• 0.25 taki ochłap po tylu latach Autor: ~Max [37.47.156.*]
    Jw
  • Re: 0.25 taki ochłap po tylu latach Autor: ~Wilkzłolstrit [37.47.219.*]
    A może mieli dac 20 zlotych? Człowieku, 30% zysku na dywidendy i to w dzisiejszych czasach to bardzo dobry plan. Tymbardziej że będzie już tylko lepiej. A jak się nie podoba to sprzedaj mi wszystkie akcje po rynkowej a nie siejesz tu tylko defetyzm
  • Re: 0.25 taki ochłap po tylu latach Autor: ~bulis [89.229.211.*]
    spółka napompowana
  • Re: 0.25 taki ochłap po tylu latach Autor: ~dziadek [213.238.67.*]
    Jak się ma nazbierane z średnią między 6-7 zł/szt to 0,25 zł dywi w czasach gdy banki "nic" nie płacą nie jest tak złe.
    Dodatkowow skup w końcu uda się zauważyć - chyba wczoraj podpisali umowę z BM Santandera na obsługę tego skupu. Nie należy oczekiwać że spółka wywinduje sama kurs do nieba bo tak to nie działa - ale jest wyrażona wola, ustalone zasady i wydzielone fundusze - to oznacza koniec dryfu kursu w średnim i długim terminie.
    Ogłoszenie polityki i planów też jest silnym uzasadnieniem do kupna - po iluś latach takiego dziwnego dryfu decyzyjnego i zastanawiania się po co spółka w ogóle jest i co ma robić. Ostrożnie uważam że do 12-13 zł/szt w perspektywie końca roku może być. A dalej - jak mawiał Stalin: wszystko w rękach Boga. Z zastrzeżeniem że jak nie będzie jakiegoś krachu bo wtedy to wszystko wszędzie się pos.ra
    Dodam od siebie że na rynku w branży instalacji wentylacyjnych i pokrewnej jestem od 20 lat. Z spółką współpracowałem nie raz. Ma dobry produkt, elastyczną politykę i kumatych przedstawicieli. Są słabe miejsca jak wszędzie ale nie w decydujących sprawach. M. in dlatego wchodziłem w MCR już dawno, w międzyczasie coś oddawałem na górkach, coś dobierałem na dołkach ale stale mam tu jakieś kilka % portfela i planuję mieć.
  • Re: 0.25 taki ochłap po tylu latach Autor: ~Max [37.47.147.*]
    Mam nadzieję że ten skup trochę podciągnie kurs
  • Re: 0.25 taki ochłap po tylu latach Autor: ~Wujek [94.158.224.*]
    Podnoszenie kursu nie bardzo leży interesie skupujących .......
    Tak, o ile inicjatywa skupu nie pochodzi od obecnych posiadaczy. Wtedy wzrost kursu również im służy. A że raportować muszą to będzie widać czy skup zorganizowano po to żeby ktoś mógł wywalić czy też "ku ogólnej uciesze"
  • Re: 0.25 taki ochłap po tylu latach Autor: ~max [37.47.162.*]
    Lecimy na 15zł
    To jest możliwe i było by uzasadnione fundamentalnie. O ile nie będzie jakiejś ogólnej zwały, wtedy odwiedzimy 6.
    Lubię tę grę. :-)
[x]
MERCOR -0,80% 24,90 2025-09-19 17:01:56
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.