Tomasz Majewski posiadający obecnie 14,27% akcji spółki i jego żądanie umieszczenia spraw w porządku obrad na https://www.bankier.pl/wiadomosc/ALL-IN-GAMES-S-A-Zadanie-akcjonariusza-umieszczenia-spraw-w-porzadku-obrad-Uzupelniony-porzadek-obrad-7941572.html, a tam: "2. podjęcie uchwały w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego Spółki poprzez emisję nowych akcji na okaziciela serii H, w drodze subskrypcji prywatnej, wyłączenia prawa poboru dotychczasowych akcjonariuszy oraz zmiany Statutu Spółki. 12. Podjęcie uchwał w sprawie zmian w składzie Rady Nadzorczej."
Ograniczenie nie jest tak ważne jak to po ile za akcje albo dla kogo i dlaczego :) Tak samo tzw. "rozwodnienie." Nie każda emisja jest zła. Zła jest wtedy, gdy firma ratuje się emisją przed upadłością. Dobra wtedy, gdy przyspiesza rozwój firmy. A tu mamy do czynienia z firmą rozwijającą się.
A na rozwój potrzebna jest kasa. Dla mnie najważniejsza jest uzasadnienie Majewskiego pod żądaniem o zwołanie uzupełnienie porządku obrad walnego. Wszystko w sumie jest tam napisane, po co ta emisja i dlaczego w tej formie. Firma chce się rozwijać, potrzebuje kapitału żeby prowadzić bieżące działania. Strategia rozwoju jest jasna i na 2021 zakłada premierę ok. 20 tytułów. W tym roku premiera jeszcze 3 mocnych tytułów - Alaloth, Metamorphosis i Paradise Lost i najpewniej również Ghostrunner przed CP2077.
Raport finansowy za Q3 2020 już powinien być ciekawy, ale myślę, że wisienką na torcie będzie raport roczny bo on pokaże jak firma jest zarządzana i jakie ma wyniki po premierze tytułów od momentu połączenia spółek do końca 2020 roku. Zobaczcie, że firma sie cały czas rozwija, zatrudnia nowe osoby. Prezes Żygadło mówił, że w najbliższym czasie poziom zatrudnienia wzrośnie do 50 pracowników. Tego typu działań nie planuje i nie prowadzi firma, która się zwija, tylko firma z dużymi perspektywami, która wierzy w swoje portfolio i wie, że na nim dużo zarobi, a to zagwarantuje środki na kolejne inwestycje i rozwój.Taki CDP tez kiedyś zaczynał od wydawania gier innych podmiotów, a gdzie dziś są każdy widzi.
Miałem wchodzić, ale teraz to już ryzyko. Piszcie co chcecie każda emisja to rozwodnienie i zazwyczaj zjazd do emisyjnej. Gdyby nie to kiepskie info to technicznie wygląda ok.
Co to kogo z jakiego powodu jest emisja skoro jest. Guzik mnie to czemu złodziej mnie okrada i jakie ma powody dla mnie bez różnicy. Miałem x% akcji po emisji mam y% niestety y jest mniejsze niż x. Podłóg mnie to grabież i nigdy więcej w Ciszewskiego oraz ekipę nie zainwestuję.