• Podaż coraz mniejsza Autor: ~Twix [37.47.58.*]
    Kilka godzin stabilizacji jako bazy pod kolejny impuls wzrostowy. Dobrze byłoby pewnie już dzisiaj pozbyć się nawisu w okolicach 50 gr. A jutro rozkręcić papier na dobre
  • Re: Podaż coraz mniejsza Autor: zulusowaty [89.69.45.*]
    Widać podaż ma się całkiem dobrze.

Skąd pochodzą te wszystkie akcje, którymi teraz sypią? Czyżby Komosiński sprzedawał, a może Advantum wychodzi? Jest jest jeszcze 1 mln akcji serii E ale one chyba nie są jeszcze dopuszczone do obrotu.

Mamy więc tylko 2 możliwości: Komosiński lub/i Advantum. Mają akcje objęte po 0,10, więc zarobek całkiem niezły. Boję się, że to jeszcze spadnie do ok. 20 gr.
  • Re: Podaż coraz mniejsza Autor: ~ja [109.196.59.*]
    To dlaczego nie sprzedawali po 1zł lub chociażby po 0,8zł????
  • Re: Podaż coraz mniejsza Autor: ~Twix [37.47.58.*]
    Nie można tego wykluczyć.Mają czas na zaraportowanie, chociaż wolę aby okazało się że to kółkowicze nastukali taki obrót. .
  • Re: Podaż coraz mniejsza Autor: ~Ult [91.145.169.*]
    Na biznesradar dzisiejszy obrót wyglada jak normalny dzienny wiec bez jaj a polowe go zrobiły 2 duże buttony
    Duże paczki poszły w drugiej części w bidy. Trochę zaskoczka, ale mam nadzieję, że się wyprztykał. Oby tylko info nie wyszło że to komosiński się odchudził albo advantum właśnie
    ponawiam pytanie: dlaczego Ci grubi nie sprzedawaliby jak było dużo drożej tylko teraz akurat
  • Re: Podaż coraz mniejsza Autor: ~Torfik [5.173.226.*]
    Moim zdaniem wielka podaz akcji wystapila z powodu ze wysypal sie ktos z wiekszosciowych. W piatek powinno byc info badz tez nie bo nie widzialem takowego gdy adwantum poprzednio schodzilo z 15%(jezeli sie myle niech ktos poprswi)
  • Re: Podaż coraz mniejsza Autor: ~Znawca [31.182.207.*]
    Jak wysypało się adwantum to pewnie ze wszystkiego i pójdzie do góry bo nie będzie więcej podazy. Jak komosinski to obawa ze będzie dalej sypał i dalsze nurko2anie
    Ja ponownie odpowiadam, że nawet jak sprzedawali to w czw/piątek po 0.8-1,0, to jeszcze mają czas na zaraportowanie tego
    myślałam, że chodzi o dzisiejszy spadek
  • Re: Podaż coraz mniejsza Autor: ~Torfik [94.254.202.*]
    Dzisiaj i wczoraj to pelno ludzi usrednialo.. ile maja na zaraportowanie 7 dni ?
    wiem, że to wielka niewiadoma, ale pytam bardziej doświadczonych: jak myślicie, urośnie to jeszcze kiedykolwiek chociazby do 0,6????
  • Re: Podaż coraz mniejsza Autor: ~Torfik [5.173.252.*]
    Wydaje mi sie ze bedzie ciezko.. bo teraz sytuacja wyglada tak ze duzo ludzi ma ten papier i chetnie by sie go pozbyla
    no tak, ale jak już spadnie do minimum, to będą kupować, czy źle myślę?
  • Re: Podaż coraz mniejsza Autor: zulusowaty [89.69.45.*]
    Piszecie, że sporo osób uśredniało. Tylko, ileż można uśredniać? W końcu kasiórka się skończy i kupa ludzi zostanie z papierem na długie miesiące. Takiego obrotu kółkowicze nie mieli szans zrobić! Mnie to wygląda na Komosińskiego, który w końcu po wielu latach stagnacji i zablokowania gotówki miał szansę spieniężyć trochę swoich akcji. Sprzedając nawet 5 mln sztuk nadal będzie miał większościowy pakiet. 5 mln ze średnią 0,30 - to da ok. 1,5 mln zł in cash! Całkiem fajna sumka.

Oczywiście powyższe wartości, które podałem są wzięte z palca. Mają wyłącznie zadanie przedstawienie możliwego scenariusza.

Jeżeli ten Komosiński się potwierdzi, to może jeszcze spaść i to sporo. Trzeba chyba pozbyć się swojego pakietu i to póki cena nie jest całkowicie zdołowana. Zobaczymy jak się rozegrają jutro pierwsze 2-3 godziny handlu. Jeżeli nadal przeważała będzie podaż, to nie będzie to wyglądało zbyt kolorowo.
  • Re: Podaż coraz mniejsza Autor: ~Twix [37.47.26.*]
    Jeżeli to komosiński, to zakładam że jak już coś to sypał na poziomach powyżej 50 gr, bo to z jego perspektywy mogła być faktycznie dobra okazja do spieniężenia części pakietu na wygórowanych poziomach. 30-40 gr to już chyba nie są wg mnie ceny do kontynuacji ewentualnej wyprzedaży z jego strony.
  • Re: Podaż coraz mniejsza Autor: ~WatchDog [89.64.73.*]
    O czym Wy pieprzycie groszołapy ?
    Nie czujesz rynku?
    To zajmij się czymś innym.
    Kupowaliście chętnie po 1 PLN a teraz biadolicie przy cenie 42 gr ?:)))
    Won na budowę!:)))
    Tam Wasze miejsce...
  • Re: Podaż coraz mniejsza Autor: ~Twix [37.47.26.*]
    6:04 a świeże pieczywo jeszcze nie na półkach? :-o
  • Re: Podaż coraz mniejsza Autor: ~WatchDog [89.64.73.*]
    Wyjdź z magazynu i rozejrzyj się po półkach , będziesz wtedy wiedział czy są.
[x]
COMECO 17,65% 0,13 2024-05-31 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.