1. Spółka podała bardzo dobre wyniki. Były tutaj za duże oczekiwania co do raportu. Efekt podobny do XTB. 2. Dodatkowo wczorajszy dzień obfitował w inne okazje więc część ludzi (także tych co byli mocno zarobieni na PLM) poszła szukać szczęścia gdzie indziej. 3. Spółka ma sporo solidnych umów do realizacji w tym roku. Ale one zostaną ujęte w III i IV Q. Może część się spodziewała, że umowy podpisane w czerwcu będą wykazane w raporcie za II Q ? 4. Spółka ma co robić przez kilka miesięcy i podpisuje nowe umowy/zlecenia. Powinna się sukcesywnie rozwijać przez następne miesiąca i lata. Wyniki w IIIQ i IVQ powinny być coraz lepsze.
Dnia 2020-08-14 o godz. 12:51 ~Sugardady napisał(a): > Przekroczy 2zl w tym roku wg Ciebie?
Mam taką nadzieję - ale to też zależy od czynników zewnętrznych. Wpadną nowe umowy to powinno pociągnąć kurs na północ do 2+. Tylko trzeba obiektywnie patrzeć, a nie liczyć na wzrost wyników o 500% :)
Dnia 2020-08-14 o godz. 14:29 ~Sugardady napisał(a): > Miałem nadzieję że po raporcie wskoczymy na 2zl a tu zupełnie na odwrót...
Wielu miało taką nadzieję. Ale sporo ludzi miało za duże oczekiwania co do wyników. Lub nastąpiło klasyczne kupuj plotki, sprzedawaj fakty.
Wskaźniki się poprawiały, w kolejnych kwartałach szykują się dalsze solidne wzrosty. więc w perspektywie paru miesięcy 2+ jest do osiągnięcia. Kwestia cierpliwości. Miejmy nadzieję, że większość akcjonariuszy wykaże się cierpliwością.
Dzisiaj już wolumen nie szaleje co powinno zwiastować, że kończą się spadki. Przynajmniej mam taka nadzieję.