Wyjaśnijcie mi w czym rzecz? Miałem te akcje, sprzedałem je, ale zostały mi PP. Są po 1 PLN, czyli teoretycznie jak je zrealizuję, będę do przodu. O czym nie wiem nie rozumiejąc tego narzekania?
Mogą anulować prospekt i wtedy stracę? Powinienem dokupić akcji bo wtedy mi dopiszą wartość PP?
Po 1 zł to Ty kupisz (jeśli się zdecydujesz) akcje z nowej emisji pod którą było odcięcie w proporcji 2 akcje za jedno pp. A jak było odcięcie to kurs został ucięty o połowę (3 zł o ile dobrze pamiętam). Teoretyczna cena pp to więc 3 zł (dopóki nie będzie prospektu to mają realną wartość 0 zł). Uproszczając sprzedałeś akcje za połowę ceny bo drugą połowę masz zamrożoną w pp od ponad roku. Uważasz to za normalne? Jak anulują prospekt to stracisz, jak kupisz to nikt Ci nic nie dopisze. Ale ja się nie znam, więc może jakiś spec się wypowie.
Dnia 2020-08-24 o godz. 17:14 ~Jacek napisał(a): > Wyjaśnijcie mi w czym rzecz? Miałem te akcje, sprzedałem je, ale zostały mi PP. Są po 1 PLN, czyli teoretycznie jak je zrealizuję, będę do przodu. O czym nie wiem nie rozumiejąc tego narzekania?
Jeśli anulują prospekt, to akcje zdrożeją momentalnie 2.5x, wtedy dowiesz się ile straciłeś sprzedając akcje za 1/3 ich prawdziwej ceny. Wtedy PP wyparują z twojego rachunku. Ten kto kupił od ciebie akcje i wiedział od początku, że emisji nie będzie, zrobił interes życia.
> Mogą anulować prospekt i wtedy stracę?
Widzę, że powoli zaczynasz kumać ile straciłeś. Domyślam się, że robi się już ciepło, ciepło pod d., czy jeszcze za wcześnie ? Czy po moim wpisie dalej nie rozumiesz tego narzekania?