• Analiza finansowa Autor: kanpatx [217.96.149.*]
    Mam nadzieję, że będzie można merytorycznie porozmawiać bez szczucia.
    Spółka ma wyjątkowo dobre podstawy i osiąga bardzo dobre wyniki. Spójrzmy na spokojnie jak to wygląda na przestrzeni ostatnich kilku lat. Skoncentruje się na pierwszych trzech kwartałach bo ostatni zawsze jest najlepszy więc tym bardziej gra na korzyść.

2018 rok
    I kwartał
    Przychód - 832
    Zysk ze sprzedaży - 226

II kwartał
    Przychód - 785 (niewielki spadek przychodów w stosunku do I kw)
    Zysk ze sprzedaży - 46 (znaczący spadek zysku w stosunku do I kw.)

III kwartał
    Przychód - 1.584 (skokowy wzrost przychodów)
    Zysk ze sprzedaży - 185 (znaczny wzrost zysku)

2019 rok
    I kwartał
    Przychód - 1.804 (w porównaniu do roku poprzedniego skokowy wzrost przychodów)
    Zysk ze sprzedaży - 227 (zysk na takim samym poziomie)

II kwartał
    Przychód - 1.788 (skokowy wzrost przychodów w porównaniu z rokiem poprzednim)
    Zysk ze sprzedaży - 602 (kolosalny wzrost zysku w stosunku do poprzedniego roku)

III kwartał
    Przychód - 4.298 (skokowy wzrost przychodów zarówno do poprzedniego okresu jak i roku)
    Zysk ze sprzedaży - 1.113 (skokowy wzrost zysku zarówno do poprzedniego okresu jak i roku )

Widać że zawsze III kwartał był bardzo dobry i następował znaczny wzrost przychodów i zysków.

2020 rok

I kwartał
    Przychód - 3.631 (w porównaniu do roku poprzedniego dwukrotny wzrost przychodów)
    Zysk ze sprzedaży - 880 (skokowy wzrost zysku w stosunku do roku poprzedniego)

II kwartał (PANDEMIA)
    Przychód - 3.475 (dwukrotny wzrost przychodów w porównaniu z rokiem poprzednim)
    Zysk ze sprzedaży - 252 ( spadek zysku w stosunku do poprzedniego roku)

Zawsze III i IV kwartał był najlepszy dla spółki. Skoro w II kwartale pandemicznym nastąpił znaczny wzrost przychodów to tym bardziej dla najlepszego okresu jakim jest III kwartał będzie znaczący wzrost przychodów i skokowy wzrost zysku. Martwić mógł jedynie niewielki zysk za II kwartał pandemiczny ale myślę że może to być związane ze skokowym spadkiem marży na produkcie tak aby otrzymać zatrudnienie i pozycję rynkową. proszę zwrócić uwagę, że spółka tak dobrze się rozwija, że nawet nie załapała się na pomoc covidową gdyż ma dobre wyniki z roku na rok i z kwartału na kwartał.

C/Z - na poziomie 38 czyli dużo poniżej średniej z branży.

Powiem krótko że dziwię się tak niskiej cenie. Nie wynika ona z wyników finansowych lecz chyba z braku polityki medialnej. Braku dobrego PR. Ale wolę, że firma ma dobre fundamenty i perspektywy i niż wybujały PR.

• Re: Analiza finansowa Autor: ~manola [83.8.36.*]
    porównajcie te dane z innymi spółkami nadmuchanymi po 1000 % /2019 - 2020 /
    - dynamika sprzedaży - 194%,
    - dynamika zysku - 120 %,
    - EBITDA 848 000 zł. - 1 673 718 zł,
    - EBIT 826 000 zł - 1 257 900 zł
    - CASH FLOW 1 049 173 zł - 1 548853 zł ,
    - P/BV 0,118 - 0,138
    Faktycznie ta spółka to bankrut, macie rację - sprzedawać i to szybko. Radzę kupować balony.
  • Re: Analiza finansowa Autor: ~biedny [89.64.62.*]
    o tutaj nigdy spekulacji nie będzie, i tyle w temacie, tylko organiczny wzrost jak wszystko pójdzie zgodnie z planem
  • Re: Analiza finansowa Autor: ~adsf [82.177.246.*]
    ograniczony wzrost albo nieograniczony spadek :(
  • Re: Analiza finansowa Autor: ~No [31.0.122.*]
    Dnia 2020-08-19 o godz. 21:01 ~biedny napisał(a):
    > o tutaj nigdy spekulacji nie będzie, i tyle w temacie, tylko organiczny wzrost jak wszystko pójdzie zgodnie z planem

to zgodnie z tym co piszecie
    zjechali na dolne widły ,
    co tutaj wyprawiają cinkciarze ,nie dla mnie to dziękuję ,kupił sprzedał .
  • Re: Analiza finansowa Autor: ~Toman [195.136.114.*]
    Kupujcie to nie będzie spadać. Ja wczoraj i dzisiaj dokupiłem. Mam już ponad 100k akcji i zostawiam na longa. Kiedyś będzie tu conajmniej 10zł.
  • Re: Analiza finansowa Autor: kanpatx [83.22.34.*]
    Ja też kupiłem i trzymam, mam trochę mniej niż Ty.
[x]
GENRG 4,76% 0,18 2024-11-15 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.