• cięciwa napięta Autor: ~ppp [5.172.237.*]
    No dobra cięciwa prawidłowo napięta choć kto wie czy dowcipnisie jeszcze mocniej w ostatnim dniu jej nie napną, za chwilę strzał o którym wszyscy mówią, ale co najśmieszniejsze, którego nikt się takiego celnego nie spodziewa - nieźle was przerobili nie ma co :))
    ODLICZAMY!
  • Re: cięciwa napięta Autor: ~RM [5.173.145.*]
    Ja sie ubrałem do kogo piszesz?
  • Re: cięciwa napięta Autor: ~Nowy [31.0.21.*]
    Nie jestem ekspertem ale........ Na wykresie max wygląda na to że akcje mennicy polskiej miały najwyższy kurs podczas wielkiego kryzysu gospodarczego nawet 150 zł . Kłania się tzw . Analiza techniczna...... Wiadomo że giełda to giełda ale ja jako świeżak totalny amator może nawet głupek dla co niektórych stwierdzam że ta społeczna jest warta uwagi. Cisza spokój BALON jeszcze ma sporo miejsca kto wie może realnie powtarzam realnie 40 jest realne.........nie 150 ....
  • Re: cięciwa napięta Autor: ~RM [5.173.145.*]
    A dlaczego 40 , a nie 60zł???
  • Re: cięciwa napięta Autor: ~Zdegustowany [89.67.240.*]
    Ale bzdury piszesz, kurs byl i po 250 zl ale pozniej byl split 1:10. To jie ma nic do rzeczy, takie nieudolne naganianie tylko szkodzi. Argumenty za wzrostem to wielokrotnie wyzsza sprzedaz zlota w q2 o czym mowily wladze mennicy (patrz wywiad), rosnaca cena zlota i srebra oraz potencjalne korzystbe roztrzygniecie przetargów (chocby na 50 mln usd w Tajlandii). Jutro wszystko ponizej 26 będzie natychmiast zebrane a w wtorek, środę odpal na zupelnie inne poziomy.
  • Re: cięciwa napięta Autor: ~Nowy [31.0.21.*]
    Owszem z wywiadem o zwiększonej sprzedaży złota jak najbardziej zapoznałem się. Ale staram się być ostrożny zarówno w prognozach jak w inwestowaniu mercator albo biomed lublin już bym nie kupił. .... Dzięki za słowa krytyki zawsze będę szanował znawców tematu . Wogole dziękuję za odpowiedź na post....
  • Młody nie zostaniesz ekspertem, jeżeli ni widzisz różnicy pomiędzy Autor: ~Merit [178.42.3.*]
    Dnia 2020-08-09 o godz. 20:34 ~Nowy napisał(a):
    > Nie jestem ekspertem ale........ Na wykresie max wygląda na to że akcje mennicy polskiej miały najwyższy kurs podczas wielkiego kryzysu gospodarczego nawet 150 zł . Kłania się tzw . Analiza techniczna...... Wiadomo że giełda to giełda ale ja jako świeżak totalny amator może nawet głupek dla co niektórych stwierdzam że ta społeczna jest warta uwagi. Cisza spokój BALON jeszcze ma sporo miejsca kto wie może realnie powtarzam realnie 40 jest realne.........nie 150 ....

wykresami. Kłania się historia i wiedza.
    link
    https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=MENNICA

Faktem jest, że było 150, ale przed splitem w 2011 r.
    Obecne 26 zł. to jest to dawne 260 zł. Jak dojdzie do 40 zł to będzie stare 400 zł.

• Re: Młody nie zostaniesz ekspertem, jeżeli ni widzisz różnicy pomiędzy Autor: ~Nowy [31.0.21.*]
    Nie wiedziałem że był split
    na tej spółce choć wiem co to jest bo przeczytałem jedną książkę. Klamka zapadła akcje kupione tak czy inaczej ....... Czekam na 40 i więcej nie zabieram głosu bo faktycznie chyba na to za wcześnie. Ale czytał będę bardzo UWAŻNIE. Pozdrawiam znawców.
  • Re: Młody nie zostaniesz ekspertem, jeżeli ni widzisz różnicy pomiędzy Autor: ~Zdegustowany [89.67.240.*]
    i to jest najlepsze co mozesz zrobic i nie czekaj na 40 bo sie mozesz pozniej zdziwic jak ci co sprzedawali skarbowa zaraz po raporcie jak wzrosla z 30 na 70 zl, a pozniej dopiero zaczely sie prawdziwe wzrosty (do 200 zl).
  • Re: Młody nie zostaniesz ekspertem, jeżeli ni widzisz różnicy pomiędzy Autor: ~ppp [5.172.236.*]
    Split splitem, ale nie porównywałbym ślepo firmy sprzed lat do obecnej bo to nie do końca jest ok zagrywka, jedyne co jest podobne to fakt wysokiego złota wtedy i dziś. Za to osobiście obstawiam że takiej ciszy jak od paru ładnych dni przed niczym szczególnym co nas czeka za dwa dni by po prostu nie było.
[x]
MENNICA 2,20% 32,50 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.