Saznisty artykul.Dopiero przeczytalem.
Nie wiedzialem,ze otworzyli przedstawicielstwo na Taiwanie.Polprzewodniki =Taiwan.
Za parenascie dni sa na targach China International Optoelectronic Expo w Shenzen. Targi? A Covid? Chinczyk potrafi
Kursu tez bym sie nie czepiał. Handel na Vigo jest specyficzny ale od półtora roku jak tu jestem zysk mam juz trzycyfrowy. teoretycznie siekisi ale jak sie spojrzy długoterminowo to dobrze to wyglada ;). Brakuje mi tylko jeszcze dywidendy ale i na to przyjdzie czas. Spółka kończy inwestycje a za rok no może 2 zobaczymy prawdziwe owoce. pozdrawiam akcjonariuszy ;)
W tym pieknym wywiadzie lyzka dziegciu.. optymalizacja linii produkcjnej okazal sie ( ahh jakiez to zaskakujace) bardziej wymagajaca niz sie spodziewano i nie wydadza w tym roku 20 Mil. na to przeznaczonych ö .W nastepnym za to.
No niestety co może oznaczać że w przyszłym roku jeszcze dywidendy nie będzie. Z drugiej strony jak rzeczywiscie sprzedaz tak ruszy jak twierdzi prezes to można sie spodziewać kursu czterocyfrowego - wtedy brak tej dywidendy nie bedzie tak bolał ;)
Alez tu dlugo dywidendy nie bedzie. I b. dobrze. Interes ,ktory zeby wystrzelic jest iwestycjochlony nie powinien zajmowac sie dywidendami. Kto placi dywidende (w pl) zazwyczaj nie ma pomyslu na rozwoj albo jest panstwowym molochem ,ktory zasila budzet.