spółka dobra...ale dlaczego ona nie rośnie..coś jak mera...są chyba takie spółki które mimo dobrych danych i w porównaniu do innych spółek powinny być dużo wyżej a jednak nie są i chyba nigdy nie będą...taka hossa była tyle śmieci poszło w górę a tu dupa.
Bo dobre niedoceniane spółki kupuje się na długie lata, najpierw trzeba się zadowolić dywidendą (z tego co wiem UHY ECA wycofała więc xD) a jeśli spółka udowodni że potrafi, to z korektami większymi i mniejszymi - kiedyś w końcu wybije.
Ja się na ten papier UHY czaje, ale bez dywidendy to trochę za drogo jak na moją strategię inwestowania. Znaczy w porównaniu nawet z obecnym kursem XTB to tanio, ale... raz że NCI, a dwa, da się od nich znaleźć coś lepszego.
wszystko kwestia podejścia...jak napisałem dałem tyłka że nie sprzedałem po 1,4-1,5. a i tak pół roku czekania było więc pojawia się pytanie czy na tle innych spółek to była dobra inwestycja? Moim zdanie ...nie.. A siedzę z tym dalej...no przez swoją głupotę
Mam tą samą sytuację na RedDev studio (na marginesie nie polecam śmiecia i radzę trzymać się do tego dziadostwa z daleka) był czas, że mogłem wyjść bez strat, a teraz muszę czekać nie wiadomo ile żeby wyjść na zero. Już się nauczyłem, że na NC trzeba szybko realizować zyski bo sytuacja bardzo szybko się zmienia.
Kupowałeś spekulacyjnie spółkę która nie jest spekulacyjna. Ale dzięki za odpowiedź, już przynajmniej wiem skąd się wziął ten ruch na papierze. Nagonili was przez facebook czy instagram?
Dokładnie. UHY ECA to fajna spółka, ale na longterm. Nie nadaje się na spekulacje. Ją trzeba kupić i za rok sprawdzić jaki kurs a nie kupić i liczyć na szybki zysk w tydzień. Ps. Spodziewałem się lepszych wyników za II kw.