• Pytania Autor: ~Domino [31.6.167.*]
    Myślałem o kupieniu kilku akcji, ale niepokoją mnie 2 rzeczy:
    - emisja akcji - z jakiego powodu? brak kasy na działalność?
    - Zawarcie aneksów do umów pożyczek- przesunęli terminy spłaty, nie mają z czego spłacić?
    Czy obecni forumowicze którzy są tutaj dłużej są w stanie odpowiedzieć na te pytania?
  • Re: Pytania Autor: ~orator [37.225.40.*]
    -środki pozyskane za pośrednictwem emisji mają być zdaje się przeznaczone na rozwój nowych produktów w kanale SaaS.
    Robienie softu wykorzystującego AI który ma być zintegrowany z róznymi systemami e-commerce to nie są tanie rzeczy i zapewne bez tej emisji nie mogliby na to sobie pozwolić.

-Faktycznie spółka na kasie nie śpi, a że wierzycielem jest chyba jednocześnie któryś z głównych akcjonariuszy więc obecnie pewnie lepiej zrollować dług jeżeli jest taka możliwość

Ogólnie spółka wydaje się ciekawa i pewnie niewiele jest spółek na Gpw/NC które dostarczają tak ciekawe rozwiązania. Wszyscy jak jeden mąż czekamy jednak, aż zacznie się to objawiać we wzroście przychodów ze sprzedaży :-)
  • Re: Pytania Autor: ~Domino [31.6.167.*]
    dzięki za odpowiedź :)
  • Re: Pytania Autor: ~czuczu [212.127.89.*]
    Afair oni tam tez planuja zintegrowac rynek, czyt: przejac jakias / jakies spolki. O ile mnie pamiec nie myli, to w ostatnim raporcie byly o tym wzmianki

• Re: Pytania Autor: ~Majster [89.64.47.*]
    "Ponadto, po okresie pandemii który spowolnił proces poszukiwania potencjalnych celów celów akwizycyjnych, obecnie dokonujemy przeglądu rynku pod kątem możliwych akwizycji. Jednak realnie patrząc, trudno będzie zamknąć ten proces do końca tego roku, stąd też propo-zycja aby na najbliższym Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Spółki wydłużyć termin wyko-rzystania kapitału docelowego do końca 2021 roku." (z raportu) 
[x]
QUARTICON 18,86% 0,42 2025-05-29 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.