Dziś zauważyłem że chyba ktoś kupuje te akcje z ukrytego zlecenia,bo czasem tak nagle w mgnieniu oka schodzi kilkaset akcji,potem długo cisza i znów akcja skupu.
Prawdą jest, że jak jeszcze niedawno ktoś nie pozwalał cenie akcji niżej spadać, tak teraz powstrzymuje przed nagłym wzrostem. Spółka o dużym potencjale i perspektywach, nienagannych wskaźnikach, a co równie, a może ważne bardziej, wypłaca regularnie sporą dywidendę. To sprawia, iż ktoś chciałby dokupić znacznie więcej...
Taa, zawsze jakiś wielki ktoś powstrzymuje przed wzrostem na tym forum, na każdej spółce siedzi i knuje jak tu zrobić, żeby nie rosło xD jak jest ssanie z rynku to nic go nie powstrzyma, a tu póki co nie ma
A to dlaczego ? ponieważ straciłeś pieniądze, to dlatego spólka nie powinna debiutować na giełdzie..pozadziwiam rozumowanie. Zauważ ze spółka nigdy nie miaa\ła nawet kwartału pod kreską i co roku wypłaca dywidendę. no naprawdę gniot. Pewnie myslałes kupując że zarobisz 500 % w miesiąc.
Dywidenda coraz mniejsza, spójrz na wykres z ostatnich lat, być może giełda wejdzie w będę, a gdzie jest cudowna spółka Maxcom, brak relacji inwestorskich, brak zaangażowania funduszy, brak rekomendacji czy mam jeszcze wymieniać
Tutaj jest 2.7 mln akcji z czego 70% ma prezes i w-ce prezes. To od kogo fundusz ma kupić akcje? Z giełdy? Tutaj przy zakupie pkc za 250 tys zł będziesz miał górne widły.
I jeszcze dodam i chyba się powtarzam czy ktoś z Was zna większy gniot na GPW ? Bo ja nie, to jest przykład spółki w której nie można stracić, nie daje zarobić, ktoś chce stracić to jest OK
Sam sobie odpowiedziałeś . To spółka na której w długim przedziale czasowym nie da się stracić. Nawet w przypadku spadku ceny na giełdzie rekompensuje to wysoką dywidendą.