Tutaj toczy się gra o kilka spraw . Być może skup , być może sprzedaż części wykładzinowej , być może wzrost sprzedaży włóknin ze względu na pandemię chociaż to ostanie to wolałbym aby akurat na tym nie zarabiali . Wolałbym aby było po staremu . Oczywiście jest popyt jest produkt . Jestem niejako usprawiedliwiony , ponieważ ja akcje posiadam od 4 lat kiedy nawet w najczarniejszych snach nie było mowy o pandemii czy plandemii jak co niektórzy podejrzewają . Reasumując ja nie kupiłem akcji z pełną premedytacją , że to covid spółka i chcę na tym zarobić . Chcę zarobić na Lentexie , a nie na covidzie . Oczywiście dzisiejszą cenę"zawdzięczamy" temu , że jest covid , więc po części zarabiamy na tym że ta pandemia jest . Co do wyceny GK LENTEX to śmiem twierdzić , że wycena spadnie poniżej cena/zysk 10 pod koniec roku a to może spowodować wzrost kursu akcji jeszcze przed końcem roku . Pamiętam jak zastanawiałem się nad kupnem Mercatora kiedy ten był poniżej 10 zeta i jak pokazuje dzisiejszy dzień zrobiłem ogromny błąd i byłem nawet zły na siebie , że nie kupiłem właśnie tych akcji . Jednak po jakimś czasie pomyślałem czy rzeczywiście to był błąd ? Czy te pieniądze byłyby DOBRE ? Sam nie wiem . Tak tylko opisałem moje odczucia . Oczywiście wszystko co napisałem to tylko moje zdanie i nie należy się kierować tym wpisem podejmując decyzje inwestycyjne . Pozdrawiam .
Uchwała mówi o skupie łącznie 20% akcji, 10 % juz skupili i na pozostałe 4,4mln szt. mają 60 mln zł, cena skupu wydaje sie oczywista. A po skupie ostro w górę.