O tyle powinna wzrosnąć cena akcji FIV w najbliższych miesiącach po informacjach z ostatnich dni, które umknęły uwadze większości inwestorów, a które przypominam poniżej.
Po transakcji z 30 lipca 2020 roku FinTech Ventures S.A. posiada 1387 udziałów PayUkraine Group stanowiących 58,85% kapitału zakładowego i udziału w jej głosach. Zaczęło się od stworzenia usługi dla Ukraińców pracujących w Polsce pod marką PayUkraine (obecnie SPOKO) - aplikacji oferującaej natychmiastowe i tanie międzynarodowe przelewy pieniężne. Aplikacja SPOKO umożliwia użytkownikom wysyłanie pieniędzy z Europy do ich krajów macierzystych w lokalnej walucie, za pośrednictwem telefonu komórkowego, konta bankowego lub punktu sprzedaży. Oferuje rozbudowaną infrastrukturę płatniczą, która umożliwia wiele różnych lokalnych metod płatności. Na przykład w Indiach możena odebrać pieniądze w gotówce lub przelewem na konto bankowe, a dzięki usłudze white label SPOKO może być zintegrowane z bankami, portalami i różnymi aplikacjami, z których korzystają imigranci. SPOKO współpracuje już z PrivatBank i Alfa Bank, dwoma z największych ukraińskich banków. Mają już ponad 120 tysięcy użytkowników i bardzo prawdopodobne, że do końca roku ich liczba wzrośnie do kilkuset tysięcy. SPOKO wkroczyła na rynek brytyjski, kierując swoją ofertę do pracowników migrujących z Azji Południowej, którzy chcą przesyłać pieniądze bez konieczności posiadania kont bankowych i kosztownych przelewów SPOKO oferuje szybkie i tanie przelewy z krajów UE i Wielkiej Brytanii do 16 krajów, a celem długoterminowym jest działanie w 51 krajach, przy jednoczesnym umożliwieniu przelewów do 86 krajów. W lipcu Azerbejdżan, Bułgaria, Białoruś, Brazylia, Gruzja, Kazachstan, Kirgistan, Mołdawia, Nigeria, Pakistan, Rosja i Uzbekistan dołączyły do listy krajów, w których dostępne są usługi SPOKO. Obecnie pieniądze można wypłacić w 50 000 placówek w różnych krajach, takich jak Indie, Ukraina, Rosja, Pakistan, Gruzja, Białoruś i Mołdawia. Po ostatnich zajściach na Białorusi liczba Białorusinów pracujących w Polsce będzie szybko rosnąć. Od 19 sierpnia za pośrednictwem SPOKO dostępne są przelewy do Turcji, a liczba cudzoziemców mieszkających w Niemczech wynosi prawie 20 milionów, w tym prawie 3 miliony Turków i stale rośnie.
Dodali Apple Pay i Google Pay jako sposoby zapłaty za przelew! 22 czerwca Zarząd Spółki FinTech Ventures S.A. z siedzibą w Warszawie ("Spółka", "Emitent") poinformował o zawarciu umów konwersji pożyczek zawartych w okresie ostatnich 12 miesięcy na łączną kwotę 9 702 000,00 zł z 15 osobami fizycznymi, pochodzącymi ze Szwecji oraz z 10 osobami prawnymi, z siedzibą w Szwecji.
Pożyczki zostaną skonwertowane na akcje Emitenta po cenie jednostkowej:
- 1/3 kwoty po 1,25 zł,- 1/3 kwoty po 1,65 zł,- 1/3 kwoty po 2,00 zł.
Łączna liczba akcji wyniesie 6 164 200.
Podpisane umowy zakładają 6 miesięczny okres na przeprowadzenie konwersji.
31 sierpnia Walne Zgromadzenie akcjonariuszy FinTech Ventures S.A.
Jak przejdziemy na główny parkiet, to będzie jak na EUROCASH. Obecny kurs 17,55, ale było już 70zl przy 135mln akcji i kapitalizacji 9 mld. Przy takiej kapitalizacji nasze akcje będą warte 130 zł
I właśnie w ten sposób kurs się będzie osuwał ,a niecierpliwy będą wywalać, wietrząc zyski gdzie indziej.Ja mam tu parę procent portfela, mogę poczekać,zobaczymy kto kogo przetrzyma,dla zasady.
Ja juz na tą chwilę jestem zarobiony tutaj 100% i nie czekam na kolejne 100% tylko pierwsze moje akcje sprzedam Profanowi jak będą, a będą latać po kilka złotych. Reszte wam puszcze juz powyzej 10 złotych kto wie może i jeszcze wyżej...Tylko infa o ilosci uzytkownikow mnie interesują reszta nie ma dla mnie zadnego znaczenia...bo jak liczba uzytkowników bedzie latać powyzej miliona, milionów to będą sie tu zabijac tratowac o moje akcje. Tu bedzie drugi Transferwise!
Kolego ja też bym był zrobiony ponad 100procent,ale nie ma na razie komu sprzedać,jak pisałem mi się nie spieszy,poczekam razem z tobą na te twoje 10.Zdrowka życzę i cierpliwości.
Średnio 2 tys. Białorusinów przekracza dziennie granicę z Polską. Coraz większą grupę stanowią osoby przyjeżdżające do naszego kraju w celach zarobkowych. Jak wynika z danych Grupy Progres sierpień był kolejnym miesiącem, w którym wzrosła liczba Białorusinów pracujących w Polsce – było ich o 11 proc. więcej niż w lipcu.
W związku z sytuacją na Białorusi liczba Białorusinów pracujących w Polsce będzie szybko rosnąć i za pośrednictwem SPOKO będą przelewać pieniądze rodzinom na Białorusi. Uważam, że liczba użytkowników SPOKO przekroczyła już 200 000!
Livechat ma 30k użytkowników i 2,24 mld kapitalizacji, FIV ma 120k użytkowników i 50 mln kapitalizacji. Pozostawiam do przemyślenia. Czas konsolidacji dobiega końca
To na Fiv nie grzmocą w realu? Ja też mam FIV. Czy to znaczy że radzisz sprzedać czy ofertę składasz na grzmocenie bo nie rozumiem? A może powiesz gdzie ją tak wygrzmocili? Może warto tam być, albo warto unikać? Jeszcze jest opcja że Ty nie masz teraz kogo grzmocić? No i że ona lubi grzmocenie ale na Fiv to jednak pudło
Tak czy siak dziwne to, że ciągle Baji szukają wszędzie.
I jak Baji adoratorze, SuperLub?. Nie chcesz się przesiąść? Ja dokupiłam jeszcze tysiaka
Stwierdzam że sprawdzę czy tu realne grzmocenie. Jak mi się spodoba to wezmę więcej. Lubię za darmo.
Ech... to Ty kolego Mark tak zebrałeś czy może Mateusz? Szczerze myślałem, że zdążę jeszcze trochę dobrać... :/ Czy kolego kkk wróciłeś i skupujesz (wczoraj mnie trolowałeś po miesiącach nieobecności :) )?.
Dzisiaj kupiłem Aquatech. Oczekuję bardzo dobrego sprawozdanie za wrzesień i w związku z tym dynamicznego wzrostu kursu. Na FIV czekam z posiadanymi akcjami na 100% zysku.
Co się tyczy Aquatech, to uważam, że w spółce może być już tylko lepiej.
Sytuacja w spółce się normalizuje.Jest nowy prezes i nowa rada nadzorcza. Pan Kamil Gaworecki - członek rady nadzorczej kupił 2 października 1200 akcji po średniej cenie 9,075, Jest bardzo prawdopodobne, że wkrótce pojawią się komunikaty o kolejnych zwiększeniach zaangażowanie członków rady nadzorczej lub prezesa. Możliwe, że ktoś przejmie spółkę. Około 24 października powinny pojawić się bardzo dobre szacunkowe wyniki za wrzesień. Jesień jest piękna i prace w przydomowych ogrodach idą pełną parą. Zimy ostatnio są również bez większych mrozów, więc będzie można te prace kontynuować, a więc i produkty Aquatech powinny sprzedawać się jak ciepłe bułeczki. W okresie przed aferą z prezesem i jego żoną - w ostatnich trzech miesiącach - kurs Aquatech był nawet ponad 60 zł.Akcji jest tylko 1 180 000 !!! więc wszystko przemawia za powrotem kursu w okolice przynajmniej 30 zł. Stąd moje zainteresowanie spółką.