Cena docelowa obniżona do 161 zł! Fatalne perspektywy, mld zł kredytów których spłatę sądy anulują wobec 0,5 mld zysku rocznie! Ratujcie kapitał! Ja już wszystko sprzedałem ze stratą, ale lepiej stracić mniej niż więcej. Franokowicze i zerowe zyski operacyjne zatopią ten pseudo-bank!
Myślę że bzdury opowiadasz, Bank który miał jedne z lepszych wyników w drugim kwartale do pozostałych banków jest mocne wsparcie na 180 zł. Bankrut to może jesteś już ty jak sprzedajesz ze stratą
Zaczną zapadać frankowe wyroki, to inaczej będziesz śpiewał. Nawet prowizje, kolejne kredyty i redukcja kosztów ich nie uratują. Ludzie z Haitong dobrze wiedzą, co mówią!
Myślę, że przeceniasz problem kredytów walutowych w tym banku. Te pierwsze ich umowy jak i kilku innych banków faktycznie zawierały stronnicze zapisy i oni dość szybko skorygowali treść umów.
Dnia 2020-08-13 o godz. 13:04 ~heh napisał(a): > To nie wiesz że robi się odwrotnie do rekomendacji?:)
w 90% to działa:-)))) kiedys chyba goldman wycenił lotos na 0 zł kupiłem po 7 zł sprzedałem po roku chyba po ok 40 zł to było dawno ale ten ich przekret dobrze pamietam zarobiłem krocie
Gościu, idź z tą druzgocącą nowiną do swego maklera i powiedz, że dajesz wszystkie pieniądze na taki scenariusz. Już on Ci znajdzie właściwy "produkt" gdzie ulokujesz kasę na spadki banku. Weź pod to jeszcze kredyt inwestycyjny. Jak trafisz to będziesz bogaty. Jak spudłujesz to sam wiesz... Po co tracisz czas na szwendanie się po forach internetowych?
Prawdopodobnie jest to sztuczne zaniżenie kursu przed silnym wybiciem. Ktoś chce po prostu tanio nabyć większą ilość akcji i liczy na promocję. To samo było na synektiku. Evr puścił zaniżającą wycenę, Przypuszczalnie po wakacjach o ile już nie od przyszłego tygodnia, jazda w górę (na wszystkich bankach, nie tylko mbank.)
Zgadzam się w pełni ! Polska gospodarka odnotowała jeden z najniższych spadków PKB, wszystko hula jak z przed epidemii. Jedynie banki nie odrobiły strat tak ze okazja...