Analizuje właśnie ile mogłoby zarobic PD2 w tej wersji co jest na trailerach. Licząc dlugofalową sprzedaż i wszystkie platformy, porównując z innymi tego typu grami 100 mln jest bardziej niż realne, jeśli dowiozą jakosc
Wiem, że dla niektórych może wydawać się to abstrakcyjne, ale w wiedźmina też na początku nikt nie wierzył, ekipa z tego co mi wiadomo jest mocna, budżet też, więc nic nie stoi na przeszkodzie, żeby taki wynik zrobil
Ciekawy jestem kto dokładnie wykłada kasę, wiadomo, że jakiś zewnętrzny inwestor, a CFG dostaje procent, w sumie świetnie to rozegrali, zerowy wkład finansowy CFG a przychód pewny
To będzie na pewno największa gra w grupie, Kostowski mówił w wywiadzie, że normalnie w PLW nie robi się tak dużych projektów, ale jeśli CFG znalazło inwestora (w sumie sam się zgłosił) to dla CFG i PLW czysty zysk
Ze wszystkiego, czym można tu naganiać, PD2 to akurat najgłupszy pomysł. Zespół nie istnieje, gatunek jest opanowany przez AAA, w Polsce nie ma ludzi z doświadczeniem w tym gatunku. Nawet, gdyby cały ten budżet z podwyższenia miał iść na PD2, to i tak śmiesznie mało na koszt gier TPP. Zero gatunkowego związku z pierwszą grą. Niech nowe CFG dowiezie jedną własną grę albo wyda jedną grę, która odniesie sukces, to uzasadni połowę obecnej wyceny.
Dobrze mówi, budżet na PD2 ma być z tej spółki wydmuszki ze studentami, a podana kwota łącznie miała iść na 4 różne nowe spółki. Jaki inny level? Niższy budżet w kilka razy trudniejszym i droższym gatunku?
Ale ja znam. Do dzisiaj nie moga sie podniesc po premierze Phantom Doctrine ( cena przed premiera 47zl po premierze 12zl) tylko nie piszcie mi tak jak jeden gamon ze juz jest 38 bo do 47 to bardzo dluga, dluga droga zeby mogli odzyskac ci co uwieszeni na hakach