• SPO po 5 PLN Autor: ~Igor [89.64.89.*]
    Czemu kupujecie powyżej 6 PLN jak można się zapisać na akcje po 5 PLN.
  • Re: SPO po 5 PLN Autor: ~Ad [192.166.203.*]
    taki akcjonariat bystry :D
  • Re: SPO po 5 PLN Autor: ~remm [89.64.33.*]
    ja dzisiaj trochę sprzedałem.
  • Re: SPO po 5 PLN Autor: ~abc [94.254.171.*]
    Dlatego, że akcje w ofercie muszą być z dyskontem do wyceny aby opłacało się je właśnie w tej ofercie kupić, co potwierdza uczestnikom rynku poniekąd bieżącą wycenę. Druga kwestia jest taka, że osoby które są "bliżej emisji", (a rynki są raczej nieefektywne) mogą mieć świadomość, że zapisy przekroczyły już dostępny wolumen co dodatkowo wzmacnia cenę rynkową.
  • Re: SPO po 5 PLN Autor: ~albert_invest [83.142.188.*]
    Cena rynkowa wyższa od tej z SPO wskazuje na znaczną redukcje zapisów. Moze sie zdażyc ze bardziej sie opłaca zebrac calosc pakietu z rynku po np 5,70 niż 50% z SPO po 5,00 a reszte we wrzesniu po otrzymaniu zwrotu cześci środków w cenie... no własnie nie wiadomo ile a może być np 7 lub wiecej bo to 2 miesiace przed premiera Model Buildera.
  • Re: SPO po 5 PLN Autor: ~yxz [192.166.202.*]
    Dokładnie jest odwrotnie, akcjonariusze mający akcje zakupione poniżej 5zl upychają naiwniakom powyżej 5 a odkupją po 5. Tak prosto i tak łatwo zarobić.
    A o tej redukcji to dobry żart
  • Re: SPO po 5 PLN Autor: ~albert_invest [83.142.188.*]
    Zobaczymy kto się bedzie smiał ostatni :-) ja mam akcje po 2jce i nic nie upycham. Moment na rozsadne upychanie był rok temu.
  • Re: SPO po 5 PLN Autor: ~Igor [89.64.89.*]
    Dzięki za odpowiedzi.
  • Re: SPO po 5 PLN Autor: ~Kuc [37.26.194.*]
    Urwa mać, przegapiłem!
  • Re: SPO po 5 PLN Autor: ~Igor [89.64.91.*]
    Ładne dyskonto się robi. Nie przeglądałem dokumentu ofertowego, ciekawe kiedy te 500k akcji wpadnie do obrotu. Może zrzucą kurs w okolice 5.50 to jeszcze się skupi trochę Moonlita.
  • Re: SPO po 5 PLN Autor: ~Adam [192.166.203.*]
    przecież to już było tutaj napisane, że celowo zawyżali kurs aby ktokolwiek na skup akcji się zapisał. Popatrzcie sobie na transakcje od momentu ogłoszenia emisji i porównajcie, że to przerzucanie z wora do wora takich samych pakietów :) ubierają głupków jak mogą, dlatego przyglądam się z boku bo to ciekawy kejs, za który może ktoś beknąć.

• Re: SPO po 5 PLN Autor: ~owoc666 [83.142.188.*]
    emisja zamknieta, można brać z rynku, jak ma być 20PLN za rok to żadna różnica czy sie kupiło po 5 czy 6PLN
  • Re: SPO po 5 PLN Autor: ~inwestor [83.26.185.*]
    dokladnie owoc ale to ciemniaki
    sam znam mase inwestorw ktorzy maja wolna kase i moonlit jest jeszcze smiesznie tani
    to ze sa ruchy od 3-6 to dobrze ale to jest nic
    jak bedzie po 20zł-50zł
    a przed dogiem wypompują na 99zł
    a my kupilismy po 2zl i malo akcji w obrocie
    jak tylko zrzucamy garstke to kurs rosnie...
    ale ruch zawsze bedzie gora dol nawet jak po emisji spadnie do 4zl to znow mozna dokupic
    na tej spolce kazdy jest do przodu
  • Re: SPO po 5 PLN Autor: ~akcjonariusz [78.11.151.*]
    http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/37011594,strong-moonlit-strong-sa-27-2020-zakonczenie-subskrypcji-przydzial-i-wyniki-oferty-akcji-serii-e
  • Re: SPO po 5 PLN Autor: ~akcjonariusz [5.172.255.*]
    Ciekawe czy ruch w interesie zacznie się po zwrocie nadpłaconej gotówki? Czy zacznie się dokupowanie, bo redukcja 62%, znaczna...
    Jedno jest oczywiste,  Chiswick Creative Ventures Limited do posiadanych 21.05.2020 r. 240 tys. akcji nie dokupił akcji przed serią E. 31.08.2020 r. stan posiadania wykazał ten sam:
    link
    link
    Swoją drogą, ciekawe kto położył łapę na tych poza redukcją 260 tys. akcji serii E?
    link 
    Gdyby to oni, to mieli by równiutkie 500 tys. akcji. Zastanawia ta okrąglutka suma 240 tys. i 260 tys. A może to zupełnie ktoś inny z wolnym 1,3 mln PLN zwąchał dobry interes?
  • Re: SPO po 5 PLN Autor: ~akcjonariusz [78.11.151.*]
    Zaciekawiło mnie jakiego rzędu będą środki finansowe zwrócone do 15.09 na konta zainteresowanych Moonlitem inwestorów, nadpłacone z tytułu nie objęcia akcji emisji E. Kwota jest niebagatelna: 392801 szt. x 5 PLN = 1.964.005 PLN.
    Można się spodziewać, że jakaś część tej kwoty powróci i zostanie poświęcona na dokupienie w obrocie wtórnym.
[x]
MOONLIT 2,86% 0,36 2025-11-28 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.