• Dlaczego odcięcie to problem? Autor: ~Jacek [87.205.252.*]
    Wyjaśnijcie mi w czym rzecz? Miałem te akcje, sprzedałem je, ale zostały mi PP. Są po 1 PLN, czyli teoretycznie jak je zrealizuję, będę do przodu. O czym nie wiem nie rozumiejąc tego narzekania?

Mogą anulować prospekt i wtedy stracę? Powinienem dokupić akcji bo wtedy mi dopiszą wartość PP?
  • Re: Dlaczego odcięcie to problem? Autor: ~Jac [89.64.78.*]
    Po 1 zł to Ty kupisz (jeśli się zdecydujesz) akcje z nowej emisji pod którą było odcięcie w proporcji 2 akcje za jedno pp. A jak było odcięcie to kurs został ucięty o połowę (3 zł o ile dobrze pamiętam). Teoretyczna cena pp to więc 3 zł (dopóki nie będzie prospektu to mają realną wartość 0 zł). Uproszczając sprzedałeś akcje za połowę ceny bo drugą połowę masz zamrożoną w pp od ponad roku. Uważasz to za normalne? Jak anulują prospekt to stracisz, jak kupisz to nikt Ci nic nie dopisze. Ale ja się nie znam, więc może jakiś spec się wypowie.
  • Re: Dlaczego odcięcie to problem? Autor: ~asdfg [94.254.162.*]
    Dnia 2020-08-24 o godz. 17:14 ~Jacek napisał(a):
    > Wyjaśnijcie mi w czym rzecz? Miałem te akcje, sprzedałem je, ale zostały mi PP. Są po 1 PLN, czyli teoretycznie jak je zrealizuję, będę do przodu. O czym nie wiem nie rozumiejąc tego narzekania?

Jeśli anulują prospekt, to akcje zdrożeją momentalnie 2.5x, wtedy dowiesz się ile straciłeś sprzedając akcje za 1/3 ich prawdziwej ceny. Wtedy PP wyparują z twojego rachunku. Ten kto kupił od ciebie akcje i wiedział od początku, że emisji nie będzie, zrobił interes życia.

> Mogą anulować prospekt i wtedy stracę?

Widzę, że powoli zaczynasz kumać ile straciłeś. Domyślam się, że robi się już ciepło, ciepło pod d., czy jeszcze za wcześnie ? Czy po moim wpisie dalej nie rozumiesz tego narzekania?
  • Re: Dlaczego odcięcie to problem? Autor: ~Miszcz [92.63.45.*]
    interes życia to my na pp zrobimy
    prospekt klepnięty :))))))))))))))))

• Re: Dlaczego odcięcie to problem? Autor: ~Ftu [37.47.25.*]
    Pobile obstawiasz kurs?
[x]
POLWAX 10,09% 1,20 2025-12-23 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.