• 10 powodów dlaczego kupić dolary!!!!!!!! Autor: ~Olo [89.151.38.*]
    https://newhach.eu/dolar-prognoza-w-co-zainwestowac-w-czasie-kryzysu-dolar-analiza-techniczna-at-dolar-wykres-i-notowania-jak-grac-na-dolarze-kiedy-kupic-dolara-dolar-notowania-forex-dolar-forum/
  • Re: 10 powodów dlaczego kupić dolary!!!!!!!! Autor: ~Kuki [5.173.234.*]
    Jakoś ostatnio dolar cały czas spada...
  • Re: 10 powodów dlaczego kupić dolary!!!!!!!! Autor: ~Obserwator [85.14.117.*]
    Jak kurs dolara ma rosnąć kiedy USA drukują biliony świeżych dolarów i rzucają w rynek aby doprowadzić do reelekcji Trumpa. Pamiętam jedno z podstawowych praw ekonomicznych, że cena (w tym przypadku kurs) rośnie gdy podaż maleje a tutaj w rynek poszło kilka bilionów dolarów i to nie koniec bo FED robi wszystko aby sztucznie podtrzymać giełdy w USA przed wyborami.

Ja bym był ostrożny z giełda w USA- wskaźnik Bufeta potwierdza przegrzanie cen akcji i wieści krach na giełdach jak w 2008 roku. Wtedy kurs wskoczył chyba na 4,71. Zobaczymy
    FED włączył turbodrukarki i zalewa rynki akcji i obligacji bilionami dolarów to jak ma dojść do krachu ?
    Mimo gigantycznego bezrobocia i coraz gwałtowniej rozszerzającej się pandemii, na giełdach (zwłaszcza w USA) panuje świetny nastrój i szał zakupów. W odwodzie jest podobno kolejny pakiet wart 1-3 biliony dolarów na podtrzymanie rynków.
    Jak zatem ma dojść do krachu ?
    Jest to całkowicie chora sytuacja, sprzeczna z zasadami ekonomii ale czy współczesny świat rządzi się zdrowymi i racjonalnymi argumentami ?
    Jestem ciekaw jak kurs USD będzie się kształtował w październiku/ listopadzie bo z tym wirusem to może byc kiesko...
  • Re: 10 powodów dlaczego kupić dolary!!!!!!!! Autor: ~Naiwny [94.254.210.*]
    Dolar miał odbić już parę tygodni temu, zamiast odbicia cały czas leci w dół. Nie widać niczego co by miało ta sytuację zmienic, mam sporo tego cuchnacego badziewia i zastanawiam się nad sprzedaza ze strata. Skoro nie ma siły nawet na korektę to trend jest widać jaki jest, ED idzie na min1,25 to usd/PLN spokojnie osiągnie 3.5, a naiwność cały czas czekaja
    Niestety zgadzam się z tym i tez mam dolary kupione po 3,73...czas rozważyć stratę...
  • Re: 10 powodów dlaczego kupić dolary!!!!!!!! Autor: ~kido [89.174.74.*]
    Masz strate na poziomie 0,00537% i płaczesz? NIe no daje Ci miano YNWESTORA i odznake z ziemniaka!
  • Re: 10 powodów dlaczego kupić dolary!!!!!!!! Autor: ~Luki [5.173.235.*]
    Tak wszyscy piszecie, ale pamiętajcie , że jak wszyscy jadą na dolara to znaczy , że chcą go teraz kupić , w większości krajów i główna waluta świata jak na razie jest dolar , a euro nie drukują na potęgę?i do tego Hiszpania , Włochy , Francja zaraz ogłoszą bankructwo
  • Re: 10 powodów dlaczego kupić dolary!!!!!!!! Autor: ~halina [83.27.176.*]
    007
  • Re: 10 powodów dlaczego kupić dolary!!!!!!!! Autor: ~Ha [84.10.156.*]
    Bo jak runą giełdy to nie ma alternatywy. Poza tym bilans FED jest i tak najmniej obciążony w stosunku do EBC nie mówiąc o BoJ
  • Re: 10 powodów dlaczego kupić dolary!!!!!!!! Autor: ~invest [188.146.227.*]
    A niby dlaczego PLN ma się umacniać skoro wydrukowaliśmy ponad 100 mld PLN? Dla naszego PKB a szczególnie dla wiarygodności PLN to trochę więcej niż biliony USD dla USA.
    Jak na razie PLN umacnia się od trzeciej dekady marca gdy USD/PLN w szczycie sztucznej paniki na giełdach doszedł do 4,29.
    Wygląda na to, że ci którzy wypatrują odbicia dolara lada dzień jeszcze 2-3 tygodnie poczekają a kurs może spaść do 3,6 albo nawet 3,5.
  • Re: 10 powodów dlaczego kupić dolary!!!!!!!! Autor: ~Naiwny [80.49.57.*]
    Kurs dolara to iloraz eurozłotego i eurodolara.
    Sytuacja w Polsce ma wpływ tylko na eurozłotego a to tylko licznik tego równania , na mianownik już nie mamy żadnego wpływu.
    Dlatego np 4,45 / 1.25 = 3,56.
    Część ważniaków już parę miesięcy temu mówiło o końcu mocnego dolara na najbliższe 8 lat (16 letnie cykle).I wszystko na razie wygląda ,że tak będzie, choć miało być jeszcze jedno podbicie. Podobnie jak druga fala spadków na giełdach. Zamiast tego mamy na większości poziomy bliskie rekordów.
    Ktoś tam pisze o dużej pozycji Long Commercials na dolarze i że to ma być sygnał do wzrostu ale czy nie należy tego interpretować odwrotnie? Jak zaczną zamykać to co jaki ruch wygenerują?
    Moja strata jest duża(liczyłem na to podbicie).
    Ogólnie wszystko(prawie) porosło a moje spółki na dnie (CCC ,ALIOR, JSW, PKO) nawet KGH i CDR (na obu wróżyłem spadki i te holer.... Kontrakty na spadki).
    Miałem odrobić na dolcu a tu ponownie klasyka.
    Jestem idealnym anty wskaźnikem -moja pozycja zawsze przynosi stratę (w tym roku).
    inflacja (oficjalna) bazowa najwyższa od 19 lat realne stopy -4% (i mają takie pozostać długo) a złotówka się umacnia.
    Nie mam już zdrowia do tego dokładać.

• Re: 10 powodów dlaczego kupić dolary!!!!!!!! Autor: ~Kuki [77.65.95.*]
    Niestety trzeba chyba ciąć straty...zawsze wdupie...
    Naiwny: jak kupowałeś dolara w pobliżu górki czyli USD/PLN powyżej 4 to strata jest spora.
    Dolar może się przejściowo i dynamicznie umocnić tylko w przypadku tąpnięcia na giełdach, które jest nieuniknione tylko......nie wiadomo kiedy nastąpi :-)
    Kursy akcji amerykańskich są ogromnie przewartościowane ale FED pompuje biliony dolarów w rynki finansowe, żeby sztucznie podtrzymać wrażenie dobrej koniunktury i pomóc Trumpowi wygrać z Biddenem w listopadzie.
    Z dużym prawdopodobieństwem silna korekta rozpocznie się albo we wrześniu albo w październiku. Oznacza to, że mamy jeszcze kilka tygodni ze spadającym kursem USD/PLN.
  • Re: 10 powodów dlaczego kupić dolary!!!!!!!! Autor: ~bolek [37.47.1.*]
    Dnia 2020-08-17 o godz. 22:46 ~Obserwator napisał(a):
    > Naiwny: jak kupowałeś dolara w pobliżu górki czyli USD/PLN powyżej 4 to strata jest spora.
    > Dolar może się przejściowo i dynamicznie umocnić tylko w przypadku tąpnięcia na giełdach, które jest nieuniknione tylko......nie wiadomo kiedy nastąpi :-)
    > Kursy akcji amerykańskich są ogromnie przewartościowane ale FED pompuje biliony dolarów w rynki finansowe, żeby sztucznie podtrzymać wrażenie dobrej koniunktury i pomóc Trumpowi wygrać z Biddenem w listopadzie.
    > Z dużym prawdopodobieństwem silna korekta rozpocznie się albo we wrześniu albo w październiku. Oznacza to, że mamy jeszcze kilka tygodni ze spadającym kursem USD/PLN.

pewnie masz racje jeszcze wsp 3,68-9 jak to nie peknie to powino rosnac czas pokaze
  • Re: 10 powodów dlaczego kupić dolary!!!!!!!! Autor: ~Naiwny [91.242.60.*]
    Nie sprzedałem (ze strachu) i proszę kierunek 4.33/1.21 = 3,58 . Dalej 4.25/1.25=3,4
    To jest nie do wytrzymania.

• Re: 10 powodów dlaczego kupić dolary!!!!!!!! Autor: ~kuki [77.65.95.*]
    Głowa do góry, kiedy odbije....ale fakt trzeba być super cierpliwym....
  • Re: 10 powodów dlaczego kupić dolary!!!!!!!! Autor: ~Mat [83.28.224.*]
    Co myślcie, aby teraz kupić trochę dolarów, schować do skarpety i poczekać na większą korektę w USA, bo pewnie takowa będzie ale obstawiam że po wyborach. I wtedy wejść na spółki w USA?
  • Re: 10 powodów dlaczego kupić dolary!!!!!!!! Autor: ~antypisior [77.115.97.*]
    Z tą korektą to może być problem w tym roku. A Trump jeszcze nie przegrał wyborów