Patrząc na raport za I półrocze sam jestem zaskoczony że ktoś przez 2 dni oddał mi ponad 40 kilo poniżej 90 gr. Ludzie, któzzy za tym stoją wyglądają na poukładanych (z biogramów przynajmniej), wałków chyba też nie było w tek spółce ( chyba że coś mi umknęło) więc wycena 3.5 mln wydaje się zaskakująco niska.
Dobrany kolejny pakiet. Jedyny minus na ten moment to niska zazwyczaj płynność. Z wynikami finansowaymi różnie bywało, ale z tego co widzę większych dramatów nie było. Ten rok zapowiada się pod względem wyników ciekawie, ładnie dostosowali bazę kosztową w q2. Jak odbiją przychody może dać o sobie znać pozytywny efekt dźwigni operacyjnej. Jasne że kwartalne wyniki uzależnione są od realizacji pojedynczych projektów, ale za dobrą mometę biorę koment zarządu do raportu za Q2, gdzie wskazują na spore prawdopodobieństwo utrzymania dobrej passy w kolejnych okresach
Dnia 2020-08-27 o godz. 17:35 ~Twix napisał(a): > Dobrany kolejny pakiet. Jedyny minus na ten moment to niska zazwyczaj płynność. Z wynikami finansowaymi różnie bywało, ale z tego co widzę większych dramatów nie było. Ten rok zapowiada się pod względem wyników ciekawie, ładnie dostosowali bazę kosztową w q2. Jak odbiją przychody może dać o sobie znać pozytywny efekt dźwigni operacyjnej. Jasne że kwartalne wyniki uzależnione są od realizacji pojedynczych projektów, ale za dobrą mometę biorę koment zarządu do raportu za Q2, gdzie wskazują na spore prawdopodobieństwo utrzymania dobrej passy w kolejnych okresach
masz rację - niska płynność to może być problem jeśli zamierzasz wyjść z inwestycji ( a każdy kiedyś zamierza ), Chociaż ostatnio to nie jest to wielki problem bo cos się na obrocie dzieje i kilkadziesiąt kilo co sesję zmienia właściciela. Natomiast niski FF daje też takie możliwości, że niewielka ilość akcji w rękach silnych ( długoterminowych ) inwestorów może spowodować wzrost ceny bo nie za bardzo będzie miał kto sprzedawać akcje. Ostatnie ich wyniki sa natomiast bardzo dobre. Pożyjemy - zobaczymy... ja uważam, że warto trzymać dokupując powoli. Poczekam na wyniki za 3 kw i zadecyduję czy znacząco zwiększać ekspozycję w tym papierze - teraz powoli też kupuję sobie i czekam :-). Może trzeba jakoś się zorganizować przed następnym WZW bo widzę na forum, że jest tutaj kilka osób co myślą o papierze w dłuższym terminie...????
W starszych raportach widać było, że właściciele zrobili sobie kasę pożyczkową z firmy. Teraz wygląda to lepiej niemniej nie kwapią się, żeby podzielić się zyskiem z akcjonariuszami.
Dnia 2020-08-29 o godz. 13:43 scalak12 napisał(a): > W starszych raportach widać było, że właściciele zrobili sobie kasę pożyczkową z firmy. Teraz wygląda to lepiej niemniej nie kwapią się, żeby podzielić się zyskiem z akcjonariuszami.
Też uważam to za minus tej spółki. Ale oddają kasę i prędzej czy później oddadzą. Teraz mają dobre wyniki i może w końcu ustalą jakąś dywidendę...zobaczymy jak się zakończy ten rok. Teraz trzeba poczekać na wyniki za kolejny kwartał. Kapitalizacja tak czy inaczej niska a wskaźniki dobre. Powinno być OK. Na razie trzymam w portfelu i skubię sobie po troszeczku
Ja też dobieram. Chciałem zatrzymać się na 100k akcji, ale jak widać ktoś uparcie podaje na dość niskich poziomach cenowych i nie mogę się powstrzymać przed odbieraniem. Jak tak dalej pójdzie trzeba będzie monitorować 5% próg
A tak na poważnie nie przeraża mnie wizja przetrzymania pakietu w spółce z p/e w okolicach 5. Jedna z tańszych spółek, przy takim free float i dobrych wynikach za 1 półrocze dziwię się że nie zrobili ostrej jazdy do góry. Teraz już takiej okazji raczej nie będzie bo cały rynek siada. Średnią kupna mam trochę ponad 80 gr więc nie ma dramatu. Raczej będzie to co najmniej średnioterminowy fundamentalny bet.
ale tu nie jest tak, że nie ma obrotu. Codziennie się coś kręci. I mam jakieś nieodparte wrażenie, że kilka osób albo już ma albo jest blisko ciut większych pakietów których to nie zamierza szybko sprzedać. Poczekajmy na wyniki i zobaczymy co dalej...
dokładnie. A FF jest tak mały, że wystarczą 4 osoby po około 100K i akcji prawie nie będzie w obrocie :-). Jeśli w nastepnym kwartale znów pokażą dobre wyniki to może być bardzo fajnie