W poniedziałek 24 sierpnia może już być info o skupie (z reguły 7dni na zapisy). Wcześniej nie mogą podać z uwagi na okres zamknięty przed wynikami 28 sierpnia i Insiderzy nie mogli by sprzedać. A tak transakcja zostanie rozliczona 31 sierpnia i prezes będzie mógł wystawić . Co do ceny to ja wyliczyłem ok. 13,68 za 1 akcje
Mnie wyszło 12,98 ale to było w zeszłym tygodniu. Produkcja idzie pełną parą. Kontenery z włókniną wyjeżdżają za bramę , jeden za drugim więc cena powinna byc znacznie wyższa !
Jutro zasadniczo powinny obniżyć się wskaźniki . Czekamy na wyniki .Do końca roku relacja ceny do zysku moim zdaniem spadnie poniżej 10 . Oczywiście to tylko moje zdanie i nie należy się kierować tym wpisem podejmując decyzje inwestycyjne . Porównywanie LENTEXU do KGHM jest bez sensu bo to mrówka i słoń . Pozdrawiam .
Widzę cenę , widzę ruchy wolumenowe kiedy rośnie i kiedy spada . To mi wystarczy . Pamiętam kiedy akcje spadły na 6.50 w niecały rok akcje podrożały do 12,50 niedawno . Prawie drugie tyle jeśli ktoś kupił na tym poziomie . Ja mam akcje kupione po 8.20 zbiorczo i przez tych kilka lat dostałem w sumie ponad 2 złote w dywidendach i jeszcze jestem na plusie na akcjach . Nastrój akcjonariuszy może się zmienić w każdej chwili . Wystarczy , że naskrobią jak im idzie w 3 kwartale . Jeśli napiszą , że dobrze to wiesz gdzie podąży kurs . Oczywiście to tylko moje zdanie i nie należy się kierować tym wpisem podejmując decyzje inwestycyjne . P.S. Oczywiście , że są walory na których da się zarobić lepiej a może nawet dużo lepiej , tylko można również wymienić przykłady walorów na których można było stracić 90 % zainwestowanego kapitału a niekiedy nawet całość . Słyszałem o tych astronomicznych zyskach niektórych forumowiczów bo czytam posty na różnych walorach tak z ciekawości . Przykładowo jeśli ktoś ma akcje cd projektu , które kupił po 1 lub 2 złote i nadal je trzyma to jest albo upośledzony albo zapomniał , że je ma . To taki przykład tylko . Pozdrawiam