Gdzie Ty widzisz znakomity raport to ja nie wiem. Cash flow owszem jest lepszy ale lepszy o 0,5 mln - jest to polepszenie absolutnie przeciętne. Jeśli chodzi o zysk netto wynosi on 1,04 mln czyli słabiej o 200 tys niz w poprzednim kwartale. Zobowiązania krótkoterminowe spadły przeciętnie, długoterminowe bez zmian które są dobre. Podsumowanie: ogólnie raport przeciętny na plus ale bez żadego szału. Standard. Teoretycznie w przypadku zysków tego typu co kwartał daje to rocznie zysk na akcje ok 60 groszy. co moim zdaniem rodzi watpliwoćci o dalsze wzrosty. Jeśli chodzi o cenę akcji to są one po wzrostach i obecnie moim zdaniem potecjał się wyczerpuje. Ale oczywiście na dwoje babka wróżyła gdyż na nc są miernoty notowane wyżej,
Patrz na wyniki za H1/20, nie tylko na Q2/20. Q2/20 bylo pod wplywem lockdownu. Po lockdownie wyniki sie beda poprawiac (rosnaca presja na cyfryzacje itd.). Branza softwarowa jest i bedzie wielkim wygranym tego kryzysu.
Podoba mi sie tez wzrost gotowki (PLN 12,1 mln wobec PLN 11 mln pod koniec marca 2020) przy jednoczesnym spadku zadluzenia odsetkowego (PLN 1,1 mln vs. 1,4 mln PLN 31/03/2020).