Panie i Panowie, ale tutaj poszło zagranie z grupy PlayWay!! Niesamowite!! Przeanalizowałem sprawozdania od 2017 roku i w dużym skrócie prezentuje co odkryłem!
2017 - Przychody: 1.1 mln (HW) , Strata: -2.2 mln , Zobowiązania: -8,2 mln (w tym 6 mln pożyczki od Play Way i innych z grupy) 2018 - Przychody: 2.2 mln (PD + HW), Strata: -0.7 mln, Zobowiązania : -7,2 mln
I teraz majstersztyk. w roku 2018 odchodzi cały zespól, a PD nie zwraca się nawet w połowie. Spolka nie ma ludzi, generuje straty, a biedny PlayWay i inni udzielili pożyczki na 6 mln i nie maja żadnej perspektywy zwrotu tych pieniędzy.
Jak zrobić kasę, jak firma nie zarabia i nie ma czym? Obiecanki cacanki i emisja akcji. Z emisji akcji CFG pozyskuje 7,5 mln zł. Głupio to jednak będzie wyglądać, jak od razu z tych pieniędzy spłaci długi PlayWayowi i Goczolowi, skoro naobiecywali rozwój spółki, a pieniądze emisji maja iść na spłatę długów.
Co robią? Mydla wam oczy nowymi projektami i mówią, ze spółce idzie tak dobrze, ze spłaci wszystkie długi! I co? Naobiecywali projektów, spółka co kwartał generuje 150.000 straty, a tutaj prezes z WASZYCH pieniędzy, zamiast inwestować w rozwój to spłaca w dwóch transzach już teraz 7 mln dla Play Way i Goczola, najpierw 1 milion, potem 3 mln pod koniec 2019, a potem 3 mln w Q1 2019. Wam to sprzedają jako sukces CFG i wyciąganie spółki z dołka, ale de facto doszlo tutaj do sfinansowania pożyczki spółki matki z emisji akcji.
Powiecie to dobrze, ale nie jest to dobrze. Gdyby PlayWay wiedział, ze CFG ma potencjał i zarobi, to by nie finansowali z dostępnych środków w kasie z EMISJI AKCJI spłaty własnej pożyczki z taka prędkością. Przecież CFG mial czas do 2023 i oprocentowanie pożyczki od PlayWay było niewielkie na poziomie 3% w skali roku!!!!!
Ktora normalna firma finansuje spłatę długów emisja akcji!!! Z czego CFG chce teraz płacić za robienie gier, jak nie maja juz środków w kasie, a spółka co kwartal robi stratę??
Masakra.
W skrócie dla tych co nie lubią czytać.
CFG sfinansowało w mistrzowski sposób, spłatę pożyczki od PlayWay i Goczola, emisja akcji w 2018 pod obietnice, z których żadnej jeszcze nie zrealizowali.
Najlepsze jest to, ze na początku 2019 sprzedali Info o rzekomym udziale CFG w Builders of Egypt, żeby się nazywało, ze CFG robi nowe projekty...a de facto, CFG nic z tego nie mial...po prostu bez mydlenia oczu BoE ludzi zaczęliby sie zastanawiać, co sie stało z pieniądzmi z emisji z 2018 roku...
Ale nas tu wszystkich zrobiono w bambuko!!!! :D:D:D
Ja tu jestem żeby uratować oszczędności ludzi, którzy zamiast czytać sami, kierują się waszymi durnymi wpisami na forum. Sam miałem akcje CFG i myślałem, ze spółka ma potencjał, niestety teraz otwarłem oczy...
Otwarłeś a może powinieneś otworzyć ratowniku? Ja za to przecieram oczy jak czytam wpisy takich ekspertów nie znających podstaw gramatyki i ortografii. Chodziłeś w ogóle do jakiejś szkoły? Jak mam Ci zaufać jak nie potrafisz się wysłowić?
zrobiłem mały błąd w datach: splata ostatniej transzy pożyczki miała miejsce w Q1 2020. premiera BoE tez byla w Q1 2020.
Chodziło o to żeby pokazać, ze CFG ma potencjał i działa, a tak na prawdę CFG podpięto pod BoE tak dla jaj, żeby ukryć prawdziwe źródło do spłaty pożyczki, jakim była emisja akcji z 2018 roku.
ok dzięki za informacje, czyli skoro spółka katatrofa to sobie już stąd pójdziesz bo czemu miałbyś się tym dalej interesować... NO CHYBA NIE PO TO, ŻEBY KUPIC NIE XD?
ogólnie to ciekawe, ze wam płaca tez za pisanie postów w weekendy O.O Macie otwarte to forum 24 godziny na dobę? Przecież wy nie jesteście nawet zarejestrowani na tym forum, a odpisujecie mi praktycznie w 2 minuty po umieszczeniu posta :D
Nawet już majaczysz z tego ściemniania, uwielbiam to tłumaczenie się że ktoś chce uratować czyjeś pieniądze. Lepiej pomóż ludzi w realnym świcie jak jesteś taki dobry. Ta dobroć z wpisów napewno do ciebie wróci z jeszcze większą mocą obiecuję ci to.