- raport w pierwotnym kształcie został sporządzony przed 18 sierpnia,
- 18 sierpnia niezależni rewidenci z firmy Polinwest-Audit p. Ewa Sieklinska i Piotr Głodek stwierdzili:
Na podstawie przeprowadzonego przez nas przeglądu stwierdzamy, że nic nie zwróciło naszej uwagi,
co kazałoby nam sądzić, że załączone śródroczne skrócone sprawozdanie finansowe nie zostało
sporządzone, we wszystkich istotnych aspektach, zgodnie z wymogami Międzynarodowego Standardu
Rachunkowości 34 Śródroczna sprawozdawczość finansowa ogłoszonego w formie rozporządzeń
Komisji Europejskiej.
- 19 sierpnia okazuje się, że raport zawiera rażące błędy,
- 20 sierpnia korekta raportu, której już nikt nawet nie próbuję zweryfikować i ponadprzeciętny obrót,
Mój wniosek:
Jeżeli niezależni rewidenci nie znaleźli nic niezwykłego w tym raporcie, a ja przeglądając go na komórce, siedzą na ławce w parku potrafiłem znaleść kilka zastanawiających rzeczy to niestety ten raport ma zerową wiarygodność. Jego korekty w moich oczach również.
Pomyłki zdarzają się zawsze i tak pewnie było tym razem . A co do samego raportu to zysk jest taki jakiego należało oczekiwać . Jest on podobny do zeszłorocznego . To jedynie paru mądrych inaczej rozbuchało na tym forum oczekiwania co do zysku .
Dnia 2020-08-21 o godz. 11:41 ~max napisał(a): > Pomyłki zdarzają się zawsze i tak pewnie było tym razem . A co do samego raportu to zysk jest taki jakiego należało oczekiwać . Jest on podobny do zeszłorocznego . To jedynie paru mądrych inaczej rozbuchało na tym forum oczekiwania co do zysku .
Korekta do tego raportu niestety też zawiera błędy. Nie poprawione daty (niektóre pozycje porównawcze mają tą samą datę: 06.2019 zamiast 2019 i 2020, patrz podpunkt 2.6.2.3), brak jednostek (zł?, tys. zł?). Jednym słowem strasznie niechlujnie to zrobili, mam nadzieję że lepiej budują niż piszą raporty.