o i drugie espi z Finlandią, też zacne bo prawie 3kk https://biznes.interia.pl/gieldy/raporty-espi/news-przyjecie-zamowienia-na-produkcje-przenosnikow,nId,4669665 wysyp dzisiaj;) No to chyba pora do góry
Ktoś chyba z urlopu wrócił;) Kolejne info o łącznych obrotach z Niemcami od początku rok - 15mln polskich https://www.stockwatch.pl/komunikaty-spolek/staporkow,informacja-o-wartosci-obrotow-z-hunnebeck-gmb-2020-08-14,espi,20200814_120405_0000197022 Jatamniewiem, ale coś się kroi;)
To dobry czas kupivc. Od jutrs pokosztuje. Utrzymuje sie regularnie powyzej szczytow z poprzednich lat,zatem kolejna fala wzrostow ku 7zl...juz niebawem
nie klam ludzi zobowiazania razem na koniec 18 40mln, na koniec 19 - 39, na koniec marca 32mln..... a krotkoterminowe odpowiednio 25-24-20. sprzedali nieruchmosc, mieli zysk w 2019 i dlatego splacili znaczna czesc kredytow. kasa nigdzie nie uciekla.
Oni toną w długach. Teraz dobrali jeszcze 3 mln w ING. Ale nie to jest najgorsze, Uczciwy, sprawny manager spłaciłby te długi w 3 - 4 lata. No ale nie ma takiego ...
A mnie ciekawi ten przystanek ( psychologia ) popyt się najadł czy mało i czeka żeby rzucono mięsa. trzeba wskoczyć na 3,33 i spokojnie iść do góry, a chętnych brakuje.
Nk ja dziś pokazałem waląc PKCem początkując ten kierunek z moim skromnym pakietem( wystarczy mi tej kiszonki przez ostatnie lata - strata 63% już po ostatnim uśrednieniu). Wszystkim życzę by ske to podniosło. Może jak poobracam pieniędzmi to tu wrócę i mam nadzieje dla siebie, ze kurs nie odjedzie jak to ma w zwyczaju jak coś sprzedaje (a zwykle sprzedaje na zysku- tu po tylu latach - od chyba 2007- mam tylko stratę). Do zobaczenia i raz jeszcze powodzenia (szczerze i bez sarkazmu).
Powodzenia i z mojej strony też bez sarkazmu, sugeruję podszlifowania techniki sprzedawania ;-) Szczególnie przy pakiecie 20 tys. zł, a nie 200 tys. zł ;-)
gdybym mial 200 to bym w zyciu tego nie puscil PKC, a tak sprzedalem znizajac sobie kurs o jakies 3.5% od tego na czym stalo i z tego co mi zostalo to wszyskto sie sprzedalo w kursie 3.06 i 3.04 (reszta to juz nie byla moja). Moze i kiedys tam bylo 20 z plusem włozone, ale zostalo sporo mniej. wroce chlopaki - spokojnie:)
dodam tylko tyle, ze wystarczylo by uwalic kurs o kolejne procenty i dzis widze (wciaz na malym wolumenie dalej poszlo), wiec... tu beda wzrosty - o tym jestem przekonany, ale ja nie mam czasu juz by mrozic pieniadze. kazdy kto ma czas zarobi - to wiem i ja (no chyba ze jak ja, ktos kupowal dawno temu i nie usrednial)
Jasne, rozumiem, ale mając 'dobre intencje' co do Spółki, czasem po prostu nie wypada ;-) Ja mam średnią ok. 3.3 PLN i sam myślę co tu robić, bo na razie marazm.