• będzie rosło Autor: ~DaleCooper [194.92.0.*]
    30 września będą wyniki za 2 kwartał i jeśli te wyniki będą równie dobre albo lepsze niż za 1 kwartał, to cena akcji wzrośnie i nikogo nie będzie obchodziło co powiedział zarząd w kwietniu, albo co chlapnął Trump albo Putin w sierpniu. W dłuższej perspektywie liczą się wyniki finansowe i fundamenty, a te Delko ma bardzo dobre i tyle. Jak ktos tu chce pospekulować i liczy na spektakularne jazdy, to raczej kiepska spółka, ale jak ktoś inwestuje na dłużej, to wedlug mnie najbezpieczniejsza spółka ze wszystkich, które moga zarobić na CoVID, bo nawet bez Covid wykręca bardzo dobre wyniki i rozwija się z roku na rok.
  • Re: będzie rosło? taaaaaaaaaa Autor: ~Michał [89.78.12.*]
    Trump ogłosi że USA ma szczepionke i wszystkie spółki Covidowe pękną,włącznie z Delko.

Giełda to fundamenty?

Giełda to od dawna głównie emocje,a fundamenty na większości spółek są drugorzędne,gdyby było inaczej,to nie byłoby spółek na GPW,które mają zyski w setkach tysięcy zł,a kapitalizacje w setkach milionów zł.
  • Re: będzie rosło? Autor: ~DaleCooper [194.92.0.*]
    Giełda to również emocje i balony covidowe oczywiście popękają. Tyle, że Delko z tak mocnymi fundamentami balonem nigdy nie było i nie jest. Jest tez malo spekulacyjną spółką, dlatego wzrosty tutaj powolniejsze, ale tez spadki mniejsze w przypadku emocjonalnych korekt. Mam w swoim portfelu spółki spekulacyjne i mam fundamentalne na dłuższy okres. Delko należy do tych drugich i jestem tutaj spokojny o zyski. No ale porozmawiamy po 30 września - jestem przekonany, że kurs będzie wtedy znacznie wyżej niż obecnie. Pozdro
  • Re: będzie rosło? Autor: ~Mm [5.173.59.*]
    Mam podobne przemyślenie jak DaleCooper, emocje emocjami ale jak spółka opublikuje Bardzo dobre wyniki (jakich się można spodziewać) to kurs wystrzeli. Dodatkowo przed covidem tez mieli dobre wyniki Indie rozwijali wiec nie jest to firma jednego sezonu :)
    Nie jest to tez spekulacyjna firma na której zarobisz 500% w miesiąc :)
    Pytanie skąd wynika twoje negatywne podejście kupiłeś na gorce i sprzedałem na dołku?
  • Re: będzie rosło? Autor: ~Michał [89.78.12.*]
    Skąd wynika moje "negatywne" podejście?

Ja nie ma wcale negatywnego podejścia.

Kupiłem akcje i większość już sprzedałem i nie straciłem,zapewniam cie.
    Ja tylko pisze,że to powinno urosnąć już teraz,bo na jesieni będzie zupełnie inny klimat na giełdzie.Przecież giełdy są przegrzane,nie widzicie tego? a jak USA ogłoszą jesienią,że mają szczepionke to wszystkie cowidowe spółki lecą i Delko też poleci z kursem,możecie sobie wmawiać,że będzie inaczej,ale fakty są takie,że duża część akcjonariatu sprzeda Delko.

Oczywiście jak ktoś zamierza trzymać akcje Delko ze 3 lata to nie straci.
  • Re: będzie rosło? Autor: ~DaleCooper [194.92.0.*]
    Właściwie to zgadzam się, że na jesieni różnie może być, ale jesli Delko pokaże za 2 kwartał wyniki na poziomie 10-15 mln zysku netto, to akurat Delko specjalnie nie spadnie, bo dla samej dywidendy ludzie będa trzymać. Tak jak pisałem już wcześniej, Delko jest spółką mało spekulacyjną i ja ją traktuję jako dobra inwestycje części kapitału na dłuższy okres.
[x]
DELKO -1,80% 6,00 2026-05-27 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.