Szanowni
Jak Wasze szacunki odnośnie wzrostu kursu po wynikach?
W wariancie w miarę konserwatywnym, jeśli utrzymają wzrost wyników jak za IQ i wyladujemy z wynikiem 17+ za półrocze, to kurs może wystrzelić na min. 40-50 PLN :)
Oczywiście wszystko zależy od wyników :)
Oby, natomiast fakt, że teraz cały czas spada, nie jest zbyt dobrym prognostykiem. Kupowałem po 22. Chyba będą musiał minimalizować straty. Natomiast kurs 20 na stałe nie jest chyba zagrożony.
Po mocnych wzrostach na koniec lipca spadło z max 28 na niecałe 19 i odbiło do prawie 23. Teraz niestety było kilka słabych sesji.. jest dość niska płynność przez co kilka spanikowanych osob może kurs zrzucić..ale z drugiej strony jak będzie pompa do gory to wzrosty mogą byc dużo wyższe :)
Cierpliwości życzę, ja z ta spółka bawię się od kwietnia i jak narazie nie zawiodłem się, stad liczę, ze biorąc pod uwagę fundamenty po wynikach będziemy na zupełnie innym poziomie płynności i kursu:)
Jedna z pewniejszych spółek w moim portfelu. Jeśli wyniki będą w okolicach 10 mln. zł netto, to powinniśmy wejśc na nowe szczyty ok. 30 zl. Spółka rośnie swoim tempem, obecnie akumulacja na dnie korekty. Niżej już nie powinno spaść, bo w odróżnieniu do róznych covidowych wydmuszek tutaj spore zyski są pewne, pytanie tylko brzmi jak duże.
Bardziej trafne jest stwierdzenie "nie wiem co mogłoby się stać, żeby to poszło mocno w dół". Raczej nie ma już takie możliwości, chyba żeby za 2 kwartał pokazali jakąś agonie, co jest niemożliwe :)
Szacunki nie są podawane do oficjalnej wiadomości, jedyne przecieki jakie się zdarzały (a zdarzały statystycznie często) to wszelkiego rodzaju wywiady czy spotkania z przedstawicielem delko. Pamiętajcie, że brak informacji to też informacja, być może delko w tym jakiś cel, że nie informuje tak jak mercator, który bombardował na lewo i prawo szacunkami i komunikatami.