Dzisiaj to była tylko zapowiedź tego co zacznie się jutro :)
Kapitalizacja Carpathii 70mln zł i prawie 8% akcji Genxone - pakiet jutro zostanie wyceniony rynkowo, co będzie zyskiem carpathii - uważam że 10mln to minimum.
A z początkiem września debiut Skiwallet + potem kolejne spółki gamingowe, w których Carpathia nabyła udziały w bardzo wczesnych etapach.
A patrząc na starward industries (brak otwarcia od 4dni, tko od 400% do 1000%), to Carpathia ma przed sobą najlepszy okres.
Dzisiejszy debiut GX1 może się nie dokonać ze względu na zbyt duże zainteresowanie :D ale w niedlugim horyzoncie ta inwestycja Carphatii powinna przynieść znaczący wzrost wartości spółki. Jeżeli spieniężą część akcji to będą mieć spore wolne środki na inwestycje w kolejne ciekawe projekty. Spółka wciąż ma bardzo malą kapitalizację, na moje oko to powinno niebawem latać w okolicy 125-150 mln capu.
Ja chyba coś o 30zł roiłem a kupowałem tak jak piszesz pomiedzy 4,5 a 5,5. Po sukcesie debiutu GX1 a juz za momencik i Skinwallet myślę, że mozliwości spolki się zwiększą i zgadzam się że, w niedalekim horyzoncie czasowym te 40zl powinnismy osiągnąć. Mam nadzieję, że grajacy pod debiut GenX już są powoli za burtą i będziemy mogli obrać kurs na północ pod rewelacyjne wyniki za Q3.
O choroba, ty jednak masz pamięć absolutną :D a więc jak widać z powyższego nie jesteśmy jeszcze nawet na półmetku, gdy miniemy 20 zł to powinniśmy odpalić silniki rakietowe ;)
Na razie to na Medcamp i INC, a troche tez i na Carpathii muszą wysypać się ludzie, którzy kupowali tylko pod debiut GenXone i widząc spadki na Medcampie i INC - tym bardziej oddadzą. Oczywiście na Carpathii z racji niskiego FF takich osób jest mniej, część już oddała.
Myslałem, że ludzie będą się zastanawiać po ile Carpathia brała pierwszą transzę GenXone w ub roku, a po ile tę drugą - w tym roku, jak kupował m.in. Ciszewski. Ale na razie to kurs GenXone taki, że to raczej bez znaczenia.
Rynek- ogólnie - pewnie jeszcze nie wierzy, że GenXone może kosztować setki milionów. Zobaczymy. W każdym razie zysk Carpathii na pakiecie 7,7 proc. akcji - bezcenny :-)
Nom, TKO pokazujące 1000% wzrostu wyglada dla wiary jak fata morgana :D Niech niecierpliwi nas opuszczą, im szybciej tym lepiej. Popyt taki troszkę niesmiały, widać inwestoru lubią kupować drogo bo jak względnie tanio to musi być szajs :D