A tu dalej rodzą się kolejni naiwni.Ciekawe ile czasu musi znowu upłynąć, abyście zrozumieli, ze na spółkach rodem z BBI Investment nie są ważne umowy, plany czy inne roboty. Wejdźcie na forum BBIDEV, poczytajcie trochę o ich osiągnięciach, jak jesteście z Warszawy to zajdźcie na Złotą i spójrzcie na niebieski wieżowiec, a potem oglądnijcie wykres z ostatnich 10 lat. Na tych spółkach nie ważne co robią. Ideą ich istnienia na GPW jest wyciąganie kasy od inwestorów nie dając nic w zamian oprócz strat.
a to nie jest przypadkiem tak, że się akcjonariat zmienił?
Często jest tak, że spółka, która wybiera się na giełdę, chcąc uniknąć skomplikowanej procedury wejścia na GPW, kupuje jakąś wydmuszkę, która już na GPW jest i dokonuje z nią fuzji.
Kapitalizacja BBIZEN wynosiła kiedyś ponad 200 mln.zł.I miała pokrycie w majątku. (kasa ściągnięta z giełdy i dotacja z UE) Potem spadła do 2 mln (akcje po 1 gr.). Po fuzji jedyne co się zmieniło to wzrost kapitalizacji - jest pole do zjazdu.Owszem, będą umowy, prowadzone roboty,ale kurs akcji będzie przyciągany do ziemi niczym magnes. A jeśli myślisz, że spółkę w dobrej wierze przejęli nowi nie związani z poznańską kliką inwestorzy to jesteś strasznie naiwny.
Nie wiem dlaczego hejtujesz tę spółkę siedząc na jej forum.
Przed spółką ogromne perspektywy. Nie interesuje mnie jak się wcześniej nazywali i jaką działalność prowadzili. Najważniejsze, że teraz prowadzą działalność na której zarobią ogromne pieniądze i MOCNO urosną.
Moim zdaniem, tylko debile zmarnowałyby taką okazję do rozwoju i zarobienia dużych pieniędzy w obecnej koniunkturze jaka się otwiera dla zielonych inwestycji. Może kiedyś ludzie z tej spółki robili wały, może zrobią je znowu, ale wtedy okażą się kompletnymi palantami zadowalając siękilkoma milionami i ryzykiem zniszczenia reputacji albo nawet pozwami sądowymi. Wg mnie mądrzej jest działać w branży, nie machlaczyć i nie grać w hooya z akcjonariuszami a zarobią jeszcze większe miliony tyle, że z utrzymaniem dobrego imienia i zachowaniem spokoju na stare lata.
Jesteś na forum bankiera, a dobrze by było zajrzeć najpierw na zakładkę z danymi o spółce. Tam jest wszystko podane w szczegółach. I to, że biogazownie ta firma robi jest napisane też. Tak z szacunku do forumowiczów trochę się zapoznać ze spółką zanim zada się banalne pytania.