Dla wszystkich ,ktorzy jeszcze nie wiedza jak sie na gpw robi pieniadze. Handlarze ustalaja (oczywiscie miedzy soba ) odwrot,kosza jeleni na biobalonach i ustalaja wlasne ceny na takich jak DW. Potem bedzie triumfalizm id..otow pt.nie mowilem.Ci maja po pare papierow ,jednak duzo piszcza i pisza. A potem beda dyskusje ,kto jest zarobiony.Tak ogolnie duze spolki sa w czarnej... bo ukryte dlugi pandemiczne wywala z opoznieniem i bilanse panstwowych molochow beda cieniutko wygladaly.Fundy z pomoca sciemy propagandowej postanowily poprawic obraz WIG 20 i jest co jest. Jestem przekonany ,ze maklerzy byli na odwrot na sWigu przygotowani i umowieni.Zdrowe fundamentalnie papiery dojda szybko do siebie i sensownych wycen.Badziewia takie jak BioMed powinny isc do piachu...DW lyknie to zawirowanie bez problemu..otrzasajac przy okazji podroznikow . Uczta sie .Nauka to klucz do..
Jak sie trzymacie?.Kto nie ogladal dzialek na domy,jachtow na wody i samochodow ,zeby sasiada szlag trafil..powinien to traktowac jako bizantyjski skladnik polskiego DNA (nawet na gieldzie ) i spoko. Caly czas ,od lat,fascynuja mnie techniczne aspekty (nie AT) tych wzrostow i zwal.W sumie wyglada to na jakies 4 biura maklerskie (czy tam fundy) poslugujace sie tymi stalymi cyferkami.Wyglada na algorytm albo pare.Wyrafinowany on za bardzo nie jest i to mnie dziwi.Nie stac ich na wiecej?.34 ,podwojne 77,44 itp. W miedzyczasie wie juz o tym kazdy i mozna sie pod takie fejkowo podczepic. Ciekawe co wyrysuja technicy. A jak milo znowu poczytac cwiklaczkow, ktorzy na wzrostach przezywali katusze. No zdziwilbym sie gdyby nie pojawil sie tutek. Psze Panstwa...Pan Prezydent (amerykanski) lubi sluzbe sluzb ,a sluzby potrzebuja DW :)) .Juz nawet swoich wracajacych z Meksyku chca na kwarantane wysylac. Slowem spozytkujmy ten ladny dzien na nauke i zakupy jezeli ktos ma za co ;)) Tez jestem ciekaw czy po poludniu bedzie taniej
Wlasciwie trzeba zgodzic sie z Gessnerem we wpisie "coraz wieksze watpliwosci w trzeciej lini" Fundy wiedza,wroble wiedza.Zobaczyli opor.Zobaczyli jak im covidowe i pare innych portfeli spuchlo no to "realizacja zyskow" ulica to i tak sfinansowala. Mozna i tak. To ich zawod. Moj zawod jest kupic wczesniej .A potem ...nie sie redukuja pogrywaja a ja oranzada i palec w nosie. Kto wie..moze ktos byl tym ostatnim komunikatem tak zaskoczony ,ze nie mial forsy na dokupienie ? Tel.do kolesia z innego fundu.Robimy realizacje Zdzichu? Robimy.I ciach .A teraz mozna dokupic. Ah..no to ja nastepna oranzade
Z wszystkim się zgadzam co kuma na cudzołożył,tylko nie w tym,że palec trzyma się w nosie,przecież każdy rozgarnięty wie ,że palec trzyma się tam ,gdzie słoneczko nie dochodzi.
Popoludnie. hm. Nastepna faza zjazdowa? Raczej nie.No moze chwilowo....a z drugiej strony.eureka! mozna to widziec tak..po 2 stowy ale zarebiste ssanie kto by pomyslal jeszcze przed paru tygodniami..a wiec luzik..dossali przez tych pare dni pokazna ilosc .Wczoraj srednia byla 234,dzis jak narazie 205 ..bardzo zrowo to wyglada.Systematycznie uporzadkowanie..jak w ...brakuje mi pomyslu jak gdzie
Pelny zrzut wg. dotychczasowego schematu. Troche mnie dziwi nawet ten opor kupujacych. Nierozumiem dlaczego jestescie tacy dzentelmenscy w stosunku do tych looserow produkujacych sie teraz na watku. Ja tak nie potrafie. Gonic ich..nie ida wyciskac wagry. Trzeba byc niebywale brzydkim ,zeby miec czas na takie dyrdymaly To ja oranzadke sobie
Pozostaje przy poprzednim komentarzu.Ta sama ferajna ,te same zlecenia. Nie dadza skonczyc raczej na zielonym . Srednia 199.7 a wiec moze cos dokupia ale licze na zwale od 16.30 (tradycyjnie ) i na fiksie. Wystraszeni beda woleli uciec zparoma procentami wiecejto ulatwia zabawe.
Niemniej jak widac ktos uwaza ,ze 200 stowy to cena "godziwa" liczac na zarobek.A wiec oranzada! Chyba ,ze przezucaja z wora do wora..ale wtedy tez nie zle bo nie ma to znaczenia
Spojrzalem sobie na schematy zlecen roznych tam spolek i prawie pomylilem .
Na Biomaxima jest hehe ta sama Spekula.
Identyczne schematy zlecen. 44,99 itp. gpw jest nie do pobicia
No coz w kraju w ,ktorym ktos przekazuje 300Mil. dla jakiegos oprycha za niby urzadzenia medyczne a w parlamencie chca zwolnic od odpowiedzialnosci za wszystkie przekrety..to pikus.
Jak wy to lykacie?