• Sam nie wiem co z IT na GPW jest nie tak Autor: ~1M1 [37.30.27.*]
    Patrzę na kolejne ESPI i nie wierzę, że kurs stoi w miejscu. Patrzą na nowe umowy kilka razy zwiększą biznes, mają zdrowe fundamenty i pomysł na biznes długofalowo. Ale to jest tylko problem 7net, ale całego IT. R22, EC2 czy Suntech . Dobre wyniki, bardzo dobre perspektywy a kurs w miejscu i płynności brak. Może jakiś sukces globalny polskiej firmy napędzi Ren sektor czego sobie i Wam życzę
  • Re: Sam nie wiem co z IT na GPW jest nie tak Autor: ~XXXXX [5.173.168.*]
    Raczej mijasz się z prawdą. Branża jako taka ma się dobrze, a podane przez ciebie spółki są wycenione stosunkowo wysoko bo w pdzedziale C/WK 3-7, więc kilkukrotnie wyżej od SEVENET. W dodatku jedna z nich jest mocno zadłużona.
    Problemem Sev jest manipulacja kursem akcji.
  • Re: Sam nie wiem co z IT na GPW jest nie tak Autor: ~SEV [89.64.84.*]
    Ale kto i po co miałby manipulować kursem ,zwłaszcza że FF nie jest zbyt dużyi i nie robi tego żaden duży akcjonariusz. Rozumiem, jeżeli chcieliby wchodzić na GPW i utrzymać kapitalizacjię na poziomie 12mln Euro , żeby to się stało.
    Trzeba powiedzieć, że jak na firmę IT to widzimy pierwszy raz w tym roku ruchy ( i utrzymanie się kursu ) na poziomach emisji sprzed 9 lat. Firma miała trudniejsze okresy, ale wygląda na to że porównując raporty to powinna iść do góry, może jest to zbytni optymizm, ale myślę, że powinniśmy iść 100% co rok o ile taka dynamika działania spółki się utrzyma. 100% do czasu oczywiście, ale zakładam, że do 20pln powinno rosnąć skokowo. potem 5-10% rocznie było by dobrze.
  • Re: Sam nie wiem co z IT na GPW jest nie tak Autor: nostsherlock [157.25.121.*]
    Po prostu ktoś chce zebrać dużo akcji, przy tej płynności to standardowe zagranie. Trzymasz kurs lub go zaniżasz, żeby zebrać dużo. Trwać to będzie tyle aż strona zbierające dostanie ilość akcji, które "potrzebuje" a potem zaczyna się ruch. Ale to oznacza, że można również się dołączyć do podbierania po taniości
  • Re: Sam nie wiem co z IT na GPW jest nie tak Autor: ~Bro [5.173.122.*]
    To co tu się dzisiaj dzieje to jakaś kpina.
[x]
SEVENET -1,55% 2,54 2025-11-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.