• 20000 akcji Autor: ~kot [188.146.231.*]
    ktos widzial dzisiaj ta transakcje, to był zakup ?
  • Re: 20000 akcji Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Dnia 2020-08-20 o godz. 11:11 ~kot napisał(a):
    > ktos widzial dzisiaj ta transakcje, to był zakup ?

No przecież zakup a z drugiej sprzedaż :D

A jeśli pytasz; na prawo, czy na lewo, to na lewo w ramach umówionej transakcji na bezpiecznym spreadzie.
    Mnie to akurat cieszy. Kolejny nabywca zaczyna zarabiać od 27,50 + prowizja. Nie wykluczam, że to tylko przełożenie części akcji między portfelami. Ale w zasadzie to obecnie nie jest ważne, bo jeśli nawet, to zdyskontowano fragment zysku i średnia zakupu komuś się podniosła. Też dobrze.

• Re: 20000 akcji Autor: ~AS [80.54.46.*]

Gdy kurs tych akcji będzie wynosił 2 zł, to też zawsze będzie ktoś z lewej i z prawej z grubym pakietem.
    Taka obserwacja, którą można poczynić w ciągu 2dni interesowania się giełdą.

Na walorze póki co klarowny sygnał kontynuacji trendu (jeśli w końcówce tyg. nie będzie plamy)
    Wsparcie w okolicach 24 przetestowane/obronione, trend cały czas klarowny.
    Jak ktoś wchodził 1/2 pozycji (jak ja) i kupuje "kontynuację" to można znowu ryzykować z kupnem.

Dla mnie niestety sytuacja na rynku nie jest łatwa do interpretacji, ale i ciekawa jednocześnie.
    Newag konsolidował się 2 miesiące, gdy rynek rósł.
    Indeks ma na prawdę dużo miejsca na korektę.
    Pytanie jak będzie zachowywał się na tym tle walor?
    Statystycznie szanse są przeciw, ale w praktyce jest te 10-20 % rodzynków, które nawet w czasie mocniejszej wyprzedaży (gdyby dodo niej doszło) zachowują się znacznie lepiej.
  • Re: 20000 akcji Autor: lucjan1993 [37.47.72.*]
    WZA już w przyszłym tygodniu a niecałe 2 tygodnie później wyniki. Przeczuwam wzrosty pod powyższe wydarzenia. Jakie opinie?
    Na WZA nie spodziewam się niczego nadzwyczajnego. Standardowo zostanie zrealizowany program i przegłosowana dywidenda.
    A wyniki za I półrocze? Otóż to! Na tle wielu fatalnych wyników, również z branży maszynowej, czy rynku kolejowego, dane Newagu mogą się bardzo ładnie wyróżnić.
    Oby nieprzewidywalny świat znowu nam nie zepsuł dobrej okazji do kontynuacji wzrostów.
  • Re: 20000 akcji Autor: ~VLV [165.225.206.*]
    Dla mnie niestety sytuacja na rynku nie jest łatwa do interpretacji, ale i ciekawa jednocześnie.
    Newag konsolidował się 2 miesiące, gdy rynek rósł.
    Indeks ma na prawdę dużo miejsca na korektę.
    Pytanie jak będzie zachowywał się na tym tle walor?

Miałeś racje z ta oczekujaca korekta.
    Z jednej strony strach tykac a z drugiej może to okazja?
  • Re: 20000 akcji Autor: ~ToMike [95.40.83.*]
    W czerwcu pisałem że obawiam sie troche lipca. Niewiadomo było jak rynek odpowie na powrót koronawirusa oraz słabe wyniki kwartalne w USA. Odpowiedź była znikoma. Teraz mamy 3 zagrożenie makro a więc poziom SP500 na rekordowych poziomach pomimo sytuacji w gospadarce dalekiej od doskonałości. Na razie wyglada to dobrze , nie ma odwrotu. Brak innych alternatyw dla nadmiaru płynnościowego na rynku nadal sprzyja giełdom. Kto wie może sie ziści że giełdy będą dobrym wyborem aż do wyborów w USA ;)
    P.S. Co do samej spółki to nie mam obaw. Wkótce bardzo dobre wyniki za II Q oraz dywidenda która powinna być wypłacona we wrześniu. Ja osobiście dokupywałem przy konsolidacji 22-23 i ostatnio 24-25. Na razie sie to spawdza. Pozdrawiam akcjonariuszy i życze wspólnych sukcesów ;))))))). Wybierałem się na WZA ale po narodzinach córeczki zmieniłem zdanie ;))))))))))))))
    Brawo Ty! Gratulacje z okazji narodzin córeczki !!!
    Rodzina jest najważniejsza

Ja również z powodów osobistych tym razem nie dojadę na Walne, ale absencję się nadrobi... ;)
  • Re: 20000 akcji Autor: ~Vlv [165.225.206.*]
    skad ja to znam ? z bankiera? najpierw lawina i potoki oszczerstw o oszustach, rysownikach wykresow i manipulacjach trzema sztukami akcji, a jak się zbliza WALNE to nie możemy ? I tak co roku tu macie ? PPP hemoroidy przeszkadzają  ?

Już sobie ulżyłeś?
    A na ilu Walnych i spotkaniach z inwestorami do tej pory byłeś i ile akcji zarejestrowałeś na ZWZA i NWZA? :-D
    Dlatego spadaj forumowy pudelku. Nic nie wiesz.
  • Re: 20000 akcji Autor: ~ToMike [37.47.125.*]
    Trochę szkoda bo na WZA Newagu jeszcze nigdy nie byłem a jakoś lubię ta spółkę.
  • Re: 20000 akcji Autor: ~ToMike [37.47.125.*]
    pomimo że obecnie posiadam raczej niewiele akcji (poniżej 2500).Może w przyszłym roku
  • Re: 20000 akcji Autor: ~Vlf [165.225.206.*]
    Epitety o stanie twojego zdrowia, którymi określa cie tu 99% czytających i tak nie wiele mówią i możesz je traktować jako komplementy. W ilu WZA ja uczestniczyłem?
    A napisz mi w ilu postach to ja miałem cos spółce do zarzucenia, tak jak ty?

Ty masz w każdym jakieś 'zarzuty", w każdym temacie, na każdej stronie, nic innego tu nie robisz OD LAT poza pomawianiem.
    Az tak czarnej reklamy PR aby jeden trollll zrobił jednej spółce to ja na całym bankierze nie widziałem, a sledze watek od zaledwie paru miesięcy !
    W każdym wpisie cos insynuujesz, przekręty, manipulacje, kreatywne ksiegowosci., lewe transakcje, nawet manipulacje 3 akcjami i masz czelność odwracac kota ogonem i pisać, ze ja mam coś na walnym dociekać?
    Masz czytających ze debliili myslacych na takim poziomie jak ty ?

OD DAWNA wy tu tak z nim macie?
    Gdybym cie nie uważał za trolla niskich lotów, to dawno napisałbym do PR spółki czysto z ciekawosci, aby zobaczyć czy odpowiadają i czy monitorują, bądź co bądź wpisy w publicznych miejscach.
    Wpisy, które spółke szkalowały i to nie raz bez uzasadnienia.
    IGNORE i bez odbioru.
[x]
NEWAG 0,00% 106,60 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.