pokład MDi opuszczony .Spłka ma perspektywy na pewno tu wrócę . Na razie myśle o pozostałych rynkach i ich przegrzaniu . Wiec złota zasada chroń kapitał i czekaj na okazje Pozdrawim bo tu naprawdę fajne forum na poziomie
Wieloletni opór został wybity i teraz jesteśmy w trakcie testowania strefy wsparcia pomiędzy 4.30zł a 5.40zł. Jak papier nie zjedzie w najbliższym czasie w cenach zamknięcia poniżej 4.30zł to będzie oznaczało że wsparcie uklepane i będzie już tylko drożej . Pozdrawiam.
4 lata wiatraki były be,
Ale czy teraz jest możliwe żeby takie firmy jak Mdi nie zarobiły na transformacji energettcznej.?
Zobaczymy za tydzień po tych wydarzeniach PSEW.. I co powiedzą na ten temat zaproszeni goście.
http://konferencjapsew.pl
podobnie to widzę przed MDI dobre ustawy i tematy w ekoenergi. Nikt nie zwraca jednak na rynek developerski a to tez segment w MDI . Jest taki szał zakupów mieszkań i domów i konca nie widac ludzie zabieraja kase z kont chyba przedsiebiorcy z tarcz troche wpychają w prv wydatki . Dzikie szaleństwo .Jesli spólka ma w zasobach tematy i realizacje to pieknie na nich zarobi .Nie wiem czy mdi teraz buduje ale w tym segmencie tez mogą być dobre wyniki.Moze coś wiecie na ten temat ? Wszystko przed nami korekta musiała byc bo w 2 tyg 100 % to sporo. A papier na pewno niedowartościowany .Przygladałem sie Termo2 ostatnio kontrakt na 5 mln podwoil kurs >Na MDI powazniejsze kontrakty i duza deweryfikacja rynku .Bede szukał poziomu do wbicia się z przyjaciólmi . Pozdrawiam i powodzenia
Myślę że papier może pokisić się jeszcze parę dni w przedziale 4.80 - 5.20 zjazd na 4.20 mało prawdopodobny choć wszystko jest możliwe ale wątpię a jak już to chwilowy wywołany ewentualnie przez sternika żeby wystraszyć niedobitki :) Pozdrawiam.
ciekawy jestem czy potwierdzi sie sygnał kupna i kurs sie utrzyma. KIlka tyg temu na Brasterze swoim zakupem podbiłem kurs o 20% -wszyscy byli zdziwieni ;-)) Byłem tam chyba godzinę - w miedzyczasie poczytałem o spólce ;-((( .Czasmi tak mam. Ale Tobie życzę by ciagneło do góry ile wlezie -widac ze masz rozebraną spółkę na czynniki pierwsze i jej kursowe zachowania. Kluczem bedzie ilość kontrktów z R power i ich dobra realizacja oni mają nieskonczoną kasę jak na Polskie warunki. To do oceny na kolejne pólrocze. Jak coś innego sie doklei to tylko na dodatkowy plus.Powodzenia
Westerchold. Co do sygnału kupna to myślę że opcje są dwie. Pierwsza papier wybija 7zł i pojedzie na 9.xx i znowu korekta i jazda na 12xx i znowu korekta i próba wybicia 20zł i tam dłuższy przystanek bo opór pomiędzy 12 a 20xx zł jest konkretny. Druga opcja papier pokisi się w przedziale 5 - 6zł i za parę tygodni zacznie realizować się pierwsza opcja. :) Na zjazd poniżej 4zł bym nie liczył bo za mocne fundamenty się tutaj zrobiły. Pozdrawiam i zysków życzę.
dziś tez chyba przez sytuacje dookoła rynkową trafiło sie po 4,60 . Ale na arkuszu na K słabo to potparte było. Generalnie pociszajace ze 60% obrotu dziennego wykonane było w przedziale tego kursu i zebrane z rynku.
Mamy zejście do 4.6zł i mamy ORGR z zasięgiem na 7.50 - 8zł. Teraz trzeba tylko wybić 6zł. i jesteśmy w domu . Może jakieś fajne info się pojawi żeby pomóc kursowi :)) Pozdrawiam i zysków życzę.