• Blokowanie kursu Autor: ~Timotyfrris [31.60.225.*]
    To że wyniki są b. Dobre wszyscy wiedzą. Ale pozostaje pytanie dlaczego ktoś blokuje kurs. Ja widzę dwie opcje. Blokuje z ukrytego na S, ale jednocześnie ustawił się na K aby dobrać akcje od osob które sprzedadzą z braku cierpliwości. Lub blokuje bo czeka na transfer kasy aby zrobić odcięcie od akcji... Hmmm?

Oczywiście pierwsza opcja jest bardziej prawdopodobna.
  • Re: Blokowanie kursu Autor: ~Ja [89.64.19.*]
    Co tutaj blokować:) Wyniki są świetne, większościowy akcjonariusz za chwilę będzie mieć ponad 90% akcji i będzie mógł "zdjąć" spółkę z giełdy za średnią roczną. Nie wiem kto i po co sprzedaje te akcje aktualnie poniżej 2 pln. Czysta głupota. Oddawać akcje za 1,30pln.
    PS. Pozdrawiam sprzedających wczoraj po 1,23
  • Re: Blokowanie kursu Autor: ~Dan [31.0.40.*]
    Tez się zastanawiałem co za burak wczoraj wyrzucił z ukrytego kilkanaście tysięcy po 1.23? Jak na moje to któryś z funduszy i raczej ten mniejszy.
    Dzisiaj powtórka tylko ustawił się na 1.27 i cykl po 2.5 k?
  • Re: Blokowanie kursu Autor: ~Zakar [77.111.247.*]
    Dzisiaj nadal to robi
  • Re: Blokowanie kursu Autor: ~Timotyferis [77.255.4.*]
    Co masz na myśli mówiąć " i będzie mógł "zdjąć" spółkę z giełdy za średnią roczną" ? A tak apropo śednia roczna to 90gr.
    Ewidentnie fund wywala akcje, nie brac od niego niech zejdą niżej
    Bez kilkunastu milionów na skup nie ma żadnych szans na wybicie pow 1.3
  • Re: Blokowanie kursu Autor: ~timotyferis [77.255.4.*]
    Pleciesz bez sensu, fund miał kilka okazij do wywalania na dużych obrotach. Teraz ktos blokuje kurs i sam jest ustawia na K aby odkupic akcje od sprzedających po niskiej cenie. Ronsons jest gwiazda developerki w tym roku. Spójrz na akcje spółke dev. Ronson jest na samym dole z cena 1.27, nastepnie jest 2 zł Develia, Póżjiej JW construction w cenie 3 zł. itd az do 105 zł dla Dom dev.

Dedukcje zostawiam tobie.
    Nint normalny nie dorzuca na 127 bo chce kupić 125, to tylko kółek możenił robić takie ruchy
    Wczoraj identycznie zagrywa ale niżej i poszło 20 k akcji, dziś ten sam numer to może trwać miesiacami
  • Re: Blokowanie kursu Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    Nie dan to nie są transakcje w kółko tymi samymi akcjami .... proporcja zakupów do sprzedaży sie nie zgadza.... ktoś sprzedaje ... i ma tego sporo .... a ze koniecznie musi wyjść obserwowaliśmy już tak wczoraj jak i kilka/kilkanaście dni temu wtedy najpierw pojawiały się zlecenia po 100k-200k a potem w paczkach po bodajże 5k. Pytanie ile tego ma to będzie ktoś kto ma kilka % i raczej nie przeszedł przez 5% czy któryś z 3 dużych funduszy ???
    Tyle że transakcji poniżej 1,27 było ledwo na 5k a po 1,27 jakieś 50k wiec o ile fundusz nie sprzedaje i nie odkupuje od siebie po tej samej cenie 1,27 teza ~timotyferis teza o tych samych łapach na zleceniach na K i S jest nieprawdziwa.
    Z pozostałymi wnioskami w zasadzie się zgadzam z tym zastrzeżeniem ze nie wiem czy znajdzie się wśród wyżej wymienionych deweloper taki który poprawi zysk netto a II kwartał r/r o prawie 30% ze o 334% poprawy wyniku I półrocze 2019/2020 ... nie wspomnę :))
    Ale tu stan finansowy deweloperaz nie ma nic do rzeczy,albo papier jest grany albo jak w tym.przypadku stoi lub robi spadek.Tu wyraźnie brakcje obrotów i zainteresowania.
    Dla mnie ma dostanę całkiem niezłą dywidendę za parę dni na konto .... i jak tak dalej pójdzie to w przyszłym roku jeszcze większa. :)) A tak poważnie .... to obecnie giełda ..... nie lubi Deweloperów :)) może gdyby Ronson produkował rękawiczki jednorazowe medyczne albo maseczki .... to przy takich wynikach poszedł by do góry i byłby grany...
  • Re: Blokowanie kursu Autor: ~Lowca [193.192.179.*]
    Eee trzeba poczekać i jak zawsze fundamenty wyjdą do góry!
    Zgadza się zawsze można poczekać i dokupić więcej bo jest dobra cena :)))
  • Re: Blokowanie kursu Autor: ~qba [89.70.225.*]
    Według mnie to po prostu gra na przeczekanie i odebranie od niecierpliwych.
    Tyle ze tu nikt nie odbiera a ktoś tylko sprzedaje :)))
    Wszystkie ski idą z jednego rachunku, juz mnie nikt nie przekona ze jest inaczej? Ale 3 i 4 kw tez będą ciekale wg zapowiedzi prezesa po konferencji
    To akurat jest akcja którą z powodzeniem można długoterminowo trzymać w tym roku jeszcze przekazanie 433 mieszkań w przyszłym chyba ponad 1000 z istniejących projektów. Na dłuższa metę ktoś się w końcu wyprzeda ile by tego nie miał jeszcze.

Tak sprzedaje to jedna osoba/fundusz i może mieć tego sporo ROnson długo leżał w okolicach 90 groszy wiec sprzedając teraz i tak ma zysk :(((
[x]
RONSON -0,81% 2,46 2022-02-11 13:19:32
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.