliście zrobić. Wielu ludzi tu wywaliło dawno i nie zarobiło przez tych ciołków, bo im sie przejmowania spółki zachciało(nie ukrywam, że ja też). Jak stara ekipa przepaliła resztki kasy na swoje wynagrodzenia itd itp a nie na opłacanie rachunków to nie dziwne, że poznikały dane. Jakbym był akcjonariuszem to bym ich podał do sądu za to...ale tu nikt nikogo nigdy za nic nie rozliczył i pewnie nie rozliczy. A szkoda :( I to w obie strony i by się okazało jaka prawda była.
Ciekawe kiedy teraz zagina,jak coś pójdzie nie tak z emisją to czy kodów nie będzie ?taka to jest inwestycją w te papiery pożyczka też zaginęła czy co?
Jakie wyciąganie pieniędzy? Tu się rzeczywiście dziwne rzeczy działy, spółka została przejęta na walnym przez osobę posiadającą chyba 200 akcji czyli nową prezes, która nawet nowego maila musiała założyć bo widocznie stara ekipa całkiem olała temat i stanęła okoniem. Teraz są tu w zarządzie i radzie nadzorczej ludzie kropka w kropkę jak na CWA, a tam już odbiło z 60 groszy na 1,10 zł, a tam emisja jest po 30 groszy a nie 40 jak tutaj. Pewnie tutaj też wyzbierają niecierpliwych leszczy po taniości w swoim czasie.
Nic nie muszą jeśli chcą zebrać sami akcje i objąć całą emisję. Na CWA to samo było i zaniżyli ale z terminami im nie zagrało i musieli odpuścić wyleszczanie. Tu może im się udać ;)
Wszystko się rozbija o status Małej Instytucji Płatniczej, jeśli KNF nie rozpatrzy wniosku pozytywnie, to wszystko można o kant kuli potłuc i dzisiejsze info właściwie nic nie zmienia, bo bez statusu MIP to umarł w butach.